Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Piluke za kontracepciju

Jesam pusac. Nisam razmisljala o spieali jer mi je trenutno prilicno skupa, jedino da sacekam mesec dva . Ma, kakvi UZ dojki, to kod nas u domu zdravlja ni ne rade, a uput dobijas uput samo ako je bas hitno. Ma, ja bih podvezala jajnike iz momenta, ali kad sam trazila u porodolistu da mi to obave odmah kad su mi radili cr, rekli mi da sam mnogo mlada 😂 mogu za 5 godina to da obavim
2020 06 07
Debela, od srca ti preporucujem dr Biljanu Zivaljevic. Odes lepo kod nje jednom i nikada ne odes vise kod drugog ginekologa u zivotu. :) Ona ce ti preporuciti tablete koje su bas za tebe i ne moras da razmisljas vise. Tacno je da hormoni nisu sala, a i kad omasis tablete mozes da imas gomilu nekih neprijatnih nezeljenih pojav-mucnina, maljavost, dobijanje na tezini, nervoza....nema potrebe za tim ;)
2020 06 07
Koliko se secam mi smo radili kolposkopiju, papa test i krvnu sliku i uz običan,ne dojke. Jedine probleme koje sam imala pre hormonski terapije su neredovne mens, nekad po dva puta mjesečno potekne. Mada se nisam opterecovala time. Voljela bih da prestanem da ih pijem, ne zato sto smetaju meni, nego zato sto svaki lek doživljavam bas kao lek. Ispada kao da piješ paracetamol svaki dan. Ali je dobra zaštita od onoga što želim, tako da ostajem pri tome. Čim mi neko spomene spiralu, zgrozim se, nisam sigurna zašto. 😂
2020 06 07
> srebrna: > Pre pilula ginekološki pregled kompletan (pregled, UZ pregled, kolposkopija, PAP), krvna slika sa posebnim osvrtom na jetru, amilaze, transaminaze itd. i OBAVEZNO UZ dojki. Ako ćemo kako treba u potpunosti da se sagleda pacijent pre pilule. > Realno, retko ko tako učini i sramota je da pišu šakom i kapom, ali pišu. > Ako u porodičnoj anamnezi imaš CA dojke, ne bih preporučila pilule. > Da li si razmišljala o spirali? > P.S. I nema šta ti bog da nego šta je najbolje za tebe. > Hormoni nisu bezazlena stvar, niti su hormonske pilule vitamin C. > I ako si pušač, ne preporučuju se, nikako. E čekaj, vidiš sad, ja kao Cura nisam bila pušač i tako sam i prijavila, al sam pod stresom podlegla tim drozama. Sto ne treba pušiti i piti pilulu? Ja za to ne znam. Mada nisam neki budigodzna kakav pušač ni sad, jedna pakla mi traje tri, nekad i više dana.
2020 06 07
Hormonska spirala je zakon. Ubedljivo najsigurnije stedstvo i najbezbednije.
2020 06 07
> Shyshymiga: > E čekaj, vidiš sad, ja kao Cura nisam bila pušač i tako sam i prijavila, al sam pod stresom podlegla tim drozama. Sto ne treba pušiti i piti pilulu? Ja za to ne znam. Mada nisam neki budigodzna kakav pušač ni sad, jedna pakla mi traje tri, nekad i više dana. Zbog povećanog zgrušavanja krvi i posledičnih tromboza, kao i generalno povećanog rizika za oboljevanje krvnih sudova i kardiovaskularnog sistema u celini. Cigarete su same po sebi loše za KVS a uz pilule se taj rizik povećava.
2020 06 07
@Debela - na konto podvezivanja jajovoda, mojoj sestri u Austriji su to doktori sami predložili nakon trećeg carskog reza, ima 30 godina. Ovi naši mnoge stvari rade drugačije, npr. otpuštaju te kući dok još konci nisu skinuti, što ne treba, pacijent kući ide kada je lečenje završeno, pošto je to operacija, znači kada se konci skinu. Uvek je bila nekih desetak dana. Drugarica u Francuskoj je spiralu dobila preko regularnog zdravstvenog osiguranja, po preporuci lekara, o trošku fonda. Ugrađena je u bolnici a ne ambulanti jer se i to smatra intervencijom.
2020 06 07
Loki, poslala sam mail da zakazem kod te dr Srwbrna, sve znam. Pretprošle godine u HR pricam sa jednom nasom zenom koja zivi u sloveniji, tamo su joj radili cr, lepili su joj ranu lepkom za kozu, ozbiljak skoro i da ne postoji, a iste godine smo se porodile. Sto kaze jeca mi smo svetlosnu godinu daleko od mnogih zemalja na svetu. Kod nas se podvezivanje jos uvek smatra zlocinom protiv prirode ( nebitno sto zena ima 4oro dece, kao mlada je, uvek moze jos), tako da to moze za sad pre 35. da se obavi samo privatno. Da ne pricam sto je u bolnici sa mnom bila zena cetvrti CR! Ej, cetvrti. Ne znam da li je ludja ona ili lekari koji su pristali uopste da joj vode trudnocu i porode je cetvrti put sekcijom. Po meni je to potpuno van svake pameti. Jos je gospodja izjavila da ce doci i peti put, jer JURI DEVOJCICU. Boooolest
2020 06 07
Pa da, seku su nakon prvog carskog koji je morao da se uradi, molili da drugi put ide prirodno, jer trećeg i bilo kog narednog puta više neće moći. Isključivo na njeno insistiranje, pri čemu je rekla da su je svi gledali kao ludu i redom je ubeđivali da ide prirodno, od dr koji je vodio drugu trudnoću do dr gin u bolnici i anesteziologa, pristali su da opet bude carski. Kod nas po defaultu ako je prvi carski i svi sledeći su. Možda se nešto u zadnje vreme promenilo.
2020 06 07
Joj, i moja poznanica rodila troje carskim. Meni je to van pameti.
2020 06 07
Srebrna, mene su ubedjivali iato da drugi ide prirodno u Gradskoj i ja nisam pristala SVA SRECA,. Posle drugog mi nije ispao sluzavi cep i kad su me kirirali, kaze dr vi se NIKADA prirodno ne biste porodili, ovo u zivotu nisam video. Pola sata su mi radili diletaciju da bih prokrvarila ( izvinjavam se) i nista se nije desilo. Morao je da cupa iz sve snge. Uzas Apple, ja ako odlucim trece nekad, ici cu na cr, ali to ce biti poslednji svakako. Mislim, sad ne nameravam, ali otkud znam moze u mozgu da me prebaci
2020 06 07
> Siamese.cat: > > Verujem, meni ova moja nije umela da dijagnostikuje policistične. > > Jao, baš si mi lepa. Tako zgodna i lepa ne možeš da imaš policistične... Idiot, još bih bila bez dijagnoze da nisam sama tražila na guglu šta nije u redu i otišla kod endokrinologa. A endokrinolog umalo nije pao u nesvest kad mi je video rezultate hormona. > Posto vidim da ste iz Nisa, kod koje je doktorke to bilo (ako se dogodilo u dz-u)? Ja sam već 6 godina kod ginekologa u Domu zdravlja, ako Vam/ti treba, dr Savović, nikad problema nisam imala. Mada imam "vezu" koja me uputi na najbolje ljude u Domu zdravlja i nikad mi nije bilo jasno kako ljudi imaju loša iskustva tamo, meni su svi doktori odlični :) I pilule pijem isto toliko dugo, mada ja nisam imala nikakve nuspojave, niti analize pre prepisivanja, lice mi se očistilo i ciklus ustalio, ne planiram da prestanem da ih uzimam...
2020 06 07
ja nazalost imam bas losa iskustva sa pilulama,odredili su mi koje da koristim,pri tom je to bila neka najblaza varijanta,koliko se secam Logest,bukvalno sam kolabirala od krvarenja posle samo jedne table.nisam se ugojila ali sam izgubila pola kose sa glave..ja vise nista hormonsko ne bih unela u sebe pa makar imala jos petoro dece :s (a ni deca se ne zakace tako lako da se ne lazemo x-) )
2020 06 10
Joj, Bojana kako ko 😂mi smo oboje iz prve bukvalno, a to znam jer smo se sažo taj jedan dan videli, pa skoro mesec dana nismo zbog posla 😂 tako je bilo i drugi put ahahahhaaha sve nesto iz prve 😂 msm, pazimo mi, ali nikad se ne zna 😂
2020 06 10
1 2