Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

kako biste nazvali devojcicu?

Meni je Kalina lepo, međutim, nismo se svi mogli dogovoriti oko treće devojcice da se tako zove. Bilo je u mojoj ponudi imena i Doroteja, Dositeja, Mona, Miona, Teona, Iskra, Lola ( tati se sviđalo), Hristina (zbog rođenja na Veliki petak), Andjelija (prababa), Anika (meni super ime, inače moja tetka).. . Kao tinejdžerka sam imala ime za buduću ćerku Mina, tada nisam znala nijednu, sad ih ima. Nešto mi se mota po glavi ime Ikonija već neko vreme. Mene zanima da nam nije Sandokanka možda trudna, baš bi dobrodošla jedna devojčica 😍 Jana13, čestitam ♥️ Meni je bila želja da imam 3 ćerke, tako i bi
2020 08 25
Meni je Bjanka predivno. Svidja mi se i Laura. :)
2020 08 25
Imam najčudniju skorašnju priču, u nekom svom životnom vrtlogu sanjam devojčicu koju pitam kako se zove, odgovara "Zoja"! Potražim značenje imena i pronalazim da je izvedeno od Zoe, strogrčkog imena i znači život. Pošto mi je želja da imam curicu, sigurno će biti Zoja 😁. P.S baš imate super imena devojčica za predloge, oduševljena sam.
2020 08 25
Svidjaju mi se Vasilija i Tihana. Mi smo bili inventivni samo kod prvov deteta, ona je Vida.
2020 08 25
Vida je lepo, a i muško Vid
2020 08 25
Sinu smo "veštačili" ime danima i na kraju izvukli iz šešira 😃 nas dvoje, za ćeru smo se odlučili za čas, pet minuta nam je trebalo. Na konto da su dečaci poželjniji, ah ta mizoginija sveopšta, danas postoje neinvazivni testovi gde se u 2. mesecu trudnoće može odrediti pol pa samim tim i odbaciti neželjeni ženski plod, CG je često dolazio pre korone i ne žale novac. Mi smo se baš radovali ćerki, ali to je do odnosa raznih, ličnih, bračnih, socijalnih i inih... Htela sam da se zove Larisa. Zove se savim drugačije, mada bi joj i Larisa pristajalo. Lično otkidam na Olga, tako mi se zvala baba.
2020 08 25
Kao mala sam imala ruske bajke, omiljena mi je bila Vasilisa premudra. Posto kod nas ne postoji taj oblik imena, samo ime mi je uvek bilo neobicno lepo. Nemam devojcicu, ali mi je prezime takvo da bi Vasilisa bilo idealno... Pre par godina sam citala o devojci, naslov je bio "Kasija, nesudjena princeza". Naime, birala se devojka iz naroda (negde na Balkanu) kojom bi se ozenio princ. Kasija je usla u najuzi izbor, na svako pitanje mudraca imala precizan odgovor o kojem bi se detaljno diskutovalo. Ne samo da je bila bolja od ostalih devojaka, bila je bolja i od skolovanog princa. Svaku priliku je izgubila onda kada je trebalo da odovori na princeva pitanja. Druge su odgovarale sa- kako Vi zelite, kako Vi kazete, a Kasija je odgovarala onako kako misli. Vasilisa je lepo, Kasija mi je draze.
2020 08 25
@tixtix Pozdrav za Perce Finiste Sivog sokola <3 i Vasilisu Prekrasnu.
2020 08 25
Da smo dobili cerkicu zvala bi se Lola i nikako drugacije. To je moj porodicni nadimak, zvala bi se po mami dakle i to je to. MM se nadao da ce drugo biti zensko i vec je u mislima razmazio svoju princezicu Lolicu, ali gle cuda-drugo pa opet musko bejase hahahaha......... Inace, mnogo je lakse dati devojcici neobicno ili starinsko ime a da ne zvuci totalno kretenski nego decaku. P.S. Cula sam za ime Oprolecovana-krajnje surovo dati detetu to ime. Pubertet je dovoljno tezak i bez takvih roditeljskih ispada x-) Mi smo na faksu imali devojku koja se zvala Radodajka-do dana danasnjeg ne znam na cemu su bili ti ljudi kad su smisljali detetu ime :')
2020 08 25
Mmmm, Kasija.. bas mi se dopada, a eto ima i predivnu simboliku. Zenska imena su daleko inventivnija u odnosu na "decacka" Moji poznanici imaju tri cerke u vrlo zanimljivoj kombinaciji: Zoe (kao iz Pepe), Iris i Djurdju. Interesantno mi je i Nia, takvo ime su cerki dali Nikola Demonja i Ana Stajdohar, po imenu egipatske boginje, a onda se ispostavilo i da je njeno ime zapravo akronim njihovih imena :) Ja imam Lenku, htela sam i Luciju, ali ispao Nikola, a trebao Vanja...ko razume shvatice :') :')
2020 08 25
> tixtix: > Kao mala sam imala ruske bajke, omiljena mi je bila Vasilisa premudra. Posto kod nas ne postoji taj oblik imena, samo ime mi je uvek bilo neobicno lepo. > Nemam devojcicu, ali mi je prezime takvo da bi Vasilisa bilo idealno... > Pre par godina sam citala o devojci, naslov je bio "Kasija, nesudjena princeza". Naime, birala se devojka iz naroda (negde na Balkanu) kojom bi se ozenio princ. Kasija je usla u najuzi izbor, na svako pitanje mudraca imala precizan odgovor o kojem bi se detaljno diskutovalo. Ne samo da je bila bolja od ostalih devojaka, bila je bolja i od skolovanog princa. > Svaku priliku je izgubila onda kada je trebalo da odovori na princeva pitanja. Druge su odgovarale sa- kako Vi zelite, kako Vi kazete, a Kasija je odgovarala onako kako misli. > Vasilisa je lepo, Kasija mi je draze. Odrasla sam uz Vasilisu Prekrasnu, citala po sto puta. I dan danas imam tu knjigu. <3 <3 <3
2020 08 25
> FashionStory: > Da li ste čule za ime Oprolećovana? 🤪 Da, prof u mojoj srednjok se zvala tako a svi su je zvali Vanja 😂😂 Kada bih jednog dana rodila devojcicu/e da bih ime: Kalina, Sara, Dorotea🥰
2020 08 25
Ja sam uvek htela da imam jednu Ninu, takodje, lepa su mi imena Nastja i Lena. Videcemo ako i kada dodje vreme za to, na koje ce ime pasti izbor. :")
2020 08 25
Moje se zovu Sara, Petra i Nina. Mnogo je tesko dati deci imena da budu i lepa i moderna i da mogu da " prodju" ako odu u beli svet. Ima prelepih starih imena, ali sto rece neko, pubertet je sam po sebi dovoljno tezak i bez nekog, za danasnju decu, neobicnog imena.
2020 08 25
Nija 🥰💓
2020 08 25