Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

Slanje za Kosovo,pomoc

Jos petog maja sam poslala paket za Zvecan...iskreno nisam proveravala gde je to...paket jos nije stigao,naime cula sam se sa clanom kome je poslat paket i kod njega nije jos nista stiglo a kaze da post expres normalno radi,proveravala sam i pratila posiljku i vise od ned dana je stajao u Bgd posti i tek 13 og ovog meseca je otpremljen za Kraljevo....i samo to ima od informacija. Kakva su vasa iskustva sa slanjem na Kosovo,jel zaista treba toliko dugo da stigne i jel ima nekih problema oko prelaska paketa?
2020 05 19
Mislim da ima veze sa tim sto su '' granice'' zatvorene više nego sa post expressom. Imam drugaricu koja živi dole i nemaju mogućnost prelaska '' granice'', a i dalje im traje vanredno stanje, pa samim tim mislim i da ne idu posiljke.
2020 05 19
Ja sam par puta slala prošle godine i svi su bili uručeni u roku od 2-3 dana. Ali s obzirom da su pooštrili mere i da plene kako im je šta volja na granici, nikad se ne zna. U svakom slučaju ako je u PostExpress-u čitav proces prosleđivanja od Beograda do Kraljava trajao nedelju dana, samim tim su prekršili klauzulu o brzoj dostavi (usluzi koju i plaćate duplo skuplje od redovne pošiljke). Stoga imate pravo kao pošiljalac ili primalac, čim paket bude uručen, da podnesete pismenu žalbu na šalteru u roku od 24h i trebalo bi da refundiraju duplu poštarinu onome ko je platio poštarinu. Ali isključivo nakon što je paket uručen, u suprotnom se smatra da usluga nije obavljena. Možete se informisati na njihovom sajtu o detaljima ili se raspitati u pošti. :) Što se tiče Kosova, moj savet Vam je da ne šaljete ništa u ,,južnu pokrajinu'', jer naši nemaju gotovo nikakvu nadležnost. Recimo ako šaljete knjige na srpskom jeziku, biće odmah zaplenjene i uništene, dok sva roba u vrednosti preko 25e (nisam sigurna za tačnu cifru, neka me ispravi ko ima tačnu informaciju), se takođe pleni/carini, u zavisnosti kome zapadne pod ruku od carinika. Iz ovih razloga ćete na 90% profila na Kupindu i sličnim sajtovima videti da ne šalju dole.
2020 05 19
Jao :,'( Nisam uopste obratila paznju na mesto a i radnica u posti mi nije naglasila da je to slanje na Kosovo. Jer da sam znala ne bih slala,radi sigurnosti. Poslala sam sipke za tegove,otkup 2000din Sto znaci da postoji velika mogucnost da nestanu sa mape. :( Znaci definitivno ce postarina biti skuplja,tj carinice?
2020 05 19
> Wesna90: > Jao :,'( > Nisam uopste obratila paznju na mesto a i radnica u posti mi nije naglasila da je to slanje na Kosovo. Jer da sam znala ne bih slala,radi sigurnosti. > Poslala sam sipke za tegove,otkup 2000din > Sto znaci da postoji velika mogucnost da nestanu sa mape. :( > Znaci definitivno ce postarina biti skuplja,tj carinice? Nece postarina biti skuplja jer se carini sve preko 20 e.ja sam iz Gracanice, posiljka mi je mesec dana u Kraljevu, kod nas post expres jos uvek ne radi.Prelaz se pusta verovatno 1 juna, a s obzirom da imamo samo 2 puta po 2 sata kretanja dnevno, pre 1 juna nece vam stici sigurno.
2020 05 19
Sad mi je lakse. :) Hvala puno na ovim informacijama. :)
2020 05 19
Meni je stigao paket sa Kosova tek posle par nedelja i to je carinjen, bile su neke knjige. Carini se u oba pravca. Tamo sve otvaraju, pregledaju pakete, kao da prelaze na drugu planetu. Sramota... Tako da je i poštarina skuplja jer oni naplate to što čeprkaju po paketima. A kad mi stigne paket iz Kine, besplatna poštarina. E to je stvarno tuga. Možete sve informacije dobiti u pošti, telefonom, meni su sve objasnili, kako ide proces...
2020 05 19
> WhiteWolf: > Ja sam par puta slala prošle godine i svi su bili uručeni u roku od 2-3 dana. > Ali s obzirom da su pooštrili mere i da plene kako im je šta volja na granici, nikad se ne zna. > U svakom slučaju ako je u PostExpress-u čitav proces prosleđivanja od Beograda do Kraljava trajao nedelju dana, samim tim su prekršili klauzulu o brzoj dostavi (usluzi koju i plaćate duplo skuplje od redovne pošiljke). Stoga imate pravo kao pošiljalac ili primalac, čim paket bude uručen, da podnesete pismenu žalbu na šalteru u roku od 24h i trebalo bi da refundiraju duplu poštarinu onome ko je platio poštarinu. Ali isključivo nakon što je paket uručen, u suprotnom se smatra da usluga nije obavljena. > Možete se informisati na njihovom sajtu o detaljima ili se raspitati u pošti. :) > Što se tiče Kosova, moj savet Vam je da ne šaljete ništa u ,,južnu pokrajinu'', jer naši nemaju gotovo nikakvu nadležnost. Recimo ako šaljete knjige na srpskom jeziku, biće odmah zaplenjene i uništene, dok sva roba u vrednosti preko 25e (nisam sigurna za tačnu cifru, neka me ispravi ko ima tačnu informaciju), se takođe pleni/carini, u zavisnosti kome zapadne pod ruku od carinika. Iz ovih razloga ćete na 90% profila na Kupindu i sličnim sajtovima videti da ne šalju dole. Udzbenici se zaplenjuju, a sto se tice ostalog kupujem online na svim navedenim sajtovima i svi prodavci salju do 2000 sa otkupom, narucujem parfeme, telefone, original patike bez otkupa i nikad mi dosad nisu carinili, stize mi sve bez problema, e sad sto je korona i sto ne moze da stigne to je druga stvar.Ako ja uplatim unapred onda ja rizikujem za to sto sam narucila a ne prodavac.
2020 05 19
Ja sam poslala sa otkupom,tj placanje pouzecem. :|
2020 05 19
I ja sam poslala jedan paketic za Strpce. Naravno da sam znala da je na Kosovu, ali evo II dan i stoji u Kraljevu. Nadam se da ce biti isporucen. 😊😊😊
2020 05 19
Jao Vesna, zivi bili sto ste pokrenuli ovu temu!!! Evo ja proslog ponedeljka poslala clanici novcanik za naselje Lipljan, znala sam da je na Kosovu ali mi uopste ne pade na pamet da je tamo i dalje vanredno stanje a i na kraju krajeva - da ce mozda teze stici zbog geopoliticke situacije. Evo 8. dan kako je paket u PC Kraljevo. Srecom, nema otkupninu - poklon je, ali zaista bi bila razocarana ako clanici ne stigne :( Pritom sam zaboravila da prilozim njen broj telefona, mada je ona rekla da zivi u malom mestu i da ce je postar zvati na fiksni kad stigne paket za nju. Nadam se da ce proci sve ok, javljajte ako doznate neku novu informaciju
2020 05 20
Daaa,cim neko bude imao informaciju neka se oglasi ovde. :D Drzimo fige da svi paketi stignu :") :") :")
2020 05 20
Sta se desava sa posiljkama za Kosovo? Jel stigla necija?
2020 06 02
Devojke, da li neko ima neki update u vezi isporuka za Kosovo? 😔
2020 06 03
Devojke, da li neko ima neki update u vezi isporuka za Kosovo? 😔
2020 06 03
1 2