Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Kopije i istekli rokovi trajanja

@MinaMasa, iz mog iskustva popust je stvarno bio takav, 50-70%. Najcesce je 50%. Mozda se nesto promenilo, nisam kupovala skoro. Proizvodi sa kratkim rokom postoje na trzistu, bilo da se radi o kozmetici, lekovima ili hrani. Pa ko voli-nek izvoli, oni su izdvojeni i oznaceni. Licno ne mislim da su takvi proizvodi losi, ako mi nekad nesto odgovara, kupim, ali ne zagovaram kupovinu takvih proizvoda kao vid ustede. To uglavnom bude nesto sto se bas ne prodaje, ima neku specificnu namenu ili se reformulise pakovanje/proizvod pa se rasprodaju zalihe. @nocnaptica, popularne palete retko ko prodaje da su u ok stanju i da su original. I kad ih prodaju nece biti bas puno povoljniji od cene iz parfimerije kad je popust. Ne znam koliko ti se isplati da ovde trazis tako nesto obzirom da se bavis sminkanjem.
2019 08 19
> ProdajemSminku: > @MinaMasa, iz mog iskustva popust je stvarno bio takav, 50-70%. Najcesce je 50%. Mozda se nesto promenilo, nisam kupovala skoro. > Proizvodi sa kratkim rokom postoje na trzistu, bilo da se radi o kozmetici, lekovima ili hrani. Pa ko voli-nek izvoli, oni su izdvojeni i oznaceni. Licno ne mislim da su takvi proizvodi losi, ako mi nekad nesto odgovara, kupim, ali ne zagovaram kupovinu takvih proizvoda kao vid ustede. > To uglavnom bude nesto sto se bas ne prodaje, ima neku specificnu namenu ili se reformulise pakovanje/proizvod pa se rasprodaju zalihe. > @nocnaptica, popularne palete retko ko prodaje da su u ok stanju i da su original. I kad ih prodaju nece biti bas puno povoljniji od cene iz parfimerije kad je popust. Ne znam koliko ti se isplati da ovde trazis tako nesto obzirom da se bavis sminkanjem. Ne bih ja ni trazila, nego nisam kupila na vreme jer nisam znala da ih ne rade vise , tj kod nas ih vise nema 😔
2019 08 19
Jq bih volela da mi neko kaže koji karmin ima u spotu SaraJo, neki crvwni, spot nešto sa nekom vatrom šljašteći crvemi, vrh, kupilq bih odmah, ali ne znam koji brend je u pitanju i šta da tražim?
2019 08 19
Slažem se sa ProdajemSminku, sama sam radila u okviru farmaceutske veledistribucije i dešavalo se da diskontno svi zaposleni uzimamo proizvode pred istekom za 50-70% jeftinije, jedne godine se lepo potrefilo da je Vichy pred istekom u letnje vreme, profitirali smo i zaposleni i naši prijatelji i uža i šira familija sa sredstvima za sunčanje i negu posle sunčanja, recimo Vichy losion smo plaćali tipa 500-600 dinara ako nije bilo i jeftinije. @MinaMasa, lekovi koliko znam su bezbedni za korišćenje u okviru 6 meseci nakon isteka roka tj. ne menja im se dejstvo, ali to će bolje potvrditi ili opovrgnuti farmaceut. Zbog zakonskih regulativa i svega povlače se pred istekom i ne upotrebljavaju se jer jedno je lek a drugo kozmetika.
2019 08 19
@DD, sad sam je guglala, nisam nasla taj spot s vatrom, iskace mi nesto sa sljokicama preko crvenog ruza. Ili je Ciate onaj kome se pojave sljokice kad se razmazuje usna o usnu, ili su obicne neke sljokice samo za nastup, koje su neprakticne dozlaboga, nemam drugo objasnjenje.
2019 08 19
A i ta čuvena sličica koja kaže koliko se dugo proizvod može koristiti nakon otvaranja je donekle i deo našeg potrošačkog društva u kome jesmo. Navući nas da kupujemo nanovo i bacamo ono što je i dalje više nego upotrebljivo. Dok god miriše u redu, testirano je, mislim da je sasvim bezbedno pod premisom da nemamo osetljivu kožu sklonu iritaciji. Lično verujem da svaka od nas sigurno u svojoj kutiji/neseseru/organizatoru ili čemu već za šminku itekako ima neki proizvod kome je istekao rok trajanja a kog i dalje rado koristimo ne dovodeći u pitanje rok. Lošija iskustva imam sa salonom za profi šminku nego sa mojom ličnom šminkom, tu koliko-toliko znam šta je i kako iako, eto, mažem sjaj koji sam otvorila pre više od 12 meseci i senku od pre 3 godine.
2019 08 19
@Srebrna, da im se dejstvo ne menja u tih 6 meseci, svi bi ih prodavali u tom vremenskom okviru, zar ne? Ne kazem da nisu bezbedni, vec da im je oslabljeno dejstvo. Doduse, moj bivsi gazda je namerno kupovao lekove pred istek roka jer je dobijao ogroman popust, ali to je neka druga prica...Odredjene supstance od kojih se preparati sastoje se izmene tokom vremena, nemaju tu funkciju koju su imale, mogu izazvati razne probleme, a ja za tako nesto ne dajem novac. Jednom sam se "opekla" jednom maskom, vise ne, zelim da sebe i svoj organizam sacuvam maksimalno.
2019 08 19
Ma i tu ima caka, da li je originator ili je generika... Onda je i u samom procesu čistije ili nije, široka je ova tema.
2019 08 19
A MinaMasa, ne bi ih ni prodavali (na lekove mislim), kad im je rok istekao. Ne smeju, van roka su. Pođimo i od jogurta najobičnijeg, biće sasvim ok neotvoren još sigurno 7 dana nakon roka na ambalaži, a hrana je. To je sve vezano za regulative i treba da je tako, kao i za kozmetiku ali nisam tip osobe koja će baciti maskaru u smeće koja je otvorena pre tačno 6 meseci i kupiti novu, iskreno, neću baš ni znati kada sam je tačno otvorila ukoliko nemam OCD i zalepim nalepnicu na nju sa datumom otvaranja, o tom pričam. Baciću je kada je potrošim, uglavnom je to pre tih 6 meseci, ali i da je ređe mažem, mazaću i dalje i nakon tih 6 mes. i zaista mislim da se većina nas tako ponaša. Naravno, sasvim je druga stvar prodati takvo nešto ili uvaliti nekom lažući da je u roku, to nije u redu.
2019 08 19
Ja bogami pisem rokove tih stvari koje kratko traju, a nemam OCD :) Bacila sam Weleda ulje za telo kad je istekao rok, dusa me je bolela jer je stvarno bilo sjajno, ali ta prirodna kozmetika je posebna prica. No, odoh u sirinu...@leona79, jeste ona zastitno lice Avona, al bogami tesko da nosi nesto tako na snimanju, ovi ruzevi se razmazuju kao ludi. DD, ako hoces pravu crvenu, a da traje, idi na Sephora lip stain 01 ili na Golden Rose 09, jos njega imas u mini verziji za oko 300 din.
2019 08 19
@nocnaptica, a da potrazis nesto slicno? Mozda postoji nesto jos bolje? Koju paletu si trazila, mozda mozemo nesto da preporucimo? Barem da uzmes u razmatranje ako nista drugo... Po pitanju rokova, iskreno mislim da je nezahvalno porediti rokve za lekove i kozmetiku... obzirom da ne sluze istoj svrsi. Svako od nas ima svoje prioritete u skladu sa kojima se ponasa i odlucuje. Svako od nas zeli da kupi najbolje moguce za svoj novac. Nekad je to usteda na ustrb roka, nekad platimo punu cenu jer nesto zelimo, nekad kalkulisemo i cekamo promocije... Sve je to ok dokle god imamo tacne informacije, pa sad, iskalkulisemo da li nam nesto u nekom momentu odgovara.
2019 08 20
Kupujem samo polovne parfeme, šminku ne bih ni u ludilu, a ni kozmetiku više. Nikad ne možete znati koliko je nešto dugo bilo otvoreno. Bolje je novo, pa makar i najjeftinije. Pričala (pisala) sam baš sa jednom članicom na tu temu, vratiću se kasnije na to.
2019 08 20
Slazem se da ne sluze, ali, i npr. Nistatin i mleko za telo nanosimo na ista mesta, to je bila neka moja polazna tacka, ali, eto, da opet ne odem predaleko... Slazem se za tacnost informacija, nocnaptica je potpuno u pravu. I da, ko sto rece ProdajemSminku, sta je u pitanju? Danas ima gomila dupes paleta, celi brendovi pocivaju na tom konceptu, Revolution npr.
2019 08 20
Ja sam mislila na lekove u tabletama i kapsulama :D Ovo za masti i kreme-lekove se slazem, nije isto kad je lek "suva kapsula" i krema. Sve sto je "tecno/kremasto" generalno krace traje od "praskastog". I nestabilnije je. Mada je to stvarno posebna tema... Ne znam sto bi bio problem da kupim nesto polovno ili isprobano, vise puta sam uzimala, postoji batch kod, u odnosu na to i momenat moje kupovine zakljucim koliko je nesto bilo "otvoreno", ako postoji i racun o kupovini jos bolje. Sve zavisi. Ako prodavac nema konkretnu informaciju ili pocne da prica okolo naokolo, necu kupiti. Ima korektnih clanica ovde, mada su u manjini.
2019 08 20
Elem, čitala sam temu, koju ću sad pronaći i podići u pdf-u Nega tela. Nakon toga sam otišla na Najlon pijacu, buvlju pijacu u NS. Videla sam pune kutije polovne kozmetike, od silvane do nirvane, znači od balee do clarinsa, prasnjavo, ulepljeno. Mogu svake nedelje da idem, pokupujem šta procenim da je dobro, u gumenim rukavicama razume se, operem i oglancam kući spolja i okačim ovde ili na Limundu, kao što se i radi. Da ne imenujem članove ni ovde ni tamo, ne znam odakle to dolazi. Decidno ne s moje strane. Sad ću pronaći temu, pa ko nije čitao neka čita ako želi.
2019 08 20