Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Abortus- ZA ili PROTIV?

Vidim da se i kod nas (po ugledu na neke zapadne zemlje) ponovo aktiviralo pitanje abortusa, pa me zanimaju vasa misljenja. Abortus kao pravo zene da odlucuje o svom telu, ili abortus kao ubistvo nerodjenog coveka? Cemu ste blize i zasto?
2019 06 01
Ja sam ZA, sve dok se to ne koristi kao kontraceptivna svrha. Mislim da je mnogo postenije uraditi abortus, nego doneti nezeljeno dete na svet, o kome nece imati ko da brine, ko ce biti zanemaren, koga nece voleti, ili ce rasti u nemastini. Da ne pricam o trudnocama koje su nastale iz nasilnog odnosa, visoko rizicnim trudnocama, bolestima itd. Jako mi je licemerno sto sam procitala pre neki dan da su senatori neke zemlje (muskarci vecinom) zabranili abortus. Jel ne sme zena da abortira? Ok. Nek onda svako musko koje je napravilo nezeljeno dete mora da uradi vazektomiju. Mislim da tu nema sta da se pitaju drugi ljudi, senatori, politicari itd. To je pitanje majke u cijoj je materici dete, i kraj. Opet ponavljam, ako to nije zena koja 18ti put radi abortus jer ne voli da koristi zastitu.
2019 06 01
Brate mili ove zene sto se izborise za pravo glasa se danas prevrcu u grobovima.
2019 06 01
@lucijaMPA svaka čast za temu i volela bih da čujem i Vaše mišljenje po ovom pitanju? :) @Bojanaa12 - Sa svime što ste napisali se u potpunosti slažem! Obično ništa ne komentarišem po forumu, ali ovu temu po pitanju zabrane abortusa pratim aktivno od prvog dana jer me zgrožava pomisao da ne samo muškarci već i dosta ŽENA misle da imaju pravo da donose odluke za DRUGE žene i njihova tela.
2019 06 01
Zabraniti svim ženama da abortiraju je po mom (subjektivnom) mišljenju ekvivalentno primoravanju svih žena da postanu vegani odnosno ako su već vegani primoravati sve žene da jedu meso; ekvivalentno prisiljavanju da sve žene pređu u Hrišćanstvo/Islam/Budizam ili koji god religijski kult; Odnosno PRIMORAVANJE žene da radi nešto protiv svoje volje, jer je nekom glavonji na visokoj funkciji tako dunulo. To je (opet se ograđujem i kažem, po mom subjektivnom mišljenju), kršenje ljudskih prava, i na kraju krajeva oduzimanje izbora ženi po ovako bitnom pitanju je nehumano prema čitavom ženskom rodu. Ko ne želi da abortira, neka izrađa koliko god želi i može dece, i iskreno im želim da imaju sreće i budu svi živi i zdravi. Ali ko želi da abortira, treba mu ostaviti opciju tog zbora jer je, kao što sam u prethodnoj poruci napisala - to bez obzira na okolnosti, za svaku ženu izuzetno teška odluka da se donese. Potrebno je više međuljudskog razumevanja i podrške a ne podela među ljudima. P.S. Izvinjavam se za 3 zasebne poruke, nije moglo sve u jednu poruku da stane, a s obzirom da je u pitanju ozbiljna tema, nisam htela nemarno da prokomentarišem sa svega dve-tri reči. 🌸
2019 06 01
Za. Iz više razloga. Prvi je previše ljudi na planeti koji jedva sastavljaju kraj sa krajem. Tužno je jedino to što se u najvećem broju slučajeva na abortus odluče žene/parovi koji su dobro situirani ( njihovo pravo i ne osuđujem, samo konstatujem), a mnoge porodice koje nema pas za šta da ujede, prave male čopore dece koja odrastaju u bedi, lično znam dosta primera, kao i mnoge od nas, verovatno.
2019 06 01
> Bojanaa12: > Ja sam ZA, sve dok se to ne koristi kao kontraceptivna svrha. > Mislim da je mnogo postenije uraditi abortus, nego doneti nezeljeno dete na svet, o kome nece imati ko da brine, ko ce biti zanemaren, koga nece voleti, ili ce rasti u nemastini. > Da ne pricam o trudnocama koje su nastale iz nasilnog odnosa, visoko rizicnim trudnocama, bolestima itd. > Jako mi je licemerno sto sam procitala pre neki dan da su senatori neke zemlje (muskarci vecinom) zabranili abortus. > Jel ne sme zena da abortira? Ok. Nek onda svako musko koje je napravilo nezeljeno dete mora da uradi vazektomiju. > Mislim da tu nema sta da se pitaju drugi ljudi, senatori, politicari itd. To je pitanje majke u cijoj je materici dete, i kraj. Opet ponavljam, ako to nije zena koja 18ti put radi abortus jer ne voli da koristi zastitu. Delim misljenje u potpunosti!
2019 06 01
Ovde smo izgleda svi istog misljenja na ovu temu. Nadala sam se da ce se mozda javiti i neko ko zastupa ideje pro-life pokreta....... Nikada zapravo nisam ozbiljno razgovarala sa nekim ko je protivnik abortusa, a zaista me zanimaju i njihovi pogledi i razmisljanja.
2019 06 01
Imali smo već jednu sličnu temu, beše pokolj :D mislim da je obrisana
2019 06 01
Hvala DD, propustila sam je. Bas cu da pogledam.
2019 06 01
Da, bila je skoro tema. Naravno da sam ZA i za takav stav imam milion jasnih argumenata. I da, jos jedna stvar. Mesanje Crkve (bilo koje) u ovu temu tera me na povracanje.
2019 06 01
I ja sam ZA, istog sam stava kao i Bojana.
2019 06 01
I ja sam ZA Bojanaa12 je sve objasnila.
2019 06 01
Nisam znala da tema postoji, a kao sto sam rekla zaista bih volela da cujem neke suvisle komentare za ukidanje abortusa. Ocigledno je da pobornika tog pokreta i nema bas na “krpicama”. Verovatno jer smo sve zene 😃
2019 06 01
Svaka devojka/zena ima pravo da u dogovoru sa dečkom ili muzem odluci sta želi sa bebom. Takodje isto ako ona želi da abortira a muz /dečko se ne slaže smatram da treba da to uradi, bez obzira ko kako misli, jer mi sami odlučujemo sta ćemo sa svojim telom. Bez daljnjeg.
2019 06 01
1 2