Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Svakodnevica /

Škola, posao, karijera /

Studentski kredit-POMOC

Moram da upisem prosek primanja claniva porodice ,brat je zaposlen ali nije prijavljen,ne zeli da uzme potvrdu sa biroa jer mora da se placa,da li mogu da upisem njegovu platu bez dokaza (platne liste)? Takodje,s obzirom da je sestra student i dalje a roditelji imaju oko 70000(do skoro je bilo 40000 ali je povecano jer su u zdravstvu) ,da li uopste da pokusavam taj kredit ili je to za one ciji su prihodi minimalac?
2020 10 27
Ja sam uzimala stipendiju, tako da nemam iskustva za kredit, ali znam da su neki morali da vrate novac ako im je prosek bio nizi od 8,5 cini mi se ili ako nisu u roku dali sve ispite. Mislim i da primanja u domacinstvu imaju veze sa rangiranjem. Procitaj ovaj tekst, mozda ti pomogne. Pozdrav https://www.studentskizivot.com/studentski-krediti-3/
2020 10 28
Ne možeš da upišeš bez dokaza. Kada sam ja uzimala, morali smo da priložimo za sve dokaze. Brat je tada bio student, pa je morao da vadi potvrdu sa faxa, sestra je uzela sa biroa, a roditelji su tražili na poslu(čini mi se da je potreban izvod za plate za 6mes). Što se tiče proseka plate, dobićeš samo manje poena za to, više gledaju tvoj prosek na faxu ili ako si prva godina (prosek srednje škole). Takođe, mislim da gledaju da li studiraš u drugom gradu. P.S. moj savet ti je da ne uzimaš, ako ne planiraš da diplomiraš u roku sa prosekom iznad 8.5. i velika je laž da ga vraćaš tek kada se zaposliš (u slučaju da nisi diplomirala na vreme sa prosekom iznad 8.5), stiže ti tačno posle 2 godine, kada završiš 4.godinu faxa.
2020 10 28
Ja se ne secam da su nama trazili od svih clanova porodice dokumenta, al bilo je pre 15 godina, ko zna kako je islo. Al se secam da su obavezno bila potrebna dva ziranta. Vratila sam ceo kredit, iako sam u roku zavrsila i s jakom ocenom, samo sam zakasnila sa predajom dokumenata , mislim da je rok bio mesec dana. Srecom sam se odmah zaposlila i vracala sve. Jedini je problem sto nisam redovno i svaki mesec, pa su me urokali sa zateznim kamatama. Toliko sam poludela oko toga da mi doslo da unajmim advokata i da ih tuzim, ali nije bilo osnova. Jer sam u trudnoci morala da jurim sta nije bilo u redu. Ja sam ponekad vracala ceo iznos za mesec, ali sam nekada preskocila poneki mesec, pa sam onda sledeci placala duplo. To je bila greska. Doduse , nisam se puno razumela u bankarska posla, sama sam kriva. Da mi je ova pamet, vise nikad ga ne bih uzela. I ne razumem zasto bi placao potvrdu s biroa ako je nezaposlen? Koliko ja znam, u srbiji se ne placa administracija i dokumentacija ako se vodis kao nezaposlen. Mislim da gresi.
2020 11 02
E ja studiram tako da znam kako ide, ja imam stipendiju ali cula sam za kredite Moras da uzmes papir sa prosekom prihoda clanova porodice. U slucaju da zivis sa babom i dedom njih ne moras da pises, ali mislim i da nekog starijeg brata ili sestru ne moras jer kad se sastavlja lista clanova porodice vode se 2 svedoka da potvrde da zivis tu i to je to. Ali opet je najbolje da odes u studentsku sluzbu da vidis sa njima ali moras da uzmes tj papir i placa se samo izjava svedoka da tu zivis ja mislim da se nista vise ne placa. Ali lepo odes u opstinu i pitas kako ide to ti je najsigurnije jer imaju razlike od opstine do opstine.
2020 11 06
Kredit ce ti uvek dati, ja sam uzimala na svim godinama, i moje kolege i davali su i ljudima ciji roditelji imaju 200 000 i u kuci i ljudima ciji roditelji imaju 50 hiljada u kuci. Samo mislim da ne mozes i za kredit i za stipendiju da konkurises u isto vreme
2020 12 03