Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Uplata pre slanja

Šta mislite o ovome? Da li svima uplaćujete prvo pa Vam onda prodavac šalje artikl? Ja uglavnom uplatim prvo novac jer me manje poštarina izađe, ALI samo članicama sa bar 15 utisaka i naravno nikad nisam uplaćivala veliki iznos, max do 1500din. Ja lično ne tražim da mi se uplati osim ako članica ima mnogo negativnih ili se mnogo premišlja da li bi kupila ili ne. Ovde viđam mnogo članica bez utisaka ili sa par utisaka pozitivnih, a traže prvo uplatu pa tek onda šalju. Da li podržavate to?
2019 01 30
Nikada ne tražim uplatu unapred, osim u slučaju da je članica bez ijednog utiska ili sa negativnim utiscima o vraćanju paketa- tako mi i piše u opisu profila. ;) Uglavnom šaljem pouzećem sa naznakom za uplatu Poštanska uputnica jer je to jeftinija varijanta od Post neta. Što se tiče mog načina plaćanja kada kupujem, nekada uplatim unapred sa iznosom i za ptt, a nekada plaćam pouzećem. Sve u svemu, izađe mi na isto ako uplatom unapred plaćam i proviziju, za 50din. gore-dole nije baš neka tolika frka. ;) :) Po pitanju novih članica kojima i u opisima profila piše da ide prvo uplata pa slanje, ne bih uopšte ni komentarisala, jer po mom mišljenju to nije nikako uredu. Možda je ok kada su u pitanju neki mali iznosi tipa 200, 300...din, ali uplatiti takvoj nekoj osobi po par hiljada unapred...hm..smatram da tu već i nije toliki problem u prodavcu, nego da je do razmišljanja potencijalnog kupca. Uglavnom, sve je drugačije od osobe do osobe, i sve je to ipak stvar ličnog izbora.
2019 01 30
Ja lično ne razumem članice (mislim na one sa par utisaka pozitivnih ili sa mnogo negativnih) koje traže prvo uplatu. Da bi dobio poverenje kupca prvo treba da ga zaslužiš i kao prodavac. Tako bar ja razmišljam. I još nešto ne razumem, ako neke članice traže prvo uplatu, (zbog sigurnosti neke da će članica podići paket) zašto ne traže samo poštarinu da im uplati. Ja sam jednu članicu (ne želim da imenujem) ,koja je imala malo utisaka (tipa jedan ili dva) pitala da uplatim samo poštarinu, ona nije pristala. Tu sam se malo iznervirala pa sam odustala od željenog predmeta. Možda i nije bilo lepo od mene, ali tako sam odlučila. 8-)
2019 01 30
Evo da se prikljucim temi. :) Pre neki dan sam zelela da pazarim od jedne zene stvarcice u iznosu od 5000din. Prvo sam joj pustila poruku, pregledala je, nije odgovorila nista. Prosao je ceo dan, odgovora nije bilo...ja joj poslala "jel' moze odgovor"... I tu ona kaze posalji mi opet sta zelis. Ja opet posaljem. Pitam za broj racuna jer je velika postarina na tako veliki otkup, gde ona ima racun ali ne zeli da da broj racuna, ne posluje tako i zilion nekih natezanja. Nista, pristanem ja na placanje pouzecem. Prolazi opet vreme, uhvatio nas je vikend, dolazi dan kad je trebala poslati paket, ja to vece sanjala kako mi je stigao paket i unutra sve pocepane stvari. Budim se, ona mi salje jel' moze da posalje paket tipa za par dana. Ja kazem onda da ako ne uspe da mi danas posalje, da mi onda i ne salje, jer meni to nike odgovaralo. Komunikacija ide mucno sve vreme, razvlaci se dogovor na nedelju dana, a meni je jedna od stvarcica tada treba. Ona se naljutila, rekla da vise nikad i necemo saradjivati, i tako. :) Nije mi zao, ali eto...neki ljudi ne zele uplatu unapred.
2019 01 30
Ja imam problem vec da objasnim da hocu da uplatim unapred 😁, dakle napisem sta zelim, zatrazim br racuna, ostavim podatke i dobijem odgovor "mozete platiti pouzecem, jer imate puno pozitivnih utisaka 😊". Bas tako sa smajlijem, joj onda krece objasnjavanje da mi je jeftinije, jer gotovo nikad ne narucujem jedan predmet ili u isto vreme narucim od vise clanica...Nemam problem sa time, narucivala sam i od clanova sa 2 pozitivna uplatom unapred, nikada to nisu preskupi predmeti. @Monika993, to Vam se samo reklo da ne treba da bude saradnje i pre nego je ona saopstila 😉.
2019 01 30
Pa odustala sam najvise zbog sna, a inace ne verujem u snove, predskazanja neka i slicno. E, sad zasto sam ja to sanjala, mozda i jer je komunikacija sve vreme mucna bila nekako. U svakom slucaju bolje sto je nije bilo. :) Ali eto, toliki o uplati unapred. Ne praktikuju svi, niti su upuceni, nekima je komplikovano...
2019 01 30
Dešavalo mi se da sam ja nekada sama tražila da uplatim unapred zajedno sa iznosom i za ptt, tako mi je nekada lakše i onda mi samo stigne paket. Nekada mi više odgovara da platim pouzećem, zavisi sve od toga u kakvoj sam situaciji, kao i od toga kakva je članica u pitanju. Nisu to nikada bili neki veliki iznosi kod uplata unapred, maximum oko 2000din. Uglavnom, ako se razmišlja na taj način da neko nekoga želi da prevari, prevaru će uraditi i kod plaćanja pouzećem jer paket se svakako mora platiti, a ne znate šta vas čeka kada ga otpakujete. Na žalost, bilo je puno takvih slučajeva gde su članice plaćale pouzećem, a dobijale umesto dogovorenog nešto sasvim deseto, tako da ni tu nema pravila. Najbolja sigurnost jeste uzimati od proverenih članica, ili lično ukoliko već postoji mogućnost za to. I, da, ovo što je Monika napisala... Čim prodavac toliko rastrgne dogovor, a da pri tome uopšte ne navodi nijedan jedini razlog zbog čega je to tako, i ja odustajem u takvim situacijama. Najviše volim brze i lake dogovore, na obostrano zadovoljstvo.
2019 01 30
Meni izvršitelji blokiraju svaki račun, jer sam dužna mts—u za telefon pre 10 godina :D pa mi u zadnje vreme ne odgovara na račun hahahahaha
2019 01 30
Do sada sam slala pouzećem uvek uz dogovor naravno da će paket biti podignut.. Desilo mi se da na dan slanja članica odustane.. Sreća pa paket nisam bila još poslala.. Najluđe mi je ono kad članici hitno treba npr haljina kao npr za petak.. Polomim se u sredu da joj je i pošaljem.. Pritom pet devojaka mi se javilo za isti predmet... Isti taj predmet stoji u pošti od tog četvrtka, a gospođa ga nepodiže... Što se mene tiče ududuće prvo uplata pa kad podignem pritisak kupcu i prođe dva, tri dana onda šaljem predmet..😎😈😉 O rezervacijama da ne pričam, odustaju a da i ne jave.. Osnovno je javiti, reći i nema ljutnje... Ne ceni se tuđ novac i vreme... Sto puta sam raznosila kao budala predmet po Beogradu, jer sam želela da učinim, ubuduće ni to neću da radim.. Pa ko hoće da kupi od mene nek prihvati uslove pod kojima prodajem... I ja prihvatam uslove kao kupac koje mi prodavac nametne...
2019 01 30
Uvek saljem pouzecem. Posto ni ja nikada ne uplacujem pre slanja.
2019 01 30
Kao prodavac: Pise mi u opisu (mog aktivnog profila, ovaj je za forum) prvo uplata pa slanje, jer sam imala 3 vracanja paketa u dve nedelje ranije i to mi je na neki naci predustroznost. Ali ako vidim da neko ima pozitivnih ocena, sa kupuje/Prodaje, da nije ovde slucajno, uvek pitama kako zeli. Saljem i preporuceno i tiskovinom i guram u kovertu i organizujem caleta ako u idem u Smederevo na put da nosi clanici jaknu...i tako :D Kao kupac: Moze i uplata unapred i kad stigne paket, ne pravim problem
2019 01 30
Insistiram prvo uplata pa slanje, a pre svega sam kupac. Tako mi je jeftinije, ako ce me neko prevariti, uradice to kako god. Kupovina preko neta je rizik.
2019 01 30
Placam unapred, naplacujem unapred. Ne znamo se mi ovde, a poznato je da varaju i oni sa 300+ utisaka.
2019 01 30
Šaljem pouzećem, sem ako neko ima negativne, a kada kupujem uplaćujem novac unapred ako prodavac traži i ako procenim da je uredu da uplatim unapred ili pouzećem. :)
2019 01 30
> Nikonija: > Šta mislite o ovome? Da li svima uplaćujete prvo pa Vam onda prodavac šalje artikl? Ja uglavnom uplatim prvo novac jer me manje poštarina izađe, ALI samo članicama sa bar 15 utisaka i naravno nikad nisam uplaćivala veliki iznos, max do 1500din. Ja lično ne tražim da mi se uplati osim ako članica ima mnogo negativnih ili se mnogo premišlja da li bi kupila ili ne. > Ovde viđam mnogo članica bez utisaka ili sa par utisaka pozitivnih, a traže prvo uplatu pa tek onda šalju. Da li podržavate to? Da, jer evo moje iskustvo...imam pet pozitivnih prodam pre dva dana bluzu trazi pouzecem pošaljem i nece da podigne paket? I sta sada treba da platim duplu poštarinu?
2019 01 30
1 2