Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

PREVARA!OPREZ

Mozda nije pravo mesto za ovu temu,ali moze biti korisno.Pretpostavljam da ima clanica koje nisu upoznate i upozorene na aktuelna desavanja,kao sto ni ja nisam bila.Naime,pre nekoliko dana je sa fb profila jedne poznanice stigla poruka svim njenim prijateljima istog sadrzaja,u kojoj trazi pomoc da uplati neku sitnu clanarinu preko visa ili master kartice,a potom da joj se posalje fotografija kartice da "proveri" da li odgovara.Naravno devojci je hakovan profil i slucaj je prijavila policiji.Nekoliko osoba je ovako prevareno i skinut im je novac sa racuna,verovatno je u pitanju internet kupovina.Policija malo sta moze da uradi.Uglavnom,nikada i nikome ne treba slati svoju karticu!
2018 12 08
Pa da tako Vam se naprimer i rezervišu plaćaju aranžmani preko booking. coma.. Samo br kartice pošaljete i oni skinu novac bez da im dajete sifru kartice.. Prevarant čim ima br kartice njemu je lako... Policija, sud ne priznaje to, jer banke ne priznaju takav način prevare. Opljačkana sam pre dve god, imala sam 200.000 na račinu i 3.800 u novčaniku. Odmah sam osetila cigančiće i pogledals u torbu, koja je bila otvorena.. Zvala sam banku, kartice su blokirane.. Na putu do kuće svratila sam u mup da prijavim.. U međuvremenu su ih uhvatili jer su primrtili roze novčanik i kartice da cigančići ronjaju. Sve mi je vraćeno, klinci maloletni ništa im sud ne može.. Išla sam i na suđenja i tad sam čula od sudije da banka ne priznaje takav vid štete... Jedan od tih klinaca je postao punoletan ali mu sud ništa nije mogao jer je u bekstvu.. Od mene su tražili da se odreknem krivičnog gonjenja kad mi je već novčanik vraćen.. Dok sam davala izjavu, sudija je moje reči tako ublažio kao da lopov nije ništa uradio tako je ušlo i u zapisnik. Čudila sam se čudu jesam li ja budala pa sam se mlatila na svaki njihov poziv ili je sudija lud...
2018 12 08
Kruzila poruka na fejsu da ste osvojili telefon u telenoru samo treba da slikate licnu kartu. Prijavili smo u telenoru a i agenciji za visokotehnoloski kriminal ali nista. Lopovi haraju svugde.
2018 12 08
A slusajte tek ovo, okacila ja neki komad namestaja na hallo oglasima i stavila neku jaku cenu(jer je malte ne nov),stize mail , kao zainteresovan neki lik iz inostranstva,ozbiljna prica, a fora je bila da ja platim transport namestaja nekoj kurirskoj sluzbi da oni to odvezu do njegovog agenta 200$ se kao placa unapred pa da mu uslikam priznanicu a on ce mi kao refundirati istog dana, moz misliti :D :D i posle su mi jos jednom poslali isti mail samo sa druge adrese,pa zamislite vi te kretene :D A dok sam radila u jednoj firmi za direktnu prodaju pa ne mozete da zamislite kakvih sam se prici naslusala , od nazalost lakovernih ljudi- tipa pokucala joj na vrata trudna zena pa trazila pomoc a bas joj 1000 e trebalo, smislila neku tuznu pricu i baba joj dala a ova obecala da ce vratiti,ostavila br telefona koji je naravno nedostupan...i sijaset slicnih...
2018 12 08
Ma to su ljudi koji se time bave - kako da zeznu druge ljude, a da se ne oznoje. Ne zanima ih steta koju tom prilikom nanesu drugim ljudima. Bitno je da se oni na lak nacin ovajde, a ne da se muce i rade, verovatno smatraju da su posten rad i lova nekakvo prokletstvo od kog treba bezati. Ma to su bre sve alave lenstine, dangube, kukavice, foliranti.... Juce u mojoj ulici uvece digli akumulatore iz skoro svih automobila, znaci u momentu ti iz novcanika izbiju par hiljada dinara . Nemaju svi ljudi stekove sa parama po kuci, neki prosto zive od plate do plate i svaki vanredni trosak jedva podnesu. Empatija je kod njih zakrzljala :(
2018 12 09