Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Dermatitis?Sta raditi?

I ja znam da ekcem i dermatitis nije isto....ali i lekari vise ne znaju.Daju kreme razne,pa da se vidi sta odgovara...elokom je za ta crvenila i cini mi se sardzi kortikosteroide...ruka mi izgleda gore od bake u 70-80 godina..uveceje vidljivo vise nego preko dana.Nekad i otice zbog ovog crvenila.Cak i boja spoljnjeg dela sake nije isti od ostalih delova tela.
2020 03 08
> KristinaCa12: > > kaileenakala: > > Meni ovo pre liči na raš nego na išta drugo. Kao što reče jedna članica, hloramfenikol mast 5% za kožu. Za lice, kao što sam gore opisala. Dnevna krema na bazi pčelinjeg voska, uveče mast od nevena. > Sta je ras? Raš je kožno oboljenje koje uglavnom nastaje kao odgovor imuniteta na neki spoljni ili unutrašnji uticaj. Obuhvata određenu površinu na koži i obično se ne širi dalje. Česta je nuspojava u slučaju primene mnogih lekova (pročitati uputstvo i neželjene reakcije) a može se dobiti iz spoljnih izvora prilikom kontakta sa bakterijom iz prašine. Leči se antibiotskom mašću.
2020 03 09
> KristinaCa12: > I ja znam da ekcem i dermatitis nije isto....ali i lekari vise ne znaju.Daju kreme razne,pa da se vidi sta odgovara...elokom je za ta crvenila i cini mi se sardzi kortikosteroide...ruka mi izgleda gore od bake u 70-80 godina..uveceje vidljivo vise nego preko dana.Nekad i otice zbog ovog crvenila.Cak i boja spoljnjeg dela sake nije isti od ostalih delova tela. Oprez sa preparatima na bazi kortokosteroida jer dugotrajna primena izaziva trajno starenje kože.
2020 03 09
Hvala vam svima na savetima...za kortikostereoide znam da ne smeju dugo da se koriste...definitivno moram kod koznog,jer cim dodje u kontakt sa vodom,pocrveni ovaj spoljni deo sake i ova fleka dodje do izrazaja.
2020 03 09
> jelena2606: > Pa navodno nije isto ekcem i dermatitis.Ja imam seboreicni i kontaktni dermatitis,sin atopijski...Za kontaktni znam sta mi smeta,a za ova driga dva doslovce su mi rekli da nemaju pojma ni zasto se javlja a ni kako se leci.Nego da krenem sa preparatima jednim po jednim i vidim sta ce da nam odgovara... Mi kad smo.bili kod lekara sa bebom.rekli.su da ima atopicnu kozu.atopicni.dermatitis.Aha vi ste.imali.ekcem reko da . I rekli su da je nasledno.A takodje.sam pre par godina dobila swboreicni dermatitis od sampona punih.hemije! I nikako koristiti sapun !Jer I to utice na to.Pritom daju najskuplje kreme isampone 😂
2020 03 09
Bila sam u apoteci oni kazu nalik ekcemu i nudi kremu od 2200...Ja nikad nisam imala ekcem ili bilo koje oboljenje
2020 03 09
> KristinaCa12: > Bila sam u apoteci oni kazu nalik ekcemu i nudi kremu od 2200...Ja nikad nisam imala ekcem ili bilo koje oboljenje Meni je prosao od niveine kreme za telo belo pakovanje .Imas na instagramu ljudi koji prave meleme za to .Ja sam platila 1800 kremu plus sampon I za kupanje 1000. 😵I to je jeftino inace je jos skuplje .Probaj linolu oko 1300 je krema cini mi se.
2020 03 09
Videcu sta mi je najbolje...ipak u apoteci najsigurnije...kod nas imaju apotekarske pravljene kreme...
2020 03 10
Samo ipak idite da vam kazu sta je.. Jer ovako bacate pare, koliko God neki preparat bio povoljan. Posto mozda uopste ne leci Ono sto je kod vas problem. Npr kada MI izadje kontaktni dermatitis, mazem Sudokrem, a kada bi isti stavila na mesta gde MI je seboreja upropastila bih se...
2020 03 10
Sudokrem nije za ovo moje jer on sasusuje.Ja ga koristim za decu.Ima isto krema sa cinkom u Benu apoteci njihova krema za ojed i isto je dobra a jeftina...oticicu da vidim svakako.
2020 03 10
Ja imam problema sa dermatitisom. Suva koza na nekim mestima i svrbi. Obisla sam sve lekare, drzavne, privatne. Silne pare davala na kreme, i kupovne, i one koje se prave..Na kraju, samo mi pomazu kreme od dr.Visnjica https://drvisnjic.rs/ Pored tih krema, za kupanje koristim ulje za kupanje Eucerin, posle tusiranja mleko sa 5 ili 10% Uree, zavisi koliko nadjem. Koristila sam Eucerin, sada sam presla na Mixu sa 5% Uree sa pantenolom, i koristim od Mixe atopic dermatitis mleko za telo jer ublazava svrab Sto se tice sapuna, samo glicerinski, onaj zeleni Bor, jer ostali isusuju kozu Za ovakvu kozu mora mnogoo nege, i mazalica, tako su mi svi rekli.
2020 03 25
1 2