Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Uptreba telefona?

Oticicu svakako do neke radnje koja se "bavi" telefonima...Ali reko da pitam i ovde.Posto mi klinac zeva u telefon cim okrenem ledja tj izadjem iz kuce.,hocu da ogranicim vreme koriscenja interneta.Da li na telefonu ima opcija,neka vrsta blokade ili tako nesto,da npr moze sat vremena dnevno da koristi internet,a da posle isteka tog vremena vise ne moze?
2020 02 07
To isto i mene zanima!!!Sada mu je oduzet telefon,vec 2 nedelje..
2020 02 07
Ahahahahah..Ja sam danas i njemu i njegovom ocu objavila vanredno stanje i STVARNO planiram ako se nastavi dubioza i soni i telefon da izbacim iz kuce.Ne sakrijem, nego bukvalno izbacim... Ja cu svakako otici ovih dana do neke prodavnice tel,pa mozda ce znati da mi kazu,posto sam ja za tehniku totalni duduk...
2020 02 07
Postoji ta opcija koliko ja znam, međutim ja je nisam uključila. Sada ću vam skrinšotovati gde se nalazi na mom telefonu, pa pronađite onda na vašem :")
2020 02 07
Idete na Podešavanja pa na Bežična veza i mreže ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/b4b2871786c040c3ea680e9712f1cd12.jpg) Onda na Prenos podataka ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/0a9a4f5452013ca7753a1837bdf373b1.jpg) i nakon toga imate ovaj Čuvar podataka i Pristup mreži, mislim da se na nekim telefonima ovaj dijagram podešava ili tako nešto, u to već nisam sigurna jer nisam uključila ali uglavnom tu je ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/49f70557dfe6c22638ae0da10dd66f07.jpg) Naravno sve zavisi koji vam je telefon, ali uglavnom morate tako nešto pronaći u Podešavanjima :
2020 02 07
Odlicno.Hvala.Pokusacu veceras sama.Pa ako ne uspem, kod strucnjaka ]:)
2020 02 08
Nema na čemu. Srećno. :)
2020 02 08
Siamese....Slazem se.Iako ja sto se tehnike tice zivim u neolitu,smatram da su oni sajber generacija i da je ok umereno koriscenje.Medjutim nema umerenog.Iako je informisan o losim posledicama dugog koriscenja i blejanja u to,nista..Vec godinu dana pokusavam razgovorom da uticem ali nista...Najgore je kada negde odem,on ne ispusta.Nije to samo problem kod mene,vidim da dosta roditelja ako ne i svi imaju isti problem..Uvek im je malo.Inace to postaje ozbiljna ovisnost,vec polako pocinje da se ubacuje u ovisnost ,u istoj meri kao alkoholizam,kocka ili droga.Uopste nije zezanje..
2020 02 08
Sve pokusano!Stavila sam lozinku na racunar,oni su oborili,sada je skinut kabl od monitora,a sto se tice telefona,ne vredi ni lepim,ni ruznim,tu jednostavno ne moze da se stalno kontrolise,video je stvari koje ja za sve ove godine nisam znala da postoje..i mnogo mi je zao zbog toga.
2020 02 08
Postoje i neke aplikacije koje mozete da skinete a koje bi onemogucile koriscenje telefona na odredjeno vreme. Ja sam koristila dok sam spremala neke velike ispite, ali ne mogu da se setim kako se zove.
2020 02 08
Za android imate na play prodavnici app family link...
2020 02 08
Проблеми са шејтан-таблицом? Забраном или одузимањем, можете створити још више проблема. До штетног садржаја ће доћи на овај, или онај начин; нпр. у школи или негде удруштву, увек има клинаца који су, по том питању, тотално ван контроле. Једино што вам преостаје је, да му тувите у главу праве вредности, да види да има много лепших ствари у сварном свету.
2020 02 08
Jelka, roditelji batalate telefone i kompovebi deca ce 😂 nemojmo biti licemeri. Mi po MK i raznim sajtovima, lako oni vide od nas
2020 02 08
Evo ja nemam android,ne igram igrice,nemam instagram,na fb udjem svake prestupne,na Krpicama i Limundu sam zbog kupovine/prodaje,to mu je jasno.Pa opet on gleda.Nemam ja nista protiv igrica i youtuba u granicama normale..Pre neki dan sam izasla,decko je odvalio DEVET SATI,na soniju i telefonu.Devet sati NECE da igra igrice i tu uopste nema kompromisa.Ili ce da bude umereno ako ne moze da shvato sta je umereno nece ni da ima sve te aparate. Tako da cu da isprobam ovu opciju sa vremenom na telfonu,pa ce valjda to da bude ok
2020 02 08
Madelin..Slazem se,zato i bijem bitke vec godinu dana da ne ukinem totalno.Ne samo sto ce na drugoj strani naci ili cuti,nego sto je to sastavni deo njegove generacije,koliko god se nama to svodjalo ili ne...Sto se sadrzaja tice,tu vec krivim roditelje,zato sto mislim da je nasa obaveza da proverimo sta nam deca prate na telefonu. Ja sam u trecem razredu otisla u skolu, posto sam shvatila da ili gledaju ili neko gleda,po izrazima koje je donosio kuci,da se zalim.I da na roditeljskom se napomene da se obrati paznja.Pricam o izrazima iz nekih sado pornica ili vec kako se zovu...Dobila sam odgovor da mnoga deca imaju stariju bracu pa onda vrv tu cuju takve stvari.Ma da,kako da ne...Posle sam i saznala odakle i ko gleda,pa prepricava. Ja na svu srecu oko sadrzaja nemam problem,mislim nisu opasni ali jesu glupi :(
2020 02 08
1 2 3