Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Dojenje u javnosti

Uh dobro je..Vec sam izgorela...Mada, ne bih se preterano ni zacudila da uvedu nesto tako kreativno ,:)
2019 09 10
Ni ja, ni najmanje.
2019 09 10
Meni je sokoro jedna poznanica, samo smo na ćao-ćao, rekla da i dalje doji ćeru, dete hoda, prica i trči uveliko već, ima 2 ili oko 2 godine, rekla sam joj da nije normalna i ponudila sam joj moju ćeru, kad je bal nek' se i princeza j..e Potpuno mi je uredu, normalno, štaviše pod moranjem da se beba doji kad god i gde god jer jebi ga, beba je, kad krene da krka čvrstu hranu, organizuješ se brate mili, poneseš ako treba i svoje mleko, pa izvol'te... Do nekih 6 meseci me neće biti briga za to, posle, organizacija. A ono što je meni najčudnije je što to uglavnom nije prvo dete... ne znam...nisam pametna
2019 09 10
Meni palo na pamet da bi te dojilje mogle da se izmlazavaju i naplaćuju mothers milk, koliko nas kupuje dohranu, isplatilo bi se, 😂
2019 09 10
Mame njuejdžerke, doji do prvog razreda i ne vakciniši. Mene nervira to forsiranje priče o dojenju.
2019 09 10
Jelena, bukvalno smo slicnu scenu imali u parkicu samo majka nije stavila dete u krilo nego je dete koje je u tom trenutku imalo skoro tri godine stajalo i bukvalno mrljavilo majcinu bradavicu, okretalo se da gleda sta se dogadja u parkicu ne ispustajuci je, dok se ta dojka razvlacila kao zvaka. Odvratan prizor! Izvinjavam se ali je bilo bukvalno tako. Ta majka je inace tek skoro prestala da ga doji nakon sto je dete napunilo 4 godine!!!! To nema ama bas nikakve veze sa dojenjem, mislim da je sluzilo detetu da se smiruje kad se uznervozi i slicno. A ja vec u glavi imam sliku i priliku buduceg edipovca koji trci pod mamimu suknju i na fakultetu.... E da, dete nije vakcinisano i nema zdravstveni karton u DZ.
2019 09 10
Ma neka doji, al znas sta, mozda je i mladje dete, samo izgleda vece i starije. Moja Vidojka ima tri godine, al svi misle da ima 4. Moja kumica ima 4, al nosi velicinu 8. Bas je krupna i visoka. Sta znam, mozda je stvarno mladje dete, al ja sam za da se pokrije dojka, dok se doji u javnosti. Ne mora vala dete da pokriva ali svoju dojku treba. Odavno sise ne smatram onim cime sam ih smatrala pre dojenja, i ne cudim se stvarno tim prisorima. Jednostavno smatram da koliko god dete god imalo, pa valjda je to nesto intimno izmedju majke i deteta, tj bebe, a ne da svi gledaju. Beba se ne vaspitava na dojenje, a kad vec ima vece dete, njega vala moze da vaspita kad se doji, ako vec hoce da ga doji do puberteta. Meni se desavalo da koleginica predamnom vadi dojku i daje cerki od dve i po god. I ne pokrije dojku... Ja se samo sklonim i odem, nek misli sta hoce.
2019 09 10
Ne, ima dce god, jer je neka žena pitala i odgovorila je. I mnogo me nervira, kao i Sanju, forsiranje priče o dojenju. Ok, trebalo bi, ok zdravo je. Ok sve to. Ali sigurno nije zdravo do te mere i na taj način se gidinaža povezivati sa detetom, posebno muškim. Edipov sindrom takvima ne gine
2019 09 10
Smanjuje se dozivljaj majki sa sinovima odmah posle trece godine. Ili ide u edipovce. Nema tu puno mazenja vise, a id seste vec gotovo sa spavanjem sa mamom i mazenjem sa mamom. Poljubac i zagrljaj uvek. Do druge god je okej da doji, ali samo tvrdim da je to prelep intiman cin i da treba da ostane izmedju mame i deteta, kad je beba, slazem se da moze u bilo koje doba, al vec od sest meseci i majka i beba treba da se disciplinuju kada se to radi. Meni je to licni bilo prelepo iskustvo, daj Boze da sam jednom dojila u javnosti ili pred nekim, a mozda nijednom. Zamalo da upadnem u depresiju kad sam drugi put prestala da dojim. Posle sest meseci to majcino mleko i gubi neke svoje vrednosti, ali zene dopuste da se to oduzi. Ma neka ih, kazem, al ruzno je da svi gledaju,tako da kapiram da tu nema nesto preterano lkubavi koliko se to velica dojenje ako bas ti zapelo veliko dete da dojis u javnosti. To samo znaci da si nedisciplinovana i da ti je vaspitacvanje deteta u nekom sedmom planu. . A antivakcersi su mi smesna grana ljudi sama po sebi.
2019 09 10
Svaki muskarac je pomalo Edip,kao i svaka zena Elektra...Prosto to su modeli ponasanja uz koje rastemo..Mislim na roditelje...Nisam sigurna kako klinci postaju Edipovci,postoje neke teorije,ali to sigurno nije od mazenja sa mamom...Tako da ta prica Shyshymiga o prestanku mazenja sa sest godina,stvarno nema veze..
2019 09 10
Ne mislim ni ja da postaju edipovci zbog maženja sa mamom, ali od dojenja koje dugo traje, mislim da da.. Frojd je dosta pisao o tome...
2019 09 10
To dugogodisnje dojenje forsiraju u poslednje vreme..Nisam nista procitala o tome pa ne znam ni zasto,odnosno koji su razlozi za to.Imunitet se dojenjem stice do treceg meseca.Ja sam na to gledala ovako..Pocinje da jede cvrstu hranu,pojavljuju se zubi,smanjujes dojenje ili ga ukidas..
2019 09 10
Pa ne znam, Vi kako zelite. Ja govorim iz ogormnog iskustva rada sa decom, i kao pedagog. Sa sest godina decaku od majke je dovoljan poljubac i zagrljaj.
2019 09 10
To mi je profesija, ne morate se sloziti naravno, takvo nam je podneblje. Majke sinove maze i miluju i lulaju pogotovo ako ostanu bez paznje supruga. Tako nastaje taj kompleks o kome govorite. A Frojd sve svodi na seksualni odnos od pocetka rodjenja deteta, s njegovim recima se ne slazem bas u potpunosti.
2019 09 10
Ja se slažem. D' izvinete, dr na prošlom pregledu meni pokazuje kako da povlačm kožicu bebi kad ga kupam i pogodite šta se desi 😂😂😂 i ona i ja smo crkle od smeha. Seksualni nagon je instiktivan i javlja se od najranijeg doba. To što mi ljufi imamo razum, pa te nagone kontrolišemo, je druga priča
2019 09 10