Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Dužina gazišta

Devojke, molim vaše mišljenje po pitanju dužine gazišta. Imala sam mali nesporazum, pa me zanima, da li smatrate da dužina uloška nije uvek merilo dužine korisnog gazišta? Ukoliko je model takav da je uložak malo savijen u obući, onda se gazište smanjuje i ne podudara se sa ukupnom dužinom uloška. Jesam li u pravu?
2019 05 20
Kad merim duzinu gazista,uzmem snajderski mekani metar (ne onaj tvrdi na izvlacenje) i merim prilagodjeno cipeli tj onako kako ulozak (tj stopalo)stoji unutra,ne merim ravno od prstiju do pete ako je u pitanju stikla,ako je u pitanju ravna obuca onda je lako,od prstiju do pete sa unutrasnje strane,ne spolja.
2019 05 20
Samo ravnu obucu mogu da izmerim.Takodje i da ocenim duzinu korisnog gazista.Obucu koja nema ravno gaziste,merim ali nesigurno,sem ako nije u mom broju pa sam sigurna u korisno gaziste.U svakom slucaju,kada prodajem obucu koja nije ravna,volim licno i da probaju.Posebno sandale,salonke.Posto tu nema mesta za omasku,a svi mozemo pogresno da procenimo ili izmerimo korisno gaziste.Kao kupac,isto..Samo proba pre kupovine
2019 05 20
Evo jednog primere onako konfuznog..Prodavala sam sandale na stiklu.Nosim br 36..Kada sam izmerila gaziste na tim sandalama duzina je bila 25.5????A meni gaziste 23 cm i sandale taman....
2019 05 20
Uvek merim ulozak od pocetka do kraja i trazim tako i meni da mere prodavci kada kupujem, jer onda uporedim sa mojom obucom koju imam.Nekada trazim i duzinu spoljasnjeg gazista i to mi ppmaze u proceni, i u 95% sve mi je tacno.
2019 05 20
Pa zato i tvrdim da je do modela. Naime, kupila sam čizme i prodavac je sve korektno naveo što se tiče stanja čizama, nove su. Ali problem je što je ona izvadila uložak i izmerila, a kada su mi stigle, gazište uloška jeste toliko koliko je ona navela ali su meni čizme male, bez obzira što je celokupna dužina uloška tolika koliko je moje gaziste. Njihovo korisno gazište je manje, jer je uložak verovatno na krajevima malo savijen kada se stavi u čizmu. Naprosto je takav model čizama. Ona tvrdi da nije navela ništa pogrešno, a meni čizme male za broj. Zato vas i pitam za mišljenje, jer sam sigurna da dužina uloška nije u svakom slučaju ista kao korisno gazište, bez obzira što ona tvrdi da jeste.
2019 05 20
> deksica: > Uvek merim ulozak od pocetka do kraja i trazim tako i meni da mere prodavci kada kupujem, jer onda uporedim sa mojom obucom koju imam.Nekada trazim i duzinu spoljasnjeg gazista i to mi ppmaze u proceni, i u 95% sve mi je tacno. Nije to uvek 100% tačno, jer eto moje situacije. Dužina uloška i korisno gazište se ne podudaraju.
2019 05 20
Srebrna, hvala! Da, to je tačno ta situacija. Ispalo je da ja lažem i da hoću da vratim čizme valjda iz hira. a ja uporno tvrdim kako jeste, čizme su mi male i navedeno gazište nije dobro, bez obzira što je sam uložak kad se izvadi iz čizme te dužine.
2019 05 20
Nema na čemu, biće i drugima korisno.
2019 05 20
Imam uze stopalo, te za gaziste 23,5 cm nekad uzimam 36 obucu, umesto 37, uglavnom zimsku. Kad obuca ima visok pad, nisam sigurna da li 36 ili 37 da uzmem, ali racunam da kozna obuca popusti od nosenja. Uvek napisem da npr. obuca odgovara uzem stopalu 39 ili sirem 38,5, za gaziste 24,5-25 cm.
2019 05 20
A kako se meri obuca koja je spicasta? Svidjaju mi se baletanke koje idu u spic i uopste nisam sigurna kako da mi izmere.
2019 05 20
> Bojanaboka990: > A kako se meri obuca koja je spicasta? Svidjaju mi se baletanke koje idu u spic i uopste nisam sigurna kako da mi izmere. E, tu je merenje najkritičnije. Mislim da je najbolje da ti daju ukupnu dužinu gazišta, a ti onda na osnovu svog stopala u zavisnosti od širine, umanji 1- 2 cm da bi dobila korisno gazište. Ja imam izuzetno usku nogu, pa mogu za 0,5- 1 cm da umanjim.
2019 05 20
Uradicu tako, ako je bas neka velika razlika znacu da nije to to.
2019 05 20
Obuća koja ima štiklu, platformu ili špic napred uvek se uzima broj veća, tačnije 1cm duže gazište. Ako obuća koja ima štiklu ili platformu (ne mislim na ravnu platformu kod patika, nego platformu u smislu obuće nalik onoj sa štiklom) ima unutrašnje gazište od npr. 26cm onda je korisno gazište 25cm (za šire stopalo je 24,5cm) jer taj "ugib" u takvoj obući uvek oduzima 1cm od korisnog gazišta. Obuća koja ide u špic napred, logično je da prsti nikako ne mogu "stati" u taj špic napred, pa samim tim i unutrašnje gazište mora biti barem 1cm veće od gazišta koje je inače odgovarajuće. Sve u svemu, najbolje je takvu obuću probati, jer kalupi obuće su različiti.
2019 05 20
Ima obuce jako plitke, da ni duzina gazista ne moze nikako da bude realni pokazatelj, kako god da se meri
2019 05 21
1 2