Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Novo ili polovno?

Da li po Vama stvar jednom ili tri puta obucena moze da se tretira kao nova stvar?Da li stvari bez etikete,koje su oglasene kao nove i nikad obucene,tretirate kao nove?Moje vidjenje situacije,je da sve sto je jednom ili par puta obuceno,tretiram kao polovno..Takodje stvari bez etikete koje su oglasene kao nove,posto moram da verujem na rec,da nije nikada obuceno,tretiram kao polovne,mislim cenovno...Kako Vi na to gledate ,kada kupujete stvari ili kada prodajete?.
2018 12 19
Bas kako si rekla, skoro sam imala takvu situaciju da prodajem mantil nijednom obucen, nosen jednom preko ruke samo, dakle u idealnom stanju, ali prodala sam ga po 3 puta nizoj ceni, smatrajuci da je to ipak polovna stvar. Razmisljala sam da je on u medjuvremenu mozda bio i na snizenju. Realno iz radnje mi je stigao izguzvan, pa sam morala da ga nosim na profi peglanje, beo je znaci i u radnji bi stajao izlozen da ga svako pipne, kod mene je stajao u ormaru, okacen, ali skinuta je etiketa, osetljiva je boja nisam bila sigurna ni kako ce proci transport, znaci ipak bi neko mogao da ima i dodatni trosak. U sustini tako i kupujem, od ljudi koji realno posmatraju svoje stvari kao polovne, ali dobro ocuvane, pa spram toga formiraju cenu.
2018 12 19
Sve što je izneto iz radnje, više nije novo. Napišem da je novo nešto, u smislu da nije nošeno, ali se podrazumeva baš to: veruj mi na reč, jer je drugačije nemoguće dokazati. I etiketa može da se skine i vrati, kao što rade radniceu buticima sa haljinama često, obuku, napare malo i vrate na ofinger :D
2018 12 19
Pa bas zato sto moram da verujem na rec,osobama koje licno ne poznajem....A moze stvar da se nosi i deset puta i da se opere i lepo ispegla i da se kaze da je nikada obuceno bez etikete tj novo....Takodje stvari jednom obucene i kod sebe .tretiram kao polovne i shodno tome ide i cena...Pitam ovo posto na dosta profila vidim gore navedene opise,a cene priblizno novim stvarima i kada dam svoju ponudu,skoro se uvrede...Ustvari ne skoro,nego se uvrede...Pa reko da cujem i Vase misljenje o tome..
2018 12 19
Ja sam sinoc bas listala sajt,i na dosta predmeta u naslovu pise NOVO,i onda u opisu procitam novo,noseno tri,cetiri puta. Nisu mi jasne te clanice🤔 Kako je "NOVO",a noseno vise puta...
2018 12 19
Primetila sam i ja da ima clanica koje bas stave jaku cenu na polovne stvari samo zato sto je neka marka u pitanju. Dodam jos malo para i kupim novo u prodavnici.
2018 12 19
Ja sam ovde kupovala stvari kao nove tako piše u opisu i zaista su takve bile.. Devojka je kupila sandale obula ih i nisu joj udobne.. Prodala mi ih je za 1500 din, a ja sam ih lično videla da koštaju 16.000. Desilo mi se na limundu da kupim novu sa etiketom maicu, od stajanja a sigurno je dugo stajala posle drugog peglanja se iscepala.. Istrulio materijal ili šta već. Ja lično ako sam obukla nešto jednom, ili samo oprala i nikad nosila napišem kao novo a ne novo.. Imam dva para patika koji su baš novi, obuvene u stanu i nisu nošene napolju.. Jesu iznete iz radnje ali nisu nošene.. I to prodajem kao novo po nižoj ceni nego u radnji.. Uglavnom devojke koje su kupovale od mene i napišu u komentarima da su prezadovoljne.. A isto uradim i ja. Uglavnom ako kupujem nešto skuplje dogovorim se za lično preuzimanje pa tako i utvrdim da li je predmet koji kupujem zaista takav kako je i opisan..
2018 12 19
Mene izbaci iz takta kada vidim opis Novo, samo probano.......Posto i sama prodajem neku kozmetiku ili sminku, smatram da je novo ono sto nije otvoreno ni da se pomirise, a kamoli vise od toga. Otvaranjem otpocinje rok trajanja, koristili to ili ne, samim tim to je vec polovan proizvod!
2018 12 19
Sve ste u pravu. I jeste da sve zavisi od toga kako neko opiše predmet i da mu se veruje na reč. Ja ovako gledam na to: Novo - znači novo, nenošeno, eventualno probano, sa ili bez etikete. Može da ima feler (imam recimo na profilu haljinu koja je kupljena sa rašivenom postavom), ali je nova stvar u pitanju. Imam košulju koju mi je sestra kupila u Americi i skinula joj još tamo etiketu da je ne carine, a meni je presvečana, imam džemper koji je druga sestra dobila na rođendan i dobila ga je bez etikete, itd. Kao novo - obučeno par puta ali nema tragove korišćenja i apsolutno je kao novo, kao iz radnje ali prodavac zna da je predmet nosio, koristio. Npr. košulje, kapa koje sam 2-3 puta obukla i ne vidi se ni najmanji trag nošenja. Verujem da neki prodavci napišu novo i za takvu garderobu. Nošeno, očuvano, bez oštećenja - ima tragove nošenja ali su minimalni ili uobičajeni - npr. pregibi kože na kožnim čizmama Nošeno, očuvano, sa oštećenjima - opisujem oštećenje i slikam ga. Vrlo je diskutabilno kako koji prodavac procenjuje svoj predmet ali to bi otprilike bilo to.
2018 12 19
Ok mi je ako napisu "KAO novo" "perfektno stanje" i slicno, ako je malo noseno a ne vide se nikakvi tragovi nosenja niti je promenjena boja itd. Pamuk i akril se recimo odmah ucebaju, neke stvari odmah blede, a neki materijali mogu dugo da se nose bez ikakvog traga da je oblaceno. Ako je noseno naravno da ne treba pisati novo, ali moze se u tom slucaju naznaciti ako je stanje kao novo. Imam problem kad neko napise "kao novo", slika tako da se ne vidi pravo stanje, a ja dobijem ofucanu krpu za pod. Nikad ne kupujte kad vidite da pise "stanje kao na slikama", to je cesto recnik ovakvih prevaranata. Sve je u sustini u redu ako je clan iskren i ne izostavlja stvari namerno u opisu.
2018 12 19
Nošeno jednom, dva ili tri puta logično je da ne može biti novo, samo kao novo i bez oštećenja, vidljivih tragova nošenja i sl. Nove stvari bez etikete su nove ukoliko tako i verodostojno slike prikazuju. Postoji gomila stvari sa etiketama koja ima felere koji se uopšte ni ne navode. Uglavnom, sve što kupimo a iz nekog razloga ne nosimo/ne koristimo a nije nošeno ili probano/testirano, tretiram kao novo, jer upravo takvo je i u radnjama.
2018 12 19
Da ali postavlja se pitanje da li cete da platite neku stvar koja nema etiketu,a opisano je da nije koriscena,kao sto bi platili novu u radnji?Ili cete u startu da razmisljate o ceni ,kao da kupujete polovnu stvar?Takodje stvar cim izadje iz prodavnice ,vec joj je cena pala ako hocete da je prodate za 30% manje,jer u suprotnom,svako ce otici u radnju i za sitnu razliku kupiti istu stvar i imace racun i garanciju...
2018 12 19
Sve zavisi, možda bih platila čak i više ako je to predmet koji silno želim a propustila sam da ga kupim. Inače, uvek treba da su niže cene nego u radnji.
2018 12 19
Normalno je da cena padne malo cim predmet napusti radnju. Makar bio i sa etiketom.
2018 12 19
> srebrna: > Sve zavisi, možda bih platila čak i više ako je to predmet koji silno želim a propustila sam da ga kupim. > Inače, uvek treba da su niže cene nego u radnji. To je drugo...I ja bih...Ali pricam konkretno o stvarima,koje su nam dostupne u prodavnicama
2018 12 19
1 2 3 4 5