Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Porodiljsko - plata

Drage moje...ako je neko upućen, koristila bi mi informacija.... Dakle, interesuje me porodiljska plata...znam da po novom zakonu je prosek unazad 18 meseci od otvaranja trudnickog bolovanja (tj.ono ne ulazi u taj prosek). E sad, ono što mene zanima je: Trenutno sam zaposlena (od decembra 2018.) ,normalno, rep.minimalac, trudničko ne otvaram,samo porodiljsko. Pre toga sam bila 6 meseci na birou kao tehnološki višak i primala naknadu za isti, a pre toga sam u kontinuitetu sam bila zaposlena, prijavljena na minimalac ali sam primala bar 10000 više od istog... E sad, moje pitanje je, da li ovaj period od 6 meseci na birou ulazi u taj prosek i da li se po ovom novom zakonu računa zarada na kojoj smo bile prijavljene ili onaj iznos koji smo primale na račun? Ukoliko sam malo konfuzno postavila pitanja, vičite, da preformulišem... U hvala unapred na odgovorima... 😁
2019 03 30
> Sara20: > Drage moje...ako je neko upućen, koristila bi mi informacija.... > Dakle, interesuje me porodiljska plata...znam da po novom zakonu je prosek unazad 18 meseci od otvaranja trudnickog bolovanja (tj.ono ne ulazi u taj prosek). E sad, ono što mene zanima je: > Trenutno sam zaposlena (od decembra 2018.) ,normalno, rep.minimalac, trudničko ne otvaram,samo porodiljsko. Pre toga sam bila 6 meseci na birou kao tehnološki višak i primala naknadu za isti, a pre toga sam u kontinuitetu sam bila zaposlena, prijavljena na minimalac ali sam primala bar 10000 više od istog... E sad, moje pitanje je, da li ovaj period od 6 meseci na birou ulazi u taj prosek i da li se po ovom novom zakonu računa zarada na kojoj smo bile prijavljene ili onaj iznos koji smo primale na račun? > Ukoliko sam malo konfuzno postavila pitanja, vičite, da preformulišem... > U hvala unapred na odgovorima... 😁 Koja opstina je u pitanju? Verovala ili ne, sve, pocevsi od samih isplata i svega ispada da se razlikuje od opstine do opstine. Mislim da ti nece biti uracunato tih 6 meseci jer zahtev za porodiljsko dostavlja poslodavac, barem je kod mene tako bilo. Ja sam peti mesec na porodiljskom. Nadam se da gresim😊
2019 03 30
Opština Grocka.... Nemam pojma više... Čula sam 100 različitih priča da više ne znam šta i kako... Moj knjigovođa mi reče da sva primanja ulaze u prosek, tipa, pošto sam bila tehnološki višak u tom slučaju tih 6 meseci mi je biro bio "poslodavac"...Pa zato kao i ulazi u taj prosek...
2019 03 30
Trebalo bi....obzirom da si na birou bila kao tehnoloski visak da ti i to racunaju....ali i ja mislom da zavisi od opstine...najbolje da konsultujes nekog knjigovodju...oni te detalje najbolje poznaju
2019 03 31
Ono sto si bila na birou se ne računa. Bar mi tako kaže muž, a on je šef računovodstva. :D a prosek ti se računa koliko si primala na račun jer npr: neko je prijavljen na 30000, a prima 32500 zbog toplog obroka i u prosek mu ulazi to 32500. Odnosno koliko piše na platnoj listi to ae gleda prosek . Nadam se da sam bila jasna. :D
2019 03 31
Hvala na informacijama... Baš sam ljuta, ali sad je kasno...mamu im njihovu.
2019 04 01