Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Pomoc oko ciscenja pegle

> FashionStory: > Pratim temu obavezno. Mene interesuje kako ocistiti plocu pegle, kao da je nesto zalepljeno po njoj, braon boje-boje rdje i onda mi se to prenosi na stvari 😢 pokusavala sam zicom da oribam, ali nece. Sigurna sam da nije odrana Isti problem imam. Čula sam da soda bikarbona i limunov sok rešavaju problem. Probala, delimično sam uspela da skinem deo naslaga, ali je onda trebalo vreme da se ispere to žutilo koje je ušlo u unutrašnjost kroz rupice. Moja svekrva kaže da ona tako očisti potpuno peglu, ja, eto, nisam bila najuspešnija u tome... Mama ipak zna najbolje! x-) Druga metoda je tzv. kreda. Kupila u DM-u i pomogla mi je prva dva, tri puta.
2019 10 05
Izgleda da je kod mene sve bilo neuspesno... spolja se oribala ali dzabe kada to zuto,braon i dalje curi kao ludo,kako nagnem malo peglu u stranu tako iz rupa curi ...mislim da od nje nema nista. Posle neuspesnog ciscenja desilo se jos nesto,kad sam pokusala jos jednom da ocistim,sipam tecnost unutra upalim peglu na najjace posle 2-3 minuta iskoci glavna sklopka za struju. Vise je nisam smela upaliti. Ja ne smem reci koliko je moja pegla stara. ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/5258bf329772c3e74c141f809248a631.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/691a4730d5c68d55eb66cfefa681aa19.jpg)
2019 10 06
To je još jedan razlog više za peglanje samo po potrebi i neophodnosti vertikalnom peglom 😂
2019 10 06
Kazem ja da je otpisete. Al mozete da je otvorite i sami i sve polakico ocistite ostavite da se osusi, pa sklopite i eto, ja bih jos to pokusala.
2019 10 06
Ja redovno cistim sve aparate, tipa kafe aparat, ketler, peglu... U odnosu na kapacitet vode koja vam staje u aparat, 2/3 vode, ostatak ide sirce, moze limun, ili limuntus, i soda bikarbona. Sve ispustite, potom bar dve ture vode opet da proključa, da se ukloni miris sirceta. To mu nekako dodje kao redovno odrzavanje 😂 da produzite vek aparatima.
2019 10 06
O, pa, ti imaš i ketler, i kafe aparat, ja jedva znam gde ću onog secka 😂
2019 10 06
Ja sam pročitala dobar štos za čišćenje pegle spolja (imam tefal). Pegla se zagreje i sipa voda, kleštima ili pincetom se uzme andol, febricet, aspirin I samo vučete po površini sve zalepljeno se skida. Onda malo ispeglate staru krpu i nastavite dok ne skinete sve. Ima tutorial na yt, radi posao brzo i efikasno.
2019 10 07
> Debela_devojka: > O, pa, ti imaš i ketler, i kafe aparat, ja jedva znam gde ću onog secka 😂 hahahhaah, stara gradnja, pa bilo mesta za kuhinju :)
2019 10 07
Moja pegla Gorenje je stara nekoliko godina, još uvek nisam imala problema sa njom samo sam jednom cistila sa solju i pastom ploču koja pegla.
2019 10 07
1 2