Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Preporucite mi neku dobru knjigu

Omiljeni pisci su mi Selimovic,Andric,Isidora Sekulic... Saramago,Safon,Bukovski... Cisto da imate orijentaciju... Hvala unapred
2020 07 27
Svidece ti se onda i Haled Hoseini. Realan, precizan, kao da prisustvujes dogadjaju. Plakaces i od bola i od smeha, zasitice te pravda. Od njega sta god, Lovac na zmajeve- tesko i prelepo, Hiljadu cudesnih sunaca- do tri u noc sam sedela, posle spavala na poslu, Planine odjeknuse- sta god da kazem, pokvaricu.. Benedikt- bajkovit sa lepom idejom i dobrom razradom. Nije grubo realan kao Hoseini, ali dobar, drzi paznju... Od njega mozda Kraljev covek ili Trgovci dusama
2020 07 27
> tixtix: > Svidece ti se onda i Haled Hoseini. Realan, precizan, kao da prisustvujes dogadjaju. Plakaces i od bola i od smeha, zasitice te pravda. > Od njega sta god, Lovac na zmajeve- tesko i prelepo, Hiljadu cudesnih sunaca- do tri u noc sam sedela, posle spavala na poslu, Planine odjeknuse- sta god da kazem, pokvaricu.. > Benedikt- bajkovit sa lepom idejom i dobrom razradom. Nije grubo realan kao Hoseini, ali dobar, drzi paznju... > Od njega mozda Kraljev covek ili Trgovci dusama Hvala puno,od Haleda procitala sve..Potrazicu Trgovci dusama. Hvala za preporuku!
2020 07 27
Domanoviceva zbirka Mrtvo more, pomislio bi covek da je juce pisao.... (A ne pre 120 godina :') )
2020 07 27
> BettyBoopStore: > Omiljeni pisci su mi Selimovic,Andric,Isidora Sekulic... > Saramago,Safon,Bukovski... > Cisto da imate orijentaciju... > Hvala unapred Zudnja za zivotom, Agonija i ekstaza, Jadnici, O misevima i ljudima, Majstor i Margarita :")
2020 07 27
Majstor i Margarita, isto mogu i Benedikta da preporucim. On pise svoja vidjenja o zivotu posle smrti, tacnije reinkarnaciji, sve je bazirano na njegovim licnim iskustvima i proucavanju te teme. Otmenost ježa je isto fantasticna knjiga. I ne znam da li si citala nesto od Nik Hornbija, meni su sve njegove knjige top. I za smeh i opustanje Teri Pracet i Nil Gejmen - Dobra i tacna proročanstva Agnes Nater
2020 07 27
Da se zadrzimo jos malo kod Benedikta.... Moj muz, koji ga ne voli, kaze da je dobra njegova " Paralelni svet"... Jos do nje nisam stigla, volim ostrije i realnije stivo. Ali eto, pocni pa, lako ces je ostaviti ako ti se ne svidi... Javi utiske ako se budes druzula s nekim od pomenutih naslova... Na spisak stavljam Otmenost jeza
2020 07 27
Ja sam prvu procitala paralelni svet, pa onda sve ostale. Meni je odlicna. Ja volim sve zanrove, posebno nadrealizam, tu mogu da uvrstim i Drud- Den Simons. Joj, od klasika i Grof Monte Kristo. Ma, mogla bih o knjigama do prekosutra 😂 Bolesno koliko volim književnost.
2020 07 27
Pekić - sve, ali najpre Besnilo. Moj favorit! Taman za ovu ludacku situaciju. A upravo sam završila Kucu, Ivane Djilas...vrh knjiga, pokidala je! Takodje Godine vrana - Siniša Kovačević, pretuzna.. Apsint, Gorana Milašinovića
2020 07 28
Ja sam oduševljena Nordic Noir žanrom. Često se ekranizuje, mnoštvo serija niče iz romana, ali - knjiga je knjiga :) Dakle, skandinavski pisci, jako, jako hladna tematika dramatičnih dimenzija, najčešće psihotrileri ili tripozne krimi priče (ste gledali The Killing?), ali sa takvim fantastičnim obrtima da ne ispuštaš knjigu i ne znaš šta te snašlo :) Bum, tras, pa se vraćaš, pa mozgaš onako, bleneš u neku tačku, dok ne upiješ šta se zapravo dogodilo. Oduševljena. Islanđanka Irsa Sigurdardotir (DNK), Arne Dal (Pustoš, Unutrašnjost), Malin Pešon (Živi pesak), Lina Bengsdoter (Anabel), Karin Fosum, Jusi Adler Olsen, Laš Kepler i - kod nas najpoznatiji - JU NESBE. To mi je bilo onako za početak, neka osnova, prvi koraci :) ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/48a046138d54180212fb70412cc44cd6.jpg)
2020 07 29
Den Simons - Teror (priča počinje istinitim događajem kada su iz Engleske krenuli brodovi preko Severnog pola) Antonio Gardio- Čitač leševa (početak patologije u Kini) Murakami - 1Q84 (bruka, paralelni svetovi)
2020 07 29
Pa Saro :o Hariku Murakami?! Znas li gde si me vratila sad... "Kafka na obali mora", a moze se naci i pod naslovom "Kafka na zalu". Volim one cudne. Ljudi koji izgledaju normalno i zive normalne zivote su oni kojih se treba cuvati.
2020 07 30
> tixtix: > Pa Saro :o Hariku Murakami?! Znas li gde si me vratila sad... > "Kafka na obali mora", a moze se naci i pod naslovom "Kafka na zalu". > Volim one cudne. > Ljudi koji izgledaju normalno i zive normalne zivote su oni kojih se treba cuvati. To, to... Nisam ja čudna, samo tako izgledam 😁😁😆😆
2020 07 30
> hotspot: > Ja sam oduševljena Nordic Noir žanrom. Često se ekranizuje, mnoštvo serija niče iz romana, ali - knjiga je knjiga :) > Dakle, skandinavski pisci, jako, jako hladna tematika dramatičnih dimenzija, najčešće psihotrileri ili tripozne krimi priče (ste gledali The Killing?), ali sa takvim fantastičnim obrtima da ne ispuštaš knjigu i ne znaš šta te snašlo :) Bum, tras, pa se vraćaš, pa mozgaš onako, bleneš u neku tačku, dok ne upiješ šta se zapravo dogodilo. > Oduševljena. > Islanđanka Irsa Sigurdardotir (DNK), Arne Dal (Pustoš, Unutrašnjost), Malin Pešon (Živi pesak), Lina Bengsdoter (Anabel), Karin Fosum, Jusi Adler Olsen, Laš Kepler i - kod nas najpoznatiji - JU NESBE. To mi je bilo onako za početak, neka osnova, prvi koraci :) > ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/48a046138d54180212fb70412cc44cd6.jpg) Na ovo dodajem Milenium trilogiju-Stig Lašon
2020 07 30