Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Ulje od semenki sargarepe?

Nadjoh na netu,da ovo ulje ima zastitni faktor 40!Mala flasica Probotanik proizvodjaca kosta 1800 din.Posle sam gledala neke recepte za kucnu pripremu krema za suncanje ,ide i ovo ulje...Da li neko ima iskustva sa ovim uljem?Odnosno da li se neko mackao sa njim ili pravio sam neki mix ulja za suncanje?Suvise mi je mala bocica da bi se mazalo celo telo...Kod nas je uglavnom mix kantarion i maslinovo ali oni imaju blagi zastitni faktor,skoro nikakav..Ne znam da li bi i ovo moglo da se stavi u tu mesavinu ali opet u kojoj razmeri....
2019 05 24
Ne znam za ulje ali znam da devojke piju beta-karoten da bolje pocrne. Možda prostom matematikom možeš da izračunaš koliki bi zaštitni faktor bio da tu bočicu od x mililitara ubaciš u x mililitara maslinovog. Za maslinovo mislim da je zaštitni faktor oko 6.
2019 05 24
Pa da tako sam i mislila..Nego reko da proverim da li je informacija ili dezinformacija :D .Mislim odlicno je ako je stvarno 40 zastitni faktor,a inace prvi put i cujem za to ulje...Jer od sve kozmetike najvise mrzim kreme za suncanje.,Medjutim iako sam kao dete bila kao gavran kada se vratim sa mora,bez ikakvih zastitnih krema,poslednjih 20 god ozbiljno gorim i faktor za suncanje povecavam iz godine u godinu,a hladovina sve veca i veca na plazi..Stigla sam do 30..A onaj krec od 50,ma sta god pricali nemam nikakvu nameru da koristim.Ni detetu ga ne mazem.Ali izbacuju u decijim kolekcijama faktor 30 i skoro su svi sada 50...Pa jurim alternativu,a da nije majica na plazi ,:)
2019 05 24
E pa tu sam i ja videla..Ne znam kako mi je malina promakla
2019 05 24
Ima dole u komentarima dobrih saveta, recepata i iskustava ljudi. Baš ću da probam ovo sa orahom i šargarepom.
2019 05 24
Vidis sta kazu za maslinovo..To sam cula jos pre nekoliko godina da ima efekat kao kada stavis jaje na ulje u ovom slucaju mi smo jaje...Nadjoh tamo kao za decu shea puter +ulje cileanske masline...Nije skupu ni jedno ni drugo..E sada odabrati koje je dobro i najcistije...
2019 05 24
> srebrna: > Ima dole u komentarima dobrih saveta, recepata i iskustava ljudi. Baš ću da probam ovo sa orahom i šargarepom. Ja svake godine pravim muckalicu od maslinovog ulja, sargarepe i oraha. I fenomenalno je. Ako si mislila na taj recept gde ono stoji u ulju na svetlosti 40 dana, to je to, imas moje preporuke, meni zaista odgovara.
2019 05 24
Bojanaboka..Napisi recept..I jel ima zastitni faktor ili je kao za tamnjenje?
2019 05 24
OljaRaletic...Jeste li ga koristili?
2019 05 24
> jelena2606: > OljaRaletic...Jeste li ga koristili? Nisam, zimus sam otkrila za ovaj profil i za njihovu proizvodnju. Tada sam se i raspitivala, i oni su mi preporucili ovo ulje za pocetak, posto mi je jako osetljiva koza lica. S obzirom da je bila zima tada, nisam kupila, ali sada planiram. Ni ja ne volim spf kreme, a kod ulja je vrlo bitno da vam ne zacepljuje pore lica, sto maslinovo moze da radi, osim bas suvoj kozi. Tako da bi ovo stvarno bilo spas. 🤞🏼
2019 05 24
2dcl maslinovog ulja, 6-7-8 zelenih oraha iseckanih na cetvrtine pa moze i jos na pola ako su krupniji, jedna sargarepa narendana i moze malo nekog etericnog ulja ali ja ga ne stavljam, meni je i onako ok. To stavim u staklenu teglicu i na terasu gde je samo ujutru sunce ali bitno da je svetlost. Tako mi stoji mesec dana, nekad cetrdesetak, ne gledam tacno u dan. U medjuvremenu, na nekoliko dana, promuckam teglicu. Onda procedim i koristim. Mazem ga i pre suncanja i posle suncanja i tusiranja... Boju dobijem ekstra a i negu. Za faktor nisam sigurna jer ja inace ne crvenim i ne gorim na suncu, lako dobijam boju. To ulje koristim od drugog dana na moru. I jos jedna dobra fora-kada se zavrsi sezona mora i bazena ja to preostalo ulje umesam u losion za telo i mazem svakodnevno za odrzavanje boje, verujte mi do sledece sezone meni traje boja, naravno da je slabija ali bolje nego nista ☺
2019 05 24
I da, moze kokosovo ulje umesto maslinovog. Ja sam jedne godine bila luda za kokosovim uljem pa isprobala i bilo je takodje super.
2019 05 24
Hvala @Bojanaboka990, baš ću da probam i to radije sa kokosovim, taman će još malo mladi orasi :)
2019 05 24
A da li vidite kako se menjaju stvari.Sada citajuci o raznim recepturama i uopste uljima,kao nikako na sunce sa maslinovim i kantarionovim uljem.A sto godina prica da je to bas kao ok za suncanje....Pitam se za ova ulja ,malina kupina..da li ce i za njih za deset god da se prica da su stetna ,:) Prosto su mi neverovatni obrti....
2019 05 24
Koliko znam maslinovo ulje nikako na sunce, u pravu si. Ali to bi bilo za ishranu a ovo za kozmetičke svrhe, pa je verovatno tu razlika.
2019 05 25
1 2 3