Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Korona i mi (nekad i sad)

Radim u farmaceutskoj kuci i posao mi je terenskog tipa. Svakog dana sam u apotekama i domovima zdravlja, koji su prepuni pacijenata. Sem stomacnog virusa i dva puta bola u grlu uz kasalj, meni nista nije falilo. Nosim masku jer, prosto, nema drugog nacina da se u ove ustanove uđe, ali da verujem da nas preterano štiti - ne.
2020 10 24
Svejezauzeto luda si skroz, crkla sam zbog satanista, nemoj da se ljutis 😁😘 Slazem se da maske ne stite skroz, ali ja u prodavnicu/banku/postu moram kao i svi, i da maske nisu obavezne ja bih ih nosila iskreno, ne zbog sebe licno nego zbog ljudi koje mogu da ugrozim ako ih zarazim. Evo vidim da sam u manjini ipak, nemam pojma 😁 Dever mi je npr u bolnici vec par dana, pozitivan na koronu, mlad decko, zdrav, nije mogao da dise od kaslja, ima upalu pluca, potpuna malaksalost i bolovi, nije mogao da se sastavi, bas grozno. 😶 Verovali ili ne verovali u koronu, meni je definitivno takodje muka od svega, i zelim svim clanicama puno zdravlja i da ovo prodje sto pre 😊
2020 10 24
Kakav god bio virus, poznajem ljude koji su ga (lakse i teze) prelezali, ukljucujuci i mog momka. Nazalost par starijih komsija nisu preziveli. Sto se tice zarazavanja, ocigledno je da se mala koncentracija moze pokupiti bilo gde, ali kada se "nagutate" vece kolicine onda bude zeznuto. Uglavnom su teze prolazili ljudi koji su se zarazili na slavljima,kao i u bolnicama, jer su bili izlozeni vecoj kolicini virusa u vazduhu. Opet nisam strucnjak, ovo je samo moje zapazanje. Neko je spomenuo, a i cesto cujem komentare tipa "teraju ljude da potpisu da im je neko umro od korone" kada preuzimaju telo. Porodica mora da potpise da je upoznata s tim kako bi se sprecilo dalje sirenje virusa, ne znam sta tu ljudima nije jasno, i da li zaista mislite da lekari manipulisu i sa kojim ciljem. Mislim da je distanciranje u ovom momentu jedina zastita, i naravno sacuvajmo zdrav razum. 💋✌️
2020 10 24
Ima ljudi koji razmisljaju svojom glavom,ali nažalost Cini mi se da je mnoooogo vise onih koji rade kako im se Kaze i padaju pod uticaj medija.Pa koliko ljudi umire od dijabetesa,raka,malignih bolesti,drugih zaraznih bolesti,pusenja,bolesti srca itd.....Kad kazete ljudima zasto puse cigarete kad su nezdrave kazu pa sta umrecu svakako....ljudi generalno ne brinu za svoje zdravlje a sad su se uplasili jer im mediji svaki dan govore kako ce da umru ako ne nose maske...
2020 10 25
Od malarije umre vise ljudi godisnje nego od korone, npr. Da ne pricamo o drugim, ozbiljnijim bolestima. P.s. NIKO nije umro od Covida, nego zbog primarne bolesti cemu je Korona manje ili vise doprinela. ( bolesni ljudi su teret svake drzave, a bolesni penzioneri pogotovo, prosecnu starost umrlih znamo, meni je to sasvim dovoljno da shvatim, od samog pocetka o cemu se radi.) Naravno i u svim drugim teorijama “zavere” ima istine. Ne razmisljam o tome, zelim da se sve vrati normalnim tokovima sto pre, ne citam vesti, ne pratim stanje, ne slusam i ne volim da pricam o tome, trudim se da ne ugrozavam druge, ali sebe licno ne cuvam nista vise nego i pre svega ovoga. Zdrav zivot, umerenost u svemu i pozitivno razmisljanje.
2020 10 26
Lepo je videti da dosta članica razmišlja svojom glavom. Neki virus definitivno jeste pušten, ali ovo što nam se nameće je klasična “dresura” stada, i ništa od mera (uključujući i maske) apsolutno nema smisla.
2020 10 26
Mene ovo podseća na seriju Handsmaid's tale
2020 10 26
Mene zanima sta je sledece...ne verujem da je ovo kraj j mislim da nas Jos nesto vece ceka....videcemo
2020 10 27
Корона из авиона. Приметила сам да, кад год се узјебу авиони, дан-два после тога: скок броја заражених. Чији су то авиони? Кад знам да наши имају мање горива него ја у колима. Није никаква завера - само запажање. ;)
2020 10 28
1 2