Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Piluke za kontracepciju

Sta je tacno bitno kod odabira, tj sta kontrolise ginekolog kako bi znao koje su prave za vas? Moj ginekolog je malo retardiran, pa nisam sigurna da li da odem kod nekog drugog ili kod mute da idem, pa sta mi Bog da 😂
2020 06 06
Nikako tako. Moraš da ideš kod normalnog ginekologa i da te on lepo pregleda i izabere koje su najbolje za tebe. Ja ih uzimam, jer imam pcos. I pijem jedne baš odvratne, znači konjska doza hormona. I tako pita mene drugarica koje pilule uzimaš, hoću i ja da pijem. 😕😕 Ne ide to tako, mora ginekolog da ti odredi neke koje će tebi da odgovaraju, i naravno da pregledate porodičnu istoriju bolesti. Ali naći normalnog ginekologa je prava misija, barem kod mene u gradu 😂
2020 06 06
Kod mene u DZu sve sami debili. Bukvalno. Meni treba samo zbog kontracepcije, nikakav problem nemam sa hormonima. Valjda nece da me upropasti covek 😂 da se jos vise ugojim, pa da se ubijem
2020 06 06
Ja kada sam ih dobila, dobila sam zbog hormona, i preporodila sam se od njih(pre toga menstruacije neredovne, umirala od bolova, bukvalno povraćala koliko mi je bilo loše). Sada ih naravno koristim kao kontracepciju (nisam nikada prestajala, da ih pijem, tako mi je rekla doktorka). Uglavnom secam se da mi je rekla da ćemo da probamo tri meseca, pa tek onda da menjamo ako treba. Na sreću ja nisam imala ni jednu nus pojavu.
2020 06 06
> Debela_devojka: > Kod mene u DZu sve sami debili. Bukvalno. Meni treba samo zbog kontracepcije, nikakav problem nemam sa hormonima. Valjda nece da me upropasti covek 😂 da se jos vise ugojim, pa da se ubijem Zato je bitno da ti prepiše dobre pilule za tebe. Pilule za kontracepciju generalno izazivaju nuspojave. Uglavnom se žene ugoje po nekoliko kilograma, ako dođe do izrazito gonjenja znači da ti ne odgovaraju. Ja sam se popravila 5 kilograma u vrh glave. I to je nešto što se od njih očekuje. Celulit zavisi, ove moje su jake tako da od njih imam celulit. Ali i to nije neki problem, kad sam pravila pauzu, povukao se za mesec dana. Imaju i dobre strane. Drugarica ih pije zbog kože. Imala je problematičnu kožu lica i sada joj je lice čisto. Grudi isto porastu, ja sam otišla sa C na D korpu. Najbolje je što nema menstrualnih bolova i tačno znaš kada ćeš da dobiješ. Mislim da imaju više dobrih nego loših strana. 😊👏 Bitno je da ti nadje doktor neke koje će tebi odgovarati, pretpostavljam da valjda zna za toliko, nije neka teška filozofija. I da obavezno pogledaš porodičnu istoriju bolesti sa doktorom, to je najvažnije. Znam da ukoliko je neko u bližoj porodici umro od krvnih ugrušaka da se ne preporučuju nikako, i ima još slučajeva.
2020 06 06
> boutique212: > Nikako tako. Moraš da ideš kod normalnog ginekologa i da te on lepo pregleda i izabere koje su najbolje za tebe. > Ja ih uzimam, jer imam pcos. I pijem jedne baš odvratne, znači konjska doza hormona. I tako pita mene drugarica koje pilule uzimaš, hoću i ja da pijem. 😕😕 Ne ide to tako, mora ginekolog da ti odredi neke koje će tebi da odgovaraju, i naravno da pregledate porodičnu istoriju bolesti. > Ali naći normalnog ginekologa je prava misija, barem kod mene u gradu 😂 To za dobrog ginekologa u NI je tačno. Ja sam išla u Ginobsis, platila pregled da bi mi "vrsni" ginekolog đuture prepisao Jazz pilule, bez pregleda, bez išta, samo na osnovu par pitanja. Naravno da ih nisam kupila i koristila.
2020 06 06
> kaileenakala: > > boutique212: > > Nikako tako. Moraš da ideš kod normalnog ginekologa i da te on lepo pregleda i izabere koje su najbolje za tebe. > > Ja ih uzimam, jer imam pcos. I pijem jedne baš odvratne, znači konjska doza hormona. I tako pita mene drugarica koje pilule uzimaš, hoću i ja da pijem. 😕😕 Ne ide to tako, mora ginekolog da ti odredi neke koje će tebi da odgovaraju, i naravno da pregledate porodičnu istoriju bolesti. > > Ali naći normalnog ginekologa je prava misija, barem kod mene u gradu 😂 > To za dobrog ginekologa u NI je tačno. Ja sam išla u Ginobsis, platila pregled da bi mi "vrsni" ginekolog đuture prepisao Jazz pilule, bez pregleda, bez išta, samo na osnovu par pitanja. Naravno da ih nisam kupila i koristila. Verujem, meni ova moja nije umela da dijagnostikuje policistične. Jao, baš si mi lepa. Tako zgodna i lepa ne možeš da imaš policistične... Idiot, još bih bila bez dijagnoze da nisam sama tražila na guglu šta nije u redu i otišla kod endokrinologa. A endokrinolog umalo nije pao u nesvest kad mi je video rezultate hormona.
2020 06 06
Meni je ginekolog pre xy godina prepisao antibebi pilule,nisam imala nikakav problem,nego zbog kontracepcije.Nikakve analize nisam radila,ukljucujuci sve oko mene koje su koristile pilule u iste svrhe..Mozda se nesto promenilo u medjuvremenu...Nemas ti tu neki veliki izbor,mislim da postoje dve ili tri vrste,bar kod nas..Idi negde privatno,mislim da neka konsultacija i prepisivanj odredjenih pilula ne bi trebalo puno da kosta...
2020 06 06
Ma, ima ih u slobodnoj prodaji, uopste nije potreban recept, samo kao ginekolog na osnovu krvne slike i opsteg stanja preporucuje koje bi trebalo koristiti, s tim da meni sve to deluje kao kad ti pedijatar preporucuje dohranu za bebu- koja firma najbolje sponzoriše kliniku, njeni proizvodi se preporučuju
2020 06 06
Eto kazem ti meni nije nikakve analize nisu trazili...Mada Debela,ako mozes da ih izbegnes,posto nemas probleme,bilo bi super.Mislim da smo mi po pitanju zdravstva i farmacije u srednjem veku...Vidi onu mozda neku spiralu,kao opciju...raspitaj se za to
2020 06 06
> Siamese.cat: > > Verujem, meni ova moja nije umela da dijagnostikuje policistične. > > Jao, baš si mi lepa. Tako zgodna i lepa ne možeš da imaš policistične... Idiot, još bih bila bez dijagnoze da nisam sama tražila na guglu šta nije u redu i otišla kod endokrinologa. A endokrinolog umalo nije pao u nesvest kad mi je video rezultate hormona. > Posto vidim da ste iz Nisa, kod koje je doktorke to bilo (ako se dogodilo u dz-u)? Kod doktorke Monike, ne sećam se prezimena, a od ginekologije u Domu zdravlja bežim ko djavo od krsta sad.
2020 06 06
> boutique212: > > kaileenakala: > > > boutique212: > > > Nikako tako. Moraš da ideš kod normalnog ginekologa i da te on lepo pregleda i izabere koje su najbolje za tebe. > > > Ja ih uzimam, jer imam pcos. I pijem jedne baš odvratne, znači konjska doza hormona. I tako pita mene drugarica koje pilule uzimaš, hoću i ja da pijem. 😕😕 Ne ide to tako, mora ginekolog da ti odredi neke koje će tebi da odgovaraju, i naravno da pregledate porodičnu istoriju bolesti. > > > Ali naći normalnog ginekologa je prava misija, barem kod mene u gradu 😂 > > To za dobrog ginekologa u NI je tačno. Ja sam išla u Ginobsis, platila pregled da bi mi "vrsni" ginekolog đuture prepisao Jazz pilule, bez pregleda, bez išta, samo na osnovu par pitanja. Naravno da ih nisam kupila i koristila. > Verujem, meni ova moja nije umela da dijagnostikuje policistične. > Jao, baš si mi lepa. Tako zgodna i lepa ne možeš da imaš policistične... Idiot, još bih bila bez dijagnoze da nisam sama tražila na guglu šta nije u redu i otišla kod endokrinologa. A endokrinolog umalo nije pao u nesvest kad mi je video rezultate hormona. Meni su konstatovali policistične jajnike iz prve, još sa 18 godina i svi su preko toga prelazili po fazonu: "Nije to ništa, samo redovna kontrola..." A ciklus katastrofa.
2020 06 06
Ja sam radila analize pre nego što sam dobila pilule, ne sećam se više zašto pošto sam godinama već trudna, pa ne konzumiram. Koristila sam Logest. Ali da, ginekolog treba da preporuči, mada i oni su svi u nekom dilu sa raznim dilerima pilula kojekakvih i dobijaju procenat, tako da kažemo da ti je svejedno da li ćeš kod tog svog retardiranog ili nekog privatnog koji će uzeti procenat na tebi :) Ja posle rođenja ovog drugog deteta idem da stavim spiralu, ne mogu da zapamtim vodu da pijem redovno, a kamoli pilule svaki dan :)
2020 06 06
Ja pilule koristila kao djevojka preko četiri godine, pa onda prestala jer sam planirala trudnoću, posle Drugog porođaja i dojenja počela opet da pijem iste kao i pre. Ako nema problema sa hormonima, ginekolog daje najslabiji varijantu, kao u mom slučaju. Ginekolog mi ih je prepisala davnih dana, i pre dve godine opet. Nema nekog velikog izbora, mahom su sve iste samo neke imaju jače doze hormona, neke slabije i to je to. Ja koristim Lindinete dugo i nemam nikakve nuspojave niti sam ikad imala. Ginekolog mi je rekla da su to najslabiji hormoni koji postoje na tržištu. Nikad s njima u toku pijenja nisam ostala u drugom stanju. Perfektna zaštita.
2020 06 07
Pre pilula ginekološki pregled kompletan (pregled, UZ pregled, kolposkopija, PAP), krvna slika sa posebnim osvrtom na jetru, amilaze, transaminaze itd. i OBAVEZNO UZ dojki. Ako ćemo kako treba u potpunosti da se sagleda pacijent pre pilule. Realno, retko ko tako učini i sramota je da pišu šakom i kapom, ali pišu. Ako u porodičnoj anamnezi imaš CA dojke, ne bih preporučila pilule. Da li si razmišljala o spirali? P.S. I nema šta ti bog da nego šta je najbolje za tebe. Hormoni nisu bezazlena stvar, niti su hormonske pilule vitamin C. I ako si pušač, ne preporučuju se, nikako.
2020 06 07
1 2