Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

obavestenje o prevarantu

p.s. kapitalistički sistem učinio je pravu stvar za sebe, to je mašinerija dobro razradjena, doneo nam je uz sav haos još i kojekakve kreatore-bogove za kojima hrli ceo svet. A ovde kod nas prvo što čuješ je Zara kao boginja svega,a koji brend je na zapadu verovatno treš kao i H&M, što je još gora varijanta (promovisanje Selene Gomez i Džastin Bibera uz mešavinu AC/DC, Velvet Underground govori o tome koliko je to samo ogromna mašinerija za prodaju bilo čega, što smatram gnusnim).To što je u drugim razvijenim zemljama trash, kod nas, koji smo zemlja trećeg sveta je dobro došlo. I megalomanstvo je uzelo maha. Iako smo beda, moramo da nosimo marku, iako u isto vreme neko nema da plati struju, jer je kupio Super Dry haljinu za 12000 dinara, da bi bio vidjen. Thats the point. Naravno ima kvalitetne obuće i odeće među tzv.markiranim stvarima,ali te stvari teško da možemo da priuštimo. Pri tom ne mislm na ove popularne kod naroda.Oni koji mogu da kupe jako skupe stvari,uglavnom nemaju stila i nemaju predstavu šta je kvalitet,molim - čast izuzecima. Upitno je i ko šta voli da nosi a klinci nemaju izgradjen stil, takodje - stil se menja kao i mi sami s godinama. Ja sam uvek bila pank i biću, ali ne isti onaj od pre 20 godina ,obući ću se u mom fazonu, ali neću nositi više 1mm ošišanu kosu,već 5 cm, neću na posao moći da idem u pocepanoj Kud idijoti majici,ali ću se ukomponovati kako znam ali da to budem ja,a ne da na meni štrči natpis Guess. Jel oni plaćaju te ljude da ih reklamiraju ,te koji s ponosom šetaju neke Guess majice po ulicama? Ali pank je način života, nije to ni Dr Martens, to je samo brend. Zašto smo postali takvi kakvi jesmo?
2020 08 01
Dzaba sve kad se obuces bez trunke stila i sopstvenog dodatka... i kad se kod kineza obucem, blistam. Ne trebaju slova marke da pokazes svoj karakter. Mislim, i time pokazes svoj karakter. Po mom misljenju u losem pravcu, ali svako ima svoj ukus.
2020 08 01
Apsolutno se slažem s gore navedenim; postali smo kao vojska, svi obučeni u isto.Koliko komada iste odeće se proizvede i da li je pri tom moguće da se to svima dopada? Smatram da ne, već da su vodjeni lakomislenošću-ovo je Lagerfeld,a ovo je ne znam šta, to je kvalitet, to se traži. Da ne pričam o preplavljenosti Nike brenda.. Tek to je žalost. I eto zato ljudi odvajaju pola plate na parče krpe,jer smatraju da je ona vrednija od njih samih ili će im pomoći da budu samopouzdani,ali ono što je ispod sve te maske je važnije od te rite. Pa dajte malo kreativnosti,nekad su žene šile same, prepravljale stvari i danas to čine, verujte. I izgledaju extra u stvarima koje niko drugi nema.Rare. Ali,biti svoj je već druga pesma. Biti isti nikada nije opcija.
2020 08 01
Stvarno moram da dodam, ne interesuje me ko je narucio sandale, ali slika sama govori o stanju u kakvom su sandale.To sto je ona tamo napisala "divneee"valjda imate fotografije da vidite. Uostalom sandale su polovne, nigde ne pise da su nove,ako ja dobro vidim, ne znam sta neko ocekuje od nosenih sandala,da budu besprekorne. Pa vec posle dva - tri nosenja mora biti tragova. Pogledajte sliku pa se uverite sami, ivice su izgubile boju, gaziste takodje od nosenja.Opet se ponavljam,ali - ne mogu da shvatim ovo jadikovanje kad se jasno vidi koje je stanje. Sami ste odlucili da kupite iznosenu robu i sad potezete temu po netu kako ste prevareni.Niste prevareni,sami ste sebe prevarili. . ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/de88848d9ec5df8afcfc3271e900224b.jpg)
2020 08 01
Korenmilica..Prodavac je duzan da opise svaku manu ili nedostatak.Svaka fotografija moze da se provuce kroz fotosop.Minimum poverenja mora da postoji.Ove sandale su sarene,pa je tesko i uociti nedostatke,tek kada se uvelica nesto se nazire.Prodavac je u konverzaciji sa kupcem, napisao da ostecenja nema.Inace kada slikam odredjene stvari,posebno crne, naglasim u opisu da su kao nove,a na fotografiji izgledaju izbledele,tj bas kao krs...Sve se svodi na to da li neko hoce da vas prevari ili ne.Svaki normalan prodavac,vraca novac ukoliko je kupac nezadovoljan i ima argument za to
2020 08 01
A sto se brendirane garderobe tice,ovakvi sajtovi bas i jesu za to,da kupimo sebi nesto sto mozda ne mozemo sebi da priustimo u radnji ili necemo da placamo punu cifru.Mozda se clanici bas dobao ovaj model,mozda su joj udobne,ko zna zasto je htela da ih kupi.Njeno pravo.Ovde se svi hvataju za brendiranu garderobu,a ja eto ne mogu da se nacudim kada vidim NJjujorker polovnu majicu za 500 din ili zarine farmerke za 2000 din..
2020 08 01
Nije tesko uočiti nedostatke iako su šarene, sem ako neko ima problem sa vidom. Ne slazem sa Vama Jelena2606. I nekako se bojim da je ovde zaista bilo u pitanju kupiti firmiranu stvar, jer za 4000 letnje sandale možete da birate gde god. Članica nije izabrala obuću od prirodne kože, pa da se kaže da je ciljala na kvalitet. Nego obične plastične sandale. Cak su na zvaničnom sajtu označene kao obuća za plažu!
2020 08 01
Majda..Ja ne mogu da vracam i da znam sta je clanica htela,odnosno iz kojih pobuda kupuje sandale.Ja ih ne bi kupila,ne volim gumu a i ruzne su mi.Nisu mi po ukusu kog god brenda bile.Ali nije stvar u tome.Cinjenica je da u opisu predmeta nema adekvatnog opisa."Divno",bez icega ostalog,moze da znaci da su sandale ok.Takodje ako sam dobro videla prepisku u kojoj tvrdi da im nista ne fali.Stvar je u nameri,da li hocete da uvalite ili opisete predmet pa ko hoce samo napred.Sigurna sam da clanica nije platila 4000 din onako,dopale su joj se,iz njoj poznatih razloga..A slike ne znace nista.Evo i ja gledam i nisam sigurna.Da sam htela da ih kupim vrv bih trazila dodatne.A inace nemam problem sa vidom.
2020 08 01
Vidite ovako, to što neko u opisu napiše "Divneeee" mene se ne dotiče. Ne obraćam pažnju na te opisne prideve gde, što bi rekli - Ciganin hvali svoga konja. Dobro vidim a mogu i da uvećam sliku; sa 3km se vidi da su papuče treš, u svakom pogledu. Ta devojka koja je napisala "Divneee", ispala je vešt prodavac s jedne strane, ubedila je u to da su papuče sjajne, a ova druga je ispala lakoverna - nasela je na neku priču - bukvalno ju je rečima ubedila da su prelepe, iako se na fotografijama vidi da nisu, što su mnoge članice ovde i konstatovale. Međutim - to nije moj problem na kraju krajeva, ali jeste problem kad dodjes na sajt pa otvoriš 789 tema sa istim naslovom "Prevara",a ona nije gledala šta kupuje. Drugo, što se brendirane garderobe tiče, opet problem. Ja nisam ovde da bi kupovala kojekakve marke, niti patim od njih, niti ih ganjam, mogu i da kupim neku marku ako mi se svidi kako izgleda model, ako je po mom ukusu,ali da ne platim 19000 dinara ,jer mi ne pada na pamet. ovde sam da bih pokušala da nađem originale i raritete u tome je razlika,tako da morate imati u vidu da nismo svi ovde iz istog razloga.
2020 08 01
Korenmilica..Naravno da nismo iz istih razloga,svako kupuje ono sto misli da treba.A od prodavca se ocekuje da bude posten i da opise predmet i sve njegove nedostatke i da uslika nedostatke.A ne da kupac uvelicava,lovi na slici nepravilnosti,trazi 751 dodatnu sliku.Toliko je prosto....Ovde sve kupujemo na poverenje,odnosno macku u dzaku,to je realnost.Zatp sto smo vec stotinu puta videli blagodeti fotosopa na ovom forumu...
2020 08 01
To je takodje istina, polazim od sebe ,naglasila bih svaku nepravilnost, grešku i slično - o tome spora nema, da me ne shvatite pogrešno, da branim nekog ko je došao da zavrće ljude. Samo hoću da kažem, opreza nikad dosta u ova vremena, znamo gde živimo, a to se odražava na sajtu, priznaćete. Odakle toliko primedbi, prevara i slično. Zato što nam je društvo takvo kakvo je, neko radi neke stvari jer nema morala ama baš nikakvog, zavrće ljude, nekome se slučajno potkrade neka greška, što je opravdano, ne govorim o ovom slučaju, ali greške su moguće svakako. Ne opravdavam fotošopiranje i slično u svrhu prodaje jer je to obmana,ali - u ovom nazovi slučaju se po mom skromnom mišljenju moglo videti o kakvim je papučama reč. Drugo je kad neko stavi sasvim novu sliku predmeta a proda starež.Ovde se videlo stanje.
2020 08 01
> korenmilica: > Bolno je da vidiš ljude koji kopaju po kontejnerima ne bi li našli neki starež, a ne da žalimo nekog ko je pljunuo za robu koju je neko našao pored kontejnera ili na buvljaku, kupio za 200 dinara i našao onog ko će da mu da 4000 dinara za to isto ojađeno čudo. > Pa ako necemo zaliti nekog ko daje 4000 za markirane japanke, zasto bismo onda zalili i one koji kopaju po kontejnerima pored toliko napustene plodne zemlje sirom Srbije, ili one koji kukaju da nemaju deci za hleb i mleko a purnjaju po paklu, dve cigara svaki dan?
2020 08 01
E evo ovo je klasičan primer malograđanštine i teze o tome kako ljudi neće da rade. Da nije žalosno bilo bi smešno. Jel vi živite u Srbiji, zlatnom dobu, po mogućstvu?
2020 08 01
Komentar vam je ne sraman,nego za osudu,najveću. Ako neko ima 4000 da da zato jer mu je glava prazna i ne može da opstane u svetu bez toga da ima marku na sebi, onda je ta osoba za žaljenje, svakako, a i svaki onaj koji iznese ovu tezu gore i uporedi ove dve stvari. To što ljudi grebu po kontejnerima ,što je Srbija zemlja trećeg sveta, što u Zrenjaninu u 21.veku nemamo pijaću vodu, što nam u Kafileriji Matićević pali crkotine svakog dana i što protiv toga protestujemo decenijama, što ljudi u ovoj još goroj krizi ostaju svakog dana bez posla, što kasirke rade za 35.000 dinara a komplet knjiga za jedno dete košta u proseku 16.000 dinara e to je već pitanje koje bi možda trebalo da vas zainteresuje, ako niste zaista indiferentna osoba,tj. ako ne živite nadrealnu stvarnost. zbogom ostajte.
2020 08 01
Dabome, nisam ni ocekivala drugaciji odgovor samo zato sto se ne slazem sa vasim deljenjem pravde, likovanjem kada prevare nekog za koga vi kazete da mu je glava prazna jer ima pare za japanke od 4000. Na stranu sto ja licno nikada ne bih nosila nesto sa potpisom neka dva ficfirica, niti bih dala 2000 evra za njihov potpis, pa ni manje za kopiju, ovde se ne radi o tome sta bismo mi licno ili ne, vec o prevari. Pisanjem o kontejnerima, vlasti i sl. se odvlaci paznja sa teme, a tema je da je clanica prevarena, da prodavac nije stavio realan opis. Sto se tice plata one zavise od ekonomske snage jedne zemlje. I ovo je jedna dugacka prica i nije za ovu temu (jer je ovo tema o prevari jednog prodavca, a ne o kontejnerima i sl. ) Ako biste samo uzeli da razmisljate na tu temu i shvatili da se plate isplacuju od poreza i najvecim delom od zaduzivanja, isto vazi i za penzije (sto je opet posebna tema citav taj fond) i da nije tih pozajmica kao i doznaka iz inostranstva ne bi ni tih 35.000 primali. Pitanje je trenutka kada vise ni tih 35.000 nece moci da se isplacuje. Sto se tice Matijevica, da je do mene davno bi Matijevic i slicni Matijevici stavili katanac na svoju deltanost. Ocigledno opstaje jer ljudi kupuju njegovu robu. Ljudi su izabrali da se truju na razne nacine, Matijevic je samo jedan od sijaset trovaca i dok se narod ne promeni imacemo mi koliko hoces Matijevica, sto je opet za neku drugu temu.
2020 08 01