Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

Koliko dugo vam je prihvatljivo da čekate uplatu ili robu nakon dogovora?

Zdravo svima, ukoliko postoji slična tema, izvinjavam se. Tema se NE odnosi na rezervacije i situacije gde je dogovoreno da se plati/šalje tad i tad. Koliko tolerišete da vam neko ne plati ili ne pošalje robu, pre nego što reagujete. Uplatila sam 3000 članici za čizme pre 5 dana i od tad je nisam čula. Samo u kratkim crtama da objasnim. Čizme su bile rezervisane. Kad sam se javila u dogovorenom roku, da uplatim, članica je bila na putu pa smo se dogovorile da pošalje detalje za uplatu po povrtaku. Kad je poslala, ja sam uplatila sutradan u odnosu na to kad smo se dogovorili, uz izvinjenje i objašnjenje. Rekla je da je ok. Nakon moje uplate je prošlo 5 dana. Poslala sam joj poruku na sajtu i juče i danas. Nema odgovora:( Znam da je ovakva kupovina rizik i da ima svega i svačega. Sva iskustva su mi bila odlična pre ovog i stvarno ne znam šta da mislim. Sve mislim da je se nešto desilo ili su u pitanju možda loša organizacija i nemar. A opet možda takve stvari nisu retke na sajtu i ljudima nisu problem. Ne znam šta da mislim. Bilo kako bilo, zanima me koji period vam je prihvatljiv da se neko ne oglašava u takvoj situaciji? Dan, dva, tri...?
2019 11 19
Ja sam clanici uplatila novac posle sat vremena od kako mi je poslala podatke za uplatu, evo vec treca nedelja ona tvrdi da je poslala paket i da se izgubio i druga nedelja od kako cekam da mi uplati novac za koji ona tvrdi da je uplatila. Naravno nema ni jednu priznanicu iz poste, navodno izglubila🤷🏽‍♀️
2019 11 19
Užas! I paket i uplata 'izgubljeni'. Čist lopovluk. U zavisnosti od iznosa, otišla bih odmah u policiju. Nakon koliko dana si bila u fazonu da je neprihvatljivo što i dalje čekaš?
2019 11 19
Saljem istog dana kada uplata bude proknjizena, eventualno sledeceg dana...obavestavam kupca o prijemu uplate i slanju ....broj posiljke javljam cim kurir preuzme paket jer mi se dogodilo dva puta da kurir ne dodje. Sve vreme sam u kontaktu sa kupcem i obavestavam ga o svemu ukoliko ima nekih promena ..... Godinama na Limundu tako poslujem bez ikakvih problema. 5 dana nejavljanja a uplata izvrsena, to po mom misljenju nije normalno.... Izvinite, ne bih da zvucim maliciozno ali meni se cini da ste izigrani.
2019 11 19
Hvala vam sto ste odgovorile. Ni meni nije normalno ali ne zelim da se istrcavam. A pre svega mi je zao jer ako jeste tako, uzasno je ruzno i mnogo bih se razocarala. Sve se trudim da uzmem u obzir, i svakakve propuste i visu silu ali da se 5 dana ne posalje poruka, to ne razumem. Pa da nemam ni net ni struju, ni net na telefonu, za 5 dana bih odgovorila preko necijeg kompa ili telefona. Uvek placam ili odmah sutradan ili prekosutra (sem ako se nw dogovorimo drugacije) Htela sam da dam lufta i ne smaram jer mi je zena izasla u susret s rezervacijom ali ovo je vec preslo granice tolerancije. Ukoliko mi ne odgovori do sutra i ne ponudi neko smisleno objasnjenje, ostavicu negativan utisak i skrinshot prepiske. Grozno se osecam! Zaista.
2019 11 19
Cim vidite da se loguje na sajt a ne odgovara izigrani ste🙂
2019 11 19
Nisam videla a nisam ni pratila, zaista. I dalje mi se cini da je samo u pitanju nadrealna doza nonsalancije (bukvalno me grize savest sto pisem jer sve kontam nesto se mozda devojci desilo....znam koliko naivno i glupo zvuci)😞 Zato sam i pitala za misljenje na ovu temu jer sam pocela da se preispitujem a znam da nema sta. 5 dana je 5 dana. Ali znaci mi sto sam cula jos nekog. Ovo je vec svakako lose. Videcu sutra.
2019 11 19
Kako Gabi reče sve je ok dok prodavac i kupac komuniciraju. Jedna rečenica je dovoljna, svako ima razumevanja i bilo kad može nešto da iskrsne. Ljudski je reći izvinite, čim mogu šaljem.
2019 11 19
Jel ste sigurni da se vratila sa puta ? Mozda vam je samo poslala podatke i nije ocekivala da cete odmah uplatiti . Ako je tako onda je samo nesporazum u pitanju . Da biste bili sto posto sigurni o cemu je rec , pisite joj na njen privatan broj , viber, whatsupp , sta god da ima tj. vidite da je aktivna na toj mrezi . Onda cete znati kako da reagujete.
2019 11 19
> AppleRed: > Kako Gabi reče sve je ok dok prodavac i kupac komuniciraju. Jedna rečenica je dovoljna, svako ima razumevanja i bilo kad može nešto da iskrsne. Ljudski je reći izvinite, čim mogu šaljem. Upravo to. Meni nije nista hitno i veoma sam strpljiva i predusretljiva. Sta god da je, dogovoricemo se pa nek posalje i za mesec dana ali samo da znam da je zena ziva i da dogovor i dalje vazi. Ako se nesto i desilo (sta god) sto bi poremetilo dogovor, nema veze. Ali u tom slucaju, kontam nrmalno je da se javis i posaljes uplaceni novac nazad. Ja bih bar tako.
2019 11 19
> morena92: > Jel ste sigurni da se vratila sa puta ? Mozda vam je samo poslala podatke i nije ocekivala da cete odmah uplatiti . Ako je tako onda je samo nesporazum u pitanju . Da biste bili sto posto sigurni o cemu je rec , pisite joj na njen privatan broj , viber, whatsupp , sta god da ima tj. vidite da je aktivna na toj mrezi . Onda cete znati kako da reagujete. Vratila se . Javila se uredno i ostavila racun za uplatu. Ja sam uplatila s jednim danom zakasnjenja i poslala poruku ali nakon toga vise nije odgovorila. Ako je opet otputovala, meni svakako nista nije rekla. Nemam njen broj ali nisam imala brojeve ni mnogih drugih devojaka u toj fazi tik nakon uplate, pa nije bilo problema i sve je proteklo super.
2019 11 19
Ja sam jednom čekala mesec dana. Bila je mala suma i nije mi bilo strašno, ali članica mi se javljala da ima neke privatne probleme.
2019 11 19
Čekala bih i ja, samo kad bi dobila bar jednu poruku. Ne mora da piše roman, samo nek javi. Čitala sam na nekoj temi da je devojka koja je nešto kupovala imala smrtni slučaj i nije stigla da preuzme paket i da je zato dobila negativnu ocenu. Devojka je skroz razložno zvučala i kapiram da su takve stvari uvek moguće. Sve je ok ali sve je ok ukoliko se objasni. Svakako se nadam da nije to u pitanju. Ali opet, ne bih da ponovo zvučim naivno. Zato i kažem, svašta je moglo da se desi a i ništa. U međuvremenu ja gledam u pasulj i gatam . Nadam se da će se javiti.
2019 11 19
Van svake pameti je to neko cekanje, strpljenje do besvesti, tolerisanja necije neodgovornosti.....eto, sad cujem i za cekanje od mesec dana. Strasno! Zanimljivo mi je i to kako je u ovakvim slucajevima prodavac uvek predusretljiv, jos vam izadje u susret i rezervise, uvek na sajtu, odgovara na upite ekspresno, posalje broj racuna..., a kada naplate robu unapred nesto im se neplanirano dogodi, ..te umrla strina, te bolestan otac, sestra se porodila, pa spontani pobacaji i odjednom prestaju da se javljaju, iskljucuju telefone, blokiraju, prave se mrtve.......maaa svega je bilo na krpicama... Optimalni rok za obavljanje transakcije je 8 dana i tacka. 2 dana za dogovor, 3 dana za uplatu i 3 dana za slanje. Sve ostalo je mrcvarenje i kidanje nerava.
2019 11 19
To sve stoji. Ali ja na to u trenutnoj situaciji gledam ovako. Mogu postojati samo tri razloga za nejavljanje sa druge strane: prevara, nemar ili neka životna tragedija. Složićemo se svi da su prva dva daleko najučestalija. Kako ja ne mogu znati sa sigurnošću šta je razlog a vec sam platila, i robu čekam pa čekam, nemam previše izbora oko toga šta mogu da uradim, sem možda da se nerviram i zatrpavam osobu porukama. Mislim da nema koristi od toga. Bila sam spremna da sačekam do sutra i onda reagujem pa bar kroz negativan utisak. U medjuvremenu, devojka se upravo javila i izvinila što se nije javljala 5 dana i rekla da će poslati u četvrtak. Trenutno je van grada a paket spreman. Sačekaću i taj četvrtak pa ćemo napokon zaključiti i to......nadam se. Volela bih da mi je poslala poruku za sve to vreme ali šta je, tu je. Videćemo ishod prekosutra.
2019 11 19
1 2