Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Koji film vas je rasplakao

Pa, Marli mi je više komedija, mada nisam čitala knjigu.
2019 03 19
Obavezno procitaj. Ne moze se porediti sa filmom. Dok citas smejes se na sav glas a onda.... :,'(
2019 03 19
> MinaMasa: > Maculi, ne znam koji je tezi, svaki na svoj nacin...Uvek joj se vracam kroz odredjen broj godina, i svaki put je dozivim na drugaciji nacin. Najbolja, neprevazidjena. Mislim da sam pročitala 3 puta , pokušavajući da razumem , da shvatim i svaki put bi me priča oborila , isisala svu radost iz mene , ostavila ranjenu , ošamućenu od emocija koje kidaju, guše ... Kad bi neko snimio film , odradio to duboko kao što je knjiga , osvojio bi Oskara za priču. Ili ne bi razumeli... :'( To nije remek delo poetike i književnosti ali je stradanje strašno toliko da lično ne pomišljam samo na jednu odtređenu ženu , već na sve žene koje su žrtve i ratova i užasa koji im mogu naneti oni kojima su one dale svu ljubav i dušu. Uglavnom ne gledam filmove koji su rađeni po knjigama koje sam čitala. Uvek bi bili ispod mojih očekivanja. Ali ovu priču bi sigurno Spilberg dočarao kao u " Boji purpura" ili još bolje .. Žalim što je Anđa nije pročitala pre nego što je snimila svoju verziju priče-sigurno bi drugim očima gledala na sve. Da se vratim filmu . Mislim da je jedan od retkih filmova koji je nadmašio knjigu " Forest Gamp" Vinstona Gruma ,zbog predivnog Toma Henksa. Ali i Pijanist i Šindlerova lista su predivni , bolni filmovi koji su i bolji od knjiga koje sam prethodno pročitala baš zbog fenomenalne režije i odličnih glumaca koji su živeli priču i doneli neverovatnu emociju. Ipak moj favorit je " Život je lep" , toliko dirljiv, duhovit a toliko potresan i jak da me je oduvao , rastužio i naučio da je život zaista lep ako ga živiš punim plućima i imaš razlog da veruješ u čuda i radosti svakog dana dok dišeš...
2019 03 19
Maculi, aplauz!
2019 03 19
Pa Titanik.Hiljadu puta sam ga gledala,hiljadu puta plakala 😂😂😂😂
2019 03 20
Joj, mislim da sam jedina žena koja, doslovno, ne podnosi Titanik :D previšeeee patetike :D sli znam da,ga svi živi vole
2019 03 20
> Debela_devojka: > Joj, mislim da sam jedina žena koja, doslovno, ne podnosi Titanik :D previšeeee patetike :D sli znam da,ga svi živi vole Nisi ,:) Film mi se svidja ne zbog ljubavne price,nego zbog dogadjaja tj tragedije, koja je zadesila Titanik.Dobro je snimljen
2019 03 20
> Debela_devojka: > Joj, mislim da sam jedina žena koja, doslovno, ne podnosi Titanik :D previšeeee patetike :D sli znam da,ga svi živi vole Nisi, ja sam pogledala samo 15 minuta. Tri sata za brod koji tone je previše.
2019 03 20
Ne mogu da verujem da postoje zene koje ne vole Titanik.😂😂😂😂.Inace kad smo kod Titanika pre tipa 2,3 godine Dzejms Kamerun je davao izjavu o filmu,poenta filma nije ni ljubavna prica,ni brod kao brod,vec da uvek prvo strada potpalublje kao i u stvarnom svetu.Uvek najebe prvo niza klasa.😊😊😊
2019 03 20
> starwars: > Ne mogu da verujem da postoje zene koje ne vole Titanik.😂😂😂😂.Inace kad smo kod Titanika pre tipa 2,3 godine Dzejms Kamerun je davao izjavu o filmu,poenta filma nije ni ljubavna prica,ni brod kao brod,vec da uvek prvo strada potpalublje kao i u stvarnom svetu.Uvek najebe prvo niza klasa.😊😊😊 😂😂😂😂.😂😂😂😂.😂😂😂😂.😂😂😂😂.😂😂😂😂.😂😂😂😂.
2019 03 20
ajoj, sad sam se setila scene kada ulazi moj muz u kucu, a deca sva (i od devera, 5kom total) i ja sedimo, gledamo film i plačemo... i on se čovek zgrane i kaže " Pa što im puštaš te filmove tužne!!! " i pogleda, a mi gledamo neki crtani... :) @Maculi.."Život je lep"... pa kakav bi drugaciji mogao biti :* ,:( :'( :") </3
2019 03 20
Život je nekad siv , nekad žut :D
2019 03 20
> Debela_devojka: > Život je nekad siv , nekad žut :D "Izgledala je malo čudno u kaputu žutom krojenom bez vezeeeeeee" Laaala..laaaaa... :') :') :') otpeva nekad davno B. dugme i uđe u legendu. *** A sad kaputi žuti hit za one koji su važni, high&bjuti... o:) 8-) ;) A ja nosim siv , ko mi je kriv.? Na reveru mom žut cvet ima dom ... :P :') :') :') Zvali me stihoklepac.. ,:) Hihihi... * "Život je lep" je fascinantan , ogroman film , veći od života i ceo svoj život bih rado provela kao Gvido i radila takve blesave stvari samo da "zadivim" onog koga volim, da pokažem koliko je za mene izuzetan i da mu ulepšam svaki dan (prvi deo filma pre logora) a isto tako borila bih se da sačuvam ono najdraže kako je on radio u logoru, bez patetike , tako dovitljivo s toliko bravure , ideja , humora u svojstvu golog preživljavanja .. Zato je film toliko moćan, divan a Bennini ga je sam režirao, odglumio fenomenalno , a po Oskara je krenuo preskačući i pretrčavajući preko stolica u svečanoj sali , potpuno van formalnih izlazaka " i kodeksa ponašanja normalnih" glumaca i tad me je potpuno oduševio. BITI SVOJ, UNIKATAN, širiti zdravu energiju sreće !! To je to. A suze samo kažu da je ispričao istinu. Čovek s dušom to prepoznaje. Film mogu gledati 100 puta kao što mogu čitati dobru knjigu bezbroj puta u životu. Uvek je nova, drugačija jer vreme menja mene.
2019 03 20
Mislim da je Regina, a ne B.Dugmence :D
2019 03 20
> Debela_devojka: > Mislim da je Regina, a ne B.Dugmence :D B. Dugme bilo prvo . Daleke 76.. koliko se sećam, dokoleničarka bila , u nižim osnovne ih slušala.. o:)
2019 03 21
1 2 3