> jelena2606:
> Bojana...U grckoj sam samo naucila iz njihove nacionalne kuhinje kako se kaze musaka od plavog patlidzana ,:) Odrala sam se letos,jeduci je...Medjutim to sto su oni tamo pravili,bas po takvom receptu ne znam da li bi uspela ovde da je napravim :( Ne znam kojim redosledom se pravi...
> Pisi ovde recept za tu pitu :)
Ma nema sanse da ponovimo isto ali ja je pravim onako odprilike, malo mesa, malo krompira, malo patlidžana i tako u krug. 🤭
A pita, nije neki komplikovan recept ali stvarno je ukusno, muz je mislio da je sa mesom kada je probao.
Uprzi se crni luk, praziluk, beli luk i rendana sargarepa. Onda se doda patlidžan isecen na kockice i prethodno malo prodinstan (10 min pa ispran hladnom vodom). Na kraju se doda persun, bosiljak, biber i so. Drugi fil je od 3 jaja, casa jogurta, casa kukuruznog brasna i malo ulja (mozda pola case). Za jedan rolat je potrebno 5-6 kora, sve zavisi od debljine kore. Na prvu koru ide drugi fil od jaja i brasna, na drugu patlidžan, na trecu opet drugi fil, na cetvrt prvi fil, e petu ostavljam suvu jer volim suvlju pitu a moze i jos jedan krug ko voli vise fila. Uvije se rolat i prelije smesom od jednog jajeta, malo kisele vode i malo pavlake kisele ili jogurta. Moze i bez jogurta, samo jaje i kisela voda. Pecem je na 250 stepeni pa pred kraj smanjim na 150 i tako jos koji minut. Nisam pisala sve detaljne mere jer je pravim napamet odprilike i bez pravila, nekad sa jogurtom, nekad sa pavlakom, kako kad sta imam.
> jelena2606:
> Bojana...U grckoj sam samo naucila iz njihove nacionalne kuhinje kako se kaze musaka od plavog patlidzana ,:) Odrala sam se letos,jeduci je...Medjutim to sto su oni tamo pravili,bas po takvom receptu ne znam da li bi uspela ovde da je napravim :( Ne znam kojim redosledom se pravi...
> Pisi ovde recept za tu pitu :)
Ma nema sanse da ponovimo isto ali ja je pravim onako odprilike, malo mesa, malo krompira, malo patlidžana i tako u krug. 🤭
A pita, nije neki komplikovan recept ali stvarno je ukusno, muz je mislio da je sa mesom kada je probao.
Uprzi se crni luk, praziluk, beli luk i rendana sargarepa. Onda se doda patlidžan isecen na kockice i prethodno malo prodinstan (10 min pa ispran hladnom vodom). Na kraju se doda persun, bosiljak, biber i so. Drugi fil je od 3 jaja, casa jogurta, casa kukuruznog brasna i malo ulja (mozda pola case). Za jedan rolat je potrebno 5-6 kora, sve zavisi od debljine kore. Na prvu koru ide drugi fil od jaja i brasna, na drugu patlidžan, na trecu opet drugi fil, na cetvrt prvi fil, e petu ostavljam suvu jer volim suvlju pitu a moze i jos jedan krug ko voli vise fila. Uvije se rolat i prelije smesom od jednog jajeta, malo kisele vode i malo pavlake kisele ili jogurta. Moze i bez jogurta, samo jaje i kisela voda. Pecem je na 250 stepeni pa pred kraj smanjim na 150 i tako jos koji minut. Nisam pisala sve detaljne mere jer je pravim napamet odprilike i bez pravila, nekad sa jogurtom, nekad sa pavlakom, kako kad sta imam.