Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Opadanje kose zbog stresa, iskustvo?

Što se tiče ishrane, sportista sam pa se drugačije i hranim, gledam što zdravije 🙂 ne verujem da je zbog toga. Probala sam da koristim ovaj šampon ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/0a10e502d68444cc02c62d047a039f12.jpg) Nisam primetila neki učinak ali sve je to individualno valjda, možda nekoj od vas pomogne
2020 03 14
> DragoslavaCiric: > Iskustvo moje cerke a sada i moje je:Farmasi sampon od belog luka. > Obe smo resile problem opadanja kose. > Jos samo da dodam:nemamo kovrdzavu kosu ali,ako niste koristili,probajte. > Nece Vam sigurno naskoditi. Koristila sam i to, pokazao mi se kao šampon kao svaki drugi nažalost 😕 mada, koristila sam njihov sapun za kosu i pomogao mi je oko seboreje, jedino me od njega nije svrbela glava nakon pranja, mada mislim da je povučen iz prodaje
2020 03 14
> jelena2606: > Treba biti obazriv sa kozmetikom...Evo sampona koji je meni unakazio glavu.Pa sam ga dala muzu koji nema problem i njemu je unakazio teme..Jeftin,organski, dobar sastav,bez parabena,sulfata....Katastrofa ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/fcf03bfc80a40f30136ae031a067e8fb.jpg) A uzela i balzam i masku Jao strašno 😕 tako sam ja prošla sa kokosovim uljem. Svi ga toliko hvale ali moja kosa ga mrzi! Nikako mi ne odgovara
2020 03 14
> MarinaMili: > Izbaci šampone i regeneratore koji imaju sulfate, parabene, silikone u sastavu. Gledaj da koristiš veganske prozivode za kosu koji su 90 ili 100 % prirodni. Ti skuplji šamponi većinom imaju loš sastav i tu se u većini slučajeva plaća samo marka, sastav im je očajan i nezdrav. Loš sastav može da utiče i na hormone i strukturu i izgled kose, neki sastojci su i kancerogeni. Takodje, možda bi trebalo i ishranu da promeniš, ishrana dosta utiče na sve. Neka moja preporuka su ovi proizvodi ispod. Nijedan od njih nije preterano skup, čak su cene jako pristupačne, po mom mišljenju, a imaju odličan i bezbedan sastav. Šamponi su blagi, ali lepo čiste kosu, čak se kosa daljim korišćenjem manje dosta masti, samo je bitno da se prstima malo više utrljava, pa detaljno ispere. Moj predlog ti je da ne gledaš marku i cenu, već sastav na proizvodima. ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/d2efa7a88f1f85d9574eec217eadd57f.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/9c3b033ea34e5998acea01fefc6f6ce6.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/e1003386afb4f4cb7a2e12d36506ae68.jpg) Gde kod nas može da se kupi ova maska? 😊
2020 03 14
Meni se od tog Baby Love šampona kosa toliko osušila posle jednog pranja, nisam znala šta ću... Mada je sestra koristila i njoj je bio ok. A te garnierove maske su super, mada ja samo na dužinu kose stavim, ne na teme, jer mi je od njihovog zelenog fructis šampona kosa jezivo opadala i u isto vreme bila svilenkasta kao nikad, tako da je verovatno jača hemija...
2020 03 14
Jecke,ozmite neki losion...Samponi su blaga stvar protiv opadanja.Losioni ostaju na glavi i imaju mnogo bolji efekat.Sto se ulja tice,podeljena su misljenja.Jedni kazu da sa njim treba biti obazriv(necu da pisem eseje razloga),dok ih drugi hvale.Ja nisam za ""jeftinu" kozmetiku,tipa DM, posebno ako neko ima problem.Samo mi je bilo gore posle te kozmetike,kao i od neke kao prirodne...Plantur losion nije preterano skup,a meni je radio posao..Oko 1400 din..U Srbotrejdu mislim da je jeftiniji...La roche posay je dobra kozmetika..Za.Vichy su ozbiljno podeljena misljenja pa i sa njim treba biti obazriv.Koristila sam njihov sampon protiv seboreje,nisam bila zadovoljna.Nije mi unistio glavu ali nije ni neki posao odradio.
2020 03 14
> Jecke7: > > MarinaMili: > > Izbaci šampone i regeneratore koji imaju sulfate, parabene, silikone u sastavu. Gledaj da koristiš veganske prozivode za kosu koji su 90 ili 100 % prirodni. Ti skuplji šamponi većinom imaju loš sastav i tu se u većini slučajeva plaća samo marka, sastav im je očajan i nezdrav. Loš sastav može da utiče i na hormone i strukturu i izgled kose, neki sastojci su i kancerogeni. Takodje, možda bi trebalo i ishranu da promeniš, ishrana dosta utiče na sve. Neka moja preporuka su ovi proizvodi ispod. Nijedan od njih nije preterano skup, čak su cene jako pristupačne, po mom mišljenju, a imaju odličan i bezbedan sastav. Šamponi su blagi, ali lepo čiste kosu, čak se kosa daljim korišćenjem manje dosta masti, samo je bitno da se prstima malo više utrljava, pa detaljno ispere. Moj predlog ti je da ne gledaš marku i cenu, već sastav na proizvodima. ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/d2efa7a88f1f85d9574eec217eadd57f.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/9c3b033ea34e5998acea01fefc6f6ce6.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/e1003386afb4f4cb7a2e12d36506ae68.jpg) > Gde kod nas može da se kupi ova maska? 😊 Ja je kupujem u lily-ju, ima je u još par boja i svaka je za odredjeni tip kose i sl. Prelepo mirišu. I znam da ih svi hvale, a i meni je odlična. Ona je 3 u 1, ima 3 primene. Kože se koristiti kao regenerator, maska i može u manjoj količini da se nanese na suvu kosu. 🙂
2020 03 14
> DoliBlack: > Meni se od tog Baby Love šampona kosa toliko osušila posle jednog pranja, nisam znala šta ću... Mada je sestra koristila i njoj je bio ok. A te garnierove maske su super, mada ja samo na dužinu kose stavim, ne na teme, jer mi je od njihovog zelenog fructis šampona kosa jezivo opadala i u isto vreme bila svilenkasta kao nikad, tako da je verovatno jača hemija... Za Baby love znam da ga takodje baš većina hvali, da im se kosa preporodila od njega i da se manje masti, manje opada, da baš retko kome nije odgovarao, meni je lično odličan. E sad, to da li odgovara nekome ili ne nešto, zavisi od dosta toga. Ja sam preporučila ono za šta znam da je odlično i da baš retko kome ne odgovara. Ova maska uopšte nije teška hemija, odličan je sastav. Naravno, ne znači da cela njihova linija ima dobar sastav, neki proizvodi imaju i mikroplastiku i mineralna ulja i svašta nešto što nikako nije preporučljivo da se stavlja u kozmetiku. Zato kažem da treba obratiti pažnju na sastav, jer loš sastav može izazvati dosta problema na koži, kosi. Takodje, ne može se ni posle jednog pranja očekivati ni od čega da reši bilo kakav problem sa opadanjem kose i drugim problemima, mora biti malo istrajan u tome.
2020 03 14
Normalno da je svako drugačiji i da ima svoja iskustva. 😊 I mi smo pročitali da svi hvale taj šampon, pa smo ga zato i kupili, al eto meni je bio katastrofa... 😊
2020 03 14
> DoliBlack: > Normalno da je svako drugačiji i da ima svoja iskustva. 😊 I mi smo pročitali da svi hvale taj šampon, pa smo ga zato i kupili, al eto meni je bio katastrofa... 😊 Pa naravno, ne može baš svima odgovarati sve isto, logično, ali moje mišljenje je da posle jednog pranja ne može se očekivati ništa ni od čega. 😃 I da, vidim da neko gore ima nešto protiv "jeftine" kozmetike, to je totalno pogrešno razmišljanje, po mom mišljenju. Niti nešto što je jeftino znači da je nekvalitetno, niti nešto što je preskupo znači da je kvalitetno.
2020 03 14
Nedaj Bože da sam dva put oprala 😊 bila je sasušena kao slama, a inače mi nije uopšte suva kosa 😊 nije ni maska pomogla odmah 😊 ali ok, svako ima svoja iskustva, većini je očigledno ok 😊 ista iskustva imam i sa onim jeftinim šamponima breza, kopriva i sl., a vidim da i njih neki hvale... Što se skupih i jeftinih preparata tiče, bolja iskustva sam imala sa skupljim, tipa savršen šampon Phyto Cedrat, ali uglavnom koristim neke srednje varijante npr. Elseve, a od tih maski je i većina garnierovih dobra 😊 Nije dobro ni jako dugo koristiti iste preparate, bolje je nekad malo promeniti zbog ishrane kose, moguće da mi je u jednom periodu i zato više opadala, dugotrajno korišćenje istog šampona 😊
2020 03 14
@Marina..To su moja iskustva. Skuplji proizvodi ako MI nisu pomogli, nisu MI ni odmogli.... Sa jeftinim proizvodima Sam uvek imala problem.. Super je kada nekome pomogne proizvod od 300 din. Samo ja jos ne upoznah osobu u realnom zivotu koja je stvarno imala problem koze, kose, gave a da je to resila sa nekim takvim proizvodom, mislim Tim od 200 do 500 din... Takodje kazete razmisljanje..Razmisljanje je jedno iskustvo drugo...Vi ste dali svoj predlog ja svoj,a na clanici koja je otvorila temu je da vidi da li joj je bilo sta od komentara bilo korisno.I meni je apsurd koristiti bebece sampone za odrasle ,pa nisam komentarisala vas predlog...A posebno nije namenjen pri opadanju kose,odnosno kada neko ima problem..Tako da svi imamo svoje misljenje i iskustvo, a ovo nij debata,nego preporuka..
2020 03 14
Ja nisam napisala gore da su svi jeftini proizvodi dobri, niti da skuplji nisu, samo da ne mora da znači da je niska cena - nekvalitet i visoka cena - kvalitet. Samo sam napisala da treba obratiti pažnju na sastav pozadi za tu cenu po kojoj kupujete proizvod. Sulfati, silikoni i parabeni u preparatima za kosu nisu dobri ni za šta i treba ih maksimalno izbegavati, baš oni mogu izazvati problem sa kožom i kosom. Neke komponente u preparatima utiču i na hormone. Zato sam savetovala da devojka pokuša da koristi proizvode bez tih komponenata u sastavu. Silikoni daju izgled zdrave kose, jer se obavijaju oko vlasi, ali nemaju nijednu pozitivnu funkciju, dok konzervansi akumuliraju u telu i mogu dovesti do opasnih bolesti. Zato ja prva ne bih preporučila nekome ko ima problem sa kosom da koristi preparate za kosu sa tim komponentama i dodatno je "uguši", treba je pustiti malo i da odmori od tih silnih jakih šampona i sl. Takodje, nisam ni napisala da su samo ti jeftini preparati iz DM-a dobri, ima dosta i skupljih prozivoda sa dobrim sastavom ili sličnim. Ja sam samo na brzinu dala predlog za koji znam da je pomogao devojkama i da je većina hvalila i da je krenula da im se gusti kosa i manje masti, opada. Svakako, postoji dosta problema koji mogu dovesti do opadanja kose i to je složen proces. I, naravno, u tom procesu treba maksimalno izbegavati peglanje kose i tretiranje visokom temperaturom. U prevodu, ja ne bih kupovala šampon koji eto ima neku dobru marku i košta tipa 2000, 3000 h. na kome piše da je za opadanje kose, a da u sastavu ima agresivne sulfate i to medju prvim sastojcima, silikone i puno parabena raznih, jer je to po mom mišljenju apsurd i da nema logike.
2020 03 15
Pokušaću da nabavim brahmi amla ulje koje je spomenula jedna članica i da ga stavljam noć pred pranje kose. U poslednjih nekoliko meseci izdržim da perem kosu jednom nedeljno, valjda je što manje pereš to je bolje 🤔. Da probam možda da pijem Fitoval kapsule nekih 4 meseca da vidim da li ima učinka ili je bacanje novca. Uglavnom koristim Pantene 3 minute miracle, ali naravno svaki savet mi je dobrodošao 😊, Jelena rekli ste da imate seboreju, što se tiče onih pečata što izlaze po koži meni je zaista pomogao Sinoderm, i to je jedino što mi je pomoglo, već dosta dugo ih nemam.
2020 03 15
Ja mogu da se pohvalim bas kvalitetnom kosom, ravna je, gusta, dlaka debela. Redovno se sisam i bas vodim racuna o kosi. Ne koristim nista za stilizovanje kose, lakove, gelove, sprejeve itd. Jednostavno, mojoj kosi ne prijaju. Ponekad koristim suvi sampon. Takodje, vodim racuna o sastavu kozmetike, pa tako i sampona za kosu. Gledam da imaju sto vise prirodnih sastojaka, da nemaju sulfate, silikone i parabene. Ne zelim pare za kvalitetan proizvod, ali takodje koristim i jeftine proizvode, koje smatram kvalitetnim. Sa Baby love samponom ni ja nemam dobra iskustva, jer mi je isusio kosu, koja inace nije suva. Dajem glas garnier maskama, jer su sasvim dobre i rade posao. Koristila sam spominjanu 3 u 1, sa bananom i dobro mi se pokazala. Trenutno koristim Herbal Essences sampon, plavi i bas sam zadovoljna, kao i regenerator. Ovo takodje nisu skupi proizvodi, od 500 do 750 din.
2020 03 15