Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Pas za stan (bison, pudlica...)

> jelena2606: > @Gabi.To sam I napisala za uzgajivacnice,samo malo drugacije.Sustina je da se stalno zaboravlja na rasne pse,koliko su izmuceni.,zbog velike potraznje istih.Ne treba zaboraviti da im mnogi psi sluze samo za rasplod.Moja drugarica je skoro kuila maltezera I platila ga je puno.Taj sto ih prodaje uopste pse ne vidi kao sto ih mi gledamo,za njega su oni samo kes.Ali da bi se to koliko toliko smanjilo,potrbno je da ljudi pocnu vise da uzimaju mesance.Sustina je da se ne vidi patnja rasnih pasa .I u kojekakvim selendrama prave inceste,da bi zaradjivali na psima.Ranije je rasan pas znacio I zdravlje isto koliko I izgled I karaktristika rase.A sada su rasni psi bolesljivi psi,sto uopste ne bi trbalo da bude. Sustina je da je da se trebaju sterilisati i kastrirati i vlasnicki psi, i rasni i nerasni . Ove ulicne mukice su se dobrim delom namnozile zahvaljuci i tim psima... Pored silnih sklanjanja po pansionima i udomljavanja, cini mi se nikada vise ulicnih nije bilo...
2019 02 27
> ubavkam: > GabiProdaja, Temu sam otvorila kao mesto za pozitivu. Ne znam cemu potreba da me napadate za reklamu. Samo sam bila iskrena jer mi je tako delovalo.... Polako i ja pocinjem da kapiram kako stvari ovde funkcionisu ;) :D
2019 02 27
> GabiProdaja: > > ubavkam: > > GabiProdaja, Temu sam otvorila kao mesto za pozitivu. Ne znam cemu potreba da me napadate za reklamu. > Samo sam bila iskrena jer mi je tako delovalo.... > Polako i ja pocinjem da kapiram kako stvari ovde funkcionisu ;) :D Ne znam gde je nestala vasa poruka da bacim oko na vas profil. :) Bacih. Koliko se secam vec sam pohvalila vase sandale na vezivanje. A vi mi ovako vratiste ,:)
2019 02 27
Morate da shvatite da je pas velika obaveza. Kad smo se selili, kad sam dobila bebu, opcija poklanjanja psa uopste nije postojala, nikad i nece. gde mi, tu i on. Pas nije macka, on se veze za vlasnika/e. Pas bude ponekad bolestan, nekad baci peglu u stanu, nekad se upiski, ima svoj karakter, mora da se seta, moraju da se kupe govanca na ulici iza njega, obaveza i odgovornost. Niposto nemojte uzimati psa ako niste 100 posto sigurni da cete moci da se starate o nekom. Ako ga vaspitate, za vaspitanje psa je potrebno vreme i strpljenje, moze provesti sam u stanu vise sati. Mnogo ljudi koje znam ima psa i radi.
2019 02 27
> ubavkam: > > GabiProdaja: > > > ubavkam: > > > GabiProdaja, Temu sam otvorila kao mesto za pozitivu. Ne znam cemu potreba da me napadate za reklamu. > > Samo sam bila iskrena jer mi je tako delovalo.... > > Polako i ja pocinjem da kapiram kako stvari ovde funkcionisu ;) :D > Ne znam gde je nestala vasa poruka da bacim oko na vas profil. :) Bacih. Koliko se secam vec sam pohvalila vase sandale na vezivanje. A vi mi ovako vratiste ,:) :D :D Aaa, to je u pitanju.....eto, imalo je efekta :D zacudila sam se kada sam pogledala statistiku, ode skala u nebesa ;) :D Izvinite, zaboravila sam na pohvalu za sandale ...mnoooogo ste mladji pa bolje pamtite :) ....iako sam primetila sarkazam u toj pohvali, svakako opet hvala ;)
2019 02 27
@MileSanja, uz duzno postovanje recenica "pas nije macka, on se veze za vlasnike", je potpuno pogresna. Mislim da ljudi generalno imaju pogresnu predstavu o mackama i iako nije tema volela bih da razbijem tu predrasudu. Od svoje seste god sam imala pse, u nekom trenutku su se pojavile i mace koje sam spasavala sa ulice, trenutno ih imam dve u stanu. Macke svaku promenu dozivljavaju kao stres, trenutni odlazak kod veta znaci ljinjanje do besvesti...da probam da napravim paralelu, odlazak na letovanje za mene znaci poveravanje kucnih ljubimaca iskljucovo majci. Pas ceka vlasnika sa nestpljenjem, raduje se, a macka desavalo se da odbija hranu 2 dana od odlaska, kad se vratim ljuta je, odbija da se vrati kuci, par dana me kaznjava, ignorise. Troskovi kao i kod svakog savesnog vlasnika uopste nisu mali, psa cete izvesti na ulicu, maci morate kupiti posip, ako zelite kvalitetniju hranu to kosta, sterilizacija kod macaka je gotovo obavezna, redovne vakcinacije bez obzira sto zive u kucnim uslovima, malt paste ili ako imate srece travu za redovno izbacivanje dlaka, cetkanje... Moja preporuka je nikako se ne obavezivati na cuvanje psa ni macke, ako niste spremni na zrtvu u svakom smislu.
2019 02 27
Loki 😍 kako ste cakani. Inace, znam kako izgleda kad je pas u poznim godinama, sve je poseban tretman i posebna paznja, ali nekako ni to ne bude problem 😊.
2019 02 27
Ja sam imala engleskog buldoga u stanu.Bitno je da ga naucis da ne piski po kuci vec bar da mu stavis neku pelenu ili nesto gde moze da piski pa da on sam ide tamo ali vremenom sami skapiraju da se piski napolju pa traze.Nama je nas grizao sve po kuci kad je bio mali(od stspenica,kablova,stolica,daljinskog upravljaca)a kasnije kad je malo porastao nista vise nije dirao.Ali kad ga zavolis malo se ljutis kad izgrize al ne mozes kad je to slatko,preslatko kako da vices i ljutis se. Sada imamo jazavicara on je mnogo brze naucio da se napolju piski a grizao je samo jastuke i po koji duks ili trenerku. Ne zelim da te uplasim sad ali stvarno ti kazem mnogo je veca i bitnija ljubav koju osecas prema njima i koju ti oni pruze nego eto jastuk ili nesto slicno. To su ti moja iskustva :)
2019 02 27
@Luna..Nisam ni ja znala za macke...Mislila sam da su same sebi gazde ,:) Macke kod mene u komsiliuku,su uglavnom nonstop napolju,dosta puta provode vreme na mojoj terasi. Nekako sam stekla utisak da uopste nisu vezane za kucu i vlasnika. Sem jednog macora iz komsiluka,koga obozavam.On je hit,ide za svojim vlasnikom ,kao pas
2019 02 27
Ako vec biras izmedju te dve rase onda bolje kovrdzavi bison😊
2019 02 27
😁 znam Jeco, zato sam i napisala ovo jer su ljudi u zabludi. Da, one su prirodno predatorke i instikti su im vezani za prezivljavanje, ali mi ih dovodjenjem u kucu pripitomimo i pomalo ubijamo te prirodne nagone. O da, ona kapira da je gazdarica u smislu da je sve to sto se desava u kuci podredjeno njoj samoj, svaka promena bi njoj znacila druge navike, mozda i zbog toga tako reaguju. Uglavnom, ako odem na par dana opsta pometnja bilo da je ostala kod kuce ili je odvedem kod majke, ljuta, ljuta...ustvari iz straha da je zauvek ostavljam, pa mi onda glumi uvredjenost kad se vratim 😂. A i paznja koju traze, sve imaju od igracaka, grebalice, miseve, loptice, jedna drugu, opet ja sam najdraza zabava, moji prsti, ako citam knjigu da sednu na nju 😁. Drugarica u Italiji svog macka opusteno vodi metroom svugde, ali kad mora na nastup u drugu zemlju na par dana i ostavi ga na cuvanje da vidite samo taj "razgovor" kada se vrati 😂😂, to mjaukanje i uvijanje.
2019 02 27
Obožavam mačkice !!! Moja tetka živi ispod mene i oni imaju Mutu. Spasio ga moj brat od besnih pasa , a mačor bio istraumiran i prestao da mjauče i tako je dobio ime, postade Muta :D već ima 10 ak godina, ali dobar je, drži se :D
2019 02 27
Loky paaas je preleep ❤ Evoo javljam se i ja koja trenutno u Nisu cuva vucijaka ( dosao je u paketu sa mojim deckom 😂) aa kuci u Paracinu cuvam nekoliko mesanca ii naravno mackee (najdivnija stvorenje!) U Nisu ih imam troje kuci za sada jednu. Takodje se bavim spavasanjem napustenih pasa ovde u Nisu ii procitala sam vase komentare u potpunosti se slazem sa su lutalice, napusteni psi koje udomite toliko zahvalni da ja nemam reci. Do sada sam udomila mnogo pasa medju kojima je bilo i rasnih. Predivan predivan je osecaj kada im u ocima vidite tu zahvalnost, taj prestranak brige. Kao sto Loky kaze definitivno imaju to 6 culo 😊 Moji prijatelji imaju maltezera, ii da jeste tuzan kada je sam i to bas bas i jesu vezano za vlasnika. Ali takvi su i psi i macke. Bitno je da budes spremna za takvu obavezu. Uglavnom ja ti zelim.da pronadjes neku njuskicu kojoj ces promeniti zivot na bolje ❤
2019 02 27
@Luna,nikad nisam imala macku, a tako ih nekako doživljavam, a bije ih takav gas, nisam znala ☺️. @Loki,to je ljubav ❤️
2019 02 27
Loki, svaka cast <3
2019 02 27