Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Ulje od semenki sargarepe?

Kako maslinovo nikako na sunce? Ja bre ljudi godinama tu muckalicu koristim. Jesam plavusica, svetla sa pegicama ali lako dobijam boju i nikad ne izgorim. Mozda mi zato i odgovara. Ne znam, moje licno iskustvo je pozitivno, i stvarno ne mislim samo na boju vec i na negu.
2019 05 25
Za ishranu ne bi smelo da bude na suncu, zato se uvek prodaje u zatamnjenim flašama i limenim kanticama i čuva na mračnom mestu. Ovde je primena spolja pa kontam da može na sunce.
2019 05 25
Ja imam ogroman problem kad je sunčanje u pitanju, plava sam, providna kao rentgenski snimak, i odmah izgorim... Jedne godine na Adi mi onaj cica koji prodaje razna ulja reče da kupim orahovo. Tad sam već imala neku bojicu, pa mi reče da kupim to jer ako nastavim sa maslinovim, imaću malo žuću boju, a sa orahovim ću dobiti onu lepu cokoladnu. Od tada to koristim i baš mi bude dobra boja i relativno dugo traje...
2019 05 25
Ja kupujem caroten onaj fabrički i super mi je stvarno. E, mene zanima šta je dobro za klince? Na moru smo koristile neku niveu, prvo što mi je bilo pri ruci u parfimeriji. Super se pokazalo, u smislu da mala nihe izgorela, a pocrnela je u full—u. Sad ne znam koliko valja u suštini ta nivea i taj faktor 50? Mi smo u fazonu da se ne krijemo od Sunca, samo u podne malo pod suncobran, posle toga opet akcija, kupanje, šetnja, pa sam se vodila tim da mi treba što veći faktor iz tog razloga
2019 05 25
Mi se isto ne krijemo.Sa godinu I dva mesecaje bilo prvo more I bili smo dva meseca na moru.Po ceo dan na plazi.Tamo je I spavao :) Kupila ja taj fakto 50,po ps-u.Prvo ga jedva razmaza,ne skida se posle vode..bukvalno kao krec..Bas sam se pitala koliko,koza moze da dise uopste...Dva puta sam ga namazala I vise nisam.Kupila faktor 30.I sa njim sam I nastavila da gaazem.
2019 05 25
Ne znam,moguce da ja I gresim.Ali taj faktor 50, mi je delovao previse tezak za kozu.
2019 05 25
Pa, i meni, zato i pitam. Kao da koža ne upija, bude dete masno ceo dan , kao čvarak :D
2019 05 25
Ja uzmem taj 30.,pa ga vise puta u toku dana namazem..I oto ove delove kriticne,ramena,ruke,lice...Noge I stomak,namazem samo jednom dnevno...A ja koja sam po prirodi tamna I imam odlicni pigmentaciju,bez zastitnig faktora ne izlazim na sunce.Bas gorim.Posebno poslednjih godina...
2019 05 25
Hej, bas je dobra tema :) Samo ne znam kada ce kod nas biti mladi orasi :( u oktobru :) :)
2019 05 27
@Sandokanka...Zato imamo druga ulja do tada :D .Ja cu da izrizikujem sa ovim kupinovim..700 din je...Najvise me zanima da li ce biti tog zastitnog faktora 40..Svakako pisem povratnu informaciju,cim isprobam na finom suncu u tri popodne ,:)
2019 05 27
> jelena2606: > @Sandokanka...Zato imamo druga ulja do tada :D .Ja cu da izrizikujem sa ovim kupinovim..700 din je...Najvise me zanima da li ce biti tog zastitnog faktora 40..Svakako pisem povratnu informaciju,cim isprobam na finom suncu u tri popodne ,:) Jao divno! Bas se radujem, molim vas javite mi da li ste zadovoljni i kako se pokazalo, pa da i ja uzmem. 🌹
2019 05 28
Javljam.Oni idi na odmor,I moci cu da narucim tek od desetog juna.Pogresila sam gorre,flasica od 20 ml im je 500 din.
2019 05 28
Ok, ovako, sve smo pripremili i stavili u flasu. Izvesticu o rezultatu :) Mlade orahe smo nasli na Banjici, baka nam je dala 8 za 20 dinara :) isekli smo ih kuhinjskom sekiricom, sargarepu narendali i stavili u ulje... videcemo sta ce biti :)
2019 06 13
Takođe, nabrala mi drugarica :) Pravila sam sa kokosovim, a ti sandokanka?
2019 06 13
Ja sam pravila i sa kokosovim i sa maslinovim i nisam primetila razliku (osim u mirisu). Moze jedno ili drugo. Meni je bilo savrseno, nadam se i vama da ce biti 😊 Ja sam zaboravila koji je datum i jos uvek nisam stavila ali stavicu ovih dana pa koliko budem imala vremena toliko neka stoji.
2019 06 13