Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Savet.. Pas i beba??

Uskoro cemo dobiti bebu, a imamo psa, da li neko ima iskustva? :)
2020 03 18
Mi imamo velikog labradora koji je tu od rođenja deteta, sad čekamo drugo dete. Kad se rodio sin bili smo u stanu sa psom i dve mačke i svi su ga pazili, niko ga od životinja nije povredio, čak ni buku nisu pravili. Životinje su jako pažljive prema deci, oni osećaju da su to nama, njihovim vlasnicima, posebno važna bića, pa se tako i oni ponašaju. Mačke trpe kad ih ovaj mali nosa naopako, čupka za uši, a pas čuva dete i trpi zavirivanje u zube :) . Danas mali pao, rasekao usnu, odmah su svi dotrčali da ga ližu i gledaju šta se desilo :) ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/275a59e3400f551b347936b233c028b9.jpg)
2020 03 19
Nauka kaze da deca koja odrastaju sa zivotinjama nemaju problema sa respiratornim sistemom. :) ali svakako su to divni trenuci kojima cete se svi radovati, deca srecnija, a i psi uvek cuvaju bebu u kuci :) Vazno je da vi budete opusteni i imate poverenja u svog ljubimca, kao i to da obratite paznju da li je dete nekada iz igre malo grublje prema psu. U mojoj porodici, svoj deci su najlepse uspomene vezane za zivotinje i to se nastavlja generacijama, prosto je to veliko bogatstvo za dete, slabo se recima moze opisati :) Samo napred, upoznajte ih i budite ukljuceni u srecne trenutke. Srecno :)
2020 03 19
Ma, sve ok, mi jmamo isto kucu, ne vole ss nesto, ali dobro 😂
2020 03 19
Mi imamo haskija, ima godinu dana i bas je aktivna.. Pa se plasim da ona mozda i ne bi namerno povredila nego u igri, da ne skoci jer i na mene zna da skoci od srece a velika je
2020 03 19
I ima veliku dlaku, pa ne znam da li bi to bio problem za bebu.. Ima period kao sad sto je da joj bas opada dlaka
2020 03 19
Ne postoji nista lepse i zdravije za decu od odrastanja sa ljubimcima! Za pocetak- malo vise vodite racuna o higijeni, pretpostavljam da psa redovno vakcinisete i cistite, dlaka je najmanji problem.I nama se peruta koza i opada kosa, vazduh je prepun tih ostataka. Bez brige!
2020 03 19
> bumba1: > Mi imamo haskija, ima godinu dana i bas je aktivna.. Pa se plasim da ona mozda i ne bi namerno povredila nego u igri, da ne skoci jer i na mene zna da skoci od srece a velika je Ne bi trebalo, psi su inteligentni, a nema razloga da se raduje i skače oko bebe, jer su one dosadne, samo spavaju, plaču i sisaju. :) A kada bebe plaču, psi se obično sklone u neki ćošak, jer je taj zvuk neprijatan i zastrašujuć svima :D Kada deca porastu dovoljno da imaju interakciju sa psom, on je već upoznao vaše mladunče i prihvatio ga kao člana porodice :) Naš pas nikad nije ni na ove ove lude mačke skočio a kamoli na dete :)
2020 03 19
Naravno, redovno prima vakcine, kupa se jer bas voli vodu, cista je.. Imamo i macu koja nije u kuci, napolju je i pas ima boks napolju ali nekad bude u kuci i to uglavnom u letnjem periodu jer ne podnosi vrucinu, kad udje u kucu ide na kupanje, sama to trazi jer zna gde treba da ide. Kad je napolju spava sa macom u boksu ona udje u kucicu a maca legne na nju 🙈🥰 Kad je hladnije napolju ona ne zeli da udje u kucu jer voli slobodu dvorista i u stanju je da ceo dan trci
2020 03 19
Kad mi dodju u goste manja deca ona skace jer zeli da se igra, nece da ih povredi ali hoce da skoci da se mazi.. Na decaka od 4 godine skace i kad skoci u njegovoj visini je.. Imamo i komsiluku i dete od 2 god koje se igra s njom od kad smo je uzeli, ima povredjenu nogu taj decak je uhvatio za sape i vukao pa je zarezala i otisla posle je samo bezala od njega..
2020 03 19
> marijana24: > Mi imamo velikog labradora koji je tu od rođenja deteta, sad čekamo drugo dete. Kad se rodio sin bili smo u stanu sa psom i dve mačke i svi su ga pazili, niko ga od životinja nije povredio, čak ni buku nisu pravili. Životinje su jako pažljive prema deci, oni osećaju da su to nama, njihovim vlasnicima, posebno važna bića, pa se tako i oni ponašaju. Mačke trpe kad ih ovaj mali nosa naopako, čupka za uši, a pas čuva dete i trpi zavirivanje u zube :) . Danas mali pao, rasekao usnu, odmah su svi dotrčali da ga ližu i gledaju šta se desilo :) ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/275a59e3400f551b347936b233c028b9.jpg) Drugo dete???? Sa srecom!!!! <3
2020 03 19
> MinaMasa: > > marijana24: > > Mi imamo velikog labradora koji je tu od rođenja deteta, sad čekamo drugo dete. Kad se rodio sin bili smo u stanu sa psom i dve mačke i svi su ga pazili, niko ga od životinja nije povredio, čak ni buku nisu pravili. Životinje su jako pažljive prema deci, oni osećaju da su to nama, njihovim vlasnicima, posebno važna bića, pa se tako i oni ponašaju. Mačke trpe kad ih ovaj mali nosa naopako, čupka za uši, a pas čuva dete i trpi zavirivanje u zube :) . Danas mali pao, rasekao usnu, odmah su svi dotrčali da ga ližu i gledaju šta se desilo :) ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/275a59e3400f551b347936b233c028b9.jpg) > Drugo dete???? Sa srecom!!!! <3 Daaa :) Opet dečak, na leto :) Hvala! :-* <3
2020 03 19
Kada mi se rodila prva cerka,zivela sam u stanu i imala dva psa,mesanka terijera oko 9 godina i seterka 10 g.,nije bilo nikakvih problema,niti alergija...seterka je pokazala malo ljubomore,tipa okretala je glavu od mene kada joj se obratim par dana,ali je bila stvarno pazljiva...definitivno sam za to da dete treba da odrasta sa zivotinjama🙂 Ako Vas pas ima visok nivo energije,samo treba da malo vise pripazite u prvo vreme,ali mislim da ce sve to biti ok.. I nemojte joj braniti da prilazi bebi,pokusajte da budete opusteni..
2020 03 19
Divno, Maro <3
2020 03 20