Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

Kako prijaviti prevaru na Lalafo?

> Esprit21: > > Marija1192: > da su to dva lika koja imaju krivicni dosije I poznati su policiji > Ovo mi je oduvek hit, svi su uvek poznati policiji od pre. :D Hahahahaha ne kapiram kako nekog ne mrzi da kuca poruku Samo da bi ispao pametna I mudar a dok njega ne zadesi isto to tako ide...hit hit nego sta
2020 11 16
Ljudi kako smo mi podmukao narod zivimo da nekog ponizimo I napravio se pametno,a ibicno su to vrlo specificni profili ljudi.ja Sam napisala sta se desilo u Nadi da cu pomoci devojci koja je oglasisa temu nzm zasto Neko I'ma potrebu da se pravi pametna zaobidji ako te ne zanima to je bar prosto
2020 11 16
? Izvini, ali da li je tebi dobro? Ako nisi shvatila na sta se to odnosilo mogla si lepo da pitas. Nije bilo nikakvo ruganje ni ponizavanje vec se odnosilo na ono cuveno kako su svi oduvek poznati policiji (kad ih uhvate). Znas ono, procitas u novinama crnu hroniku i uvek je tu ono cuveno od ranije poznat(i) policiji. Na to se odnosilo. Zasto si se ti tu nasla prozvanom, a pre svega kako meni uopste nije jasno. Jel moguce da na ovom sajtu covek ne sme ni recenicu da napise a da se neko ne pronadje u njoj, ili uvredjen, besan, ponizen, a sto je najgore bez razloga.
2020 11 16
> Marija1192: > Devojke izbegavajte lalafo svaka druga soba je prevarena na tom sajtu. > Ispricacu Vam nesto iz licnog iskustva narucili smo suprug I ja deci Sony PlayStation 3, prosle god preko tog sajta.Prodavac je bio ljubazan fin Jos ce I poklon da nam posalje sve super ave fino I ajde.Stize nama paket I ja pitam kurira molim te da provirim Samo u kutiju nesto mi je mnogo teska on covek kaze ne smem da ti dozvolim ajde sta cu preuzmi paket rece mozda je teska ko zna sta je poklon cuveni,I kAd smo otvorili kutiju imali smo sta da vidimo.puna kutija djubreta razbijeni lap top polimljeni tel,rucice za orman,kartoni uzas.vrednost paketa je bila oko 9000 do pre dva meseca se muz sudio I dobili smo ih naravno,ispostavilo se da su to dva lika koja imaju krivicni dosije I poznati su policiji.eto lalafo je to Ni meni kurir nije dozvolio da otvorim paket. Bože sačuvaj, čime se sve ljudi bave... Drago mi je da ste isterali pravdu
2020 11 17
Hvala mnogo svima na savetima, odlučila sam da odem u policiju danas, rekli su mi da odem sutra u glavnu policijsku upravu mada čisto sumnjam da će nešto da urade pošto je suma ispod 5.000 dinara ali barem ću da pokušam
2020 11 17
> bilja030: > Posta je u obavezi da trazi lk ukoliko paket ima otkup. Takodje je lk obavezna kad se preuzima novac... Bar je kod mene tako... Mozda su podaci ipak tacni... Da, to je sigurno tačno. Broj telefona, ime i prezime su sigurno tačni ali ne znam da li to važi i za adresu.
2020 11 17
> AppleRed: > Meni sestra na Lalafo, imala lepe saradnje što se prodaje tiče ali nikad ne kupujemo. Na početku sam i ja prodavala tamo ali mi se smučilo bolesnika. Još čuvam poruke sa tog sajta. 🤮🤮🤮 > Sad kaže da su uveli plaćanje promocije, prodaje se sve živo, zelenaši itd. Kompanija je međunarodna i uopšte ne postoji zakonska regulativa za njih. Svi su anonimni, kao i ovde. Na KP se ni ne može niko prijaviti bez JMBG. 🤔🤔🤔 Susrećala sam se sa bolesnicima i na ovom sajtu 🤮 da ne poverujete kakvih sve ima. Na ovom sajtu postoje utisci, forumi, admin... ali na Lalafo apsolutno ništa. Mislim da KP svaku prijavu prevare prosleđuje u MUP.
2020 11 17
> *STARS*: > > bilja030: > > Posta je u obavezi da trazi lk ukoliko paket ima otkup. Takodje je lk obavezna kad se preuzima novac... Bar je kod mene tako... Mozda su podaci ipak tacni... > Slazem se > Kad ima otkup Lična karta je obavezna i paket glasi na to ime, tj moraju podaci biti isti. > Pravdu u ruke i na adresu > Ili pozovi kontakt tel sa paketa, reci joj da imaš podatke i da ces u ponedeljak pozvati policiju i dati izjavu sa njenim podacima i slikama sa sajta, veruj mi da će ti pare biti uplacene u ponedeljak ujutro na postnet. > Imala sam sličnu situaciju i izganjala sam. Da li ste ipak prijavili policiji ili ste uspeli dobiti novac nazad i bez toga?
2020 11 17
> Ni meni kurir nije dozvolio da otvorim paket. Bože sačuvaj, čime se sve ljudi bave... Drago mi je da ste isterali pravdu Kurir nije ovlašćen da dozvoli otvaranje paketa, pre plaćanja. Ako postoji sumnja u sadržaj paketa, drugi put nazovite kurira i kažite da ćete preuzeti paket u pošti. U pošti u kojoj je ostavljen paket, predajete pisani zahtev za otvaranje paketa pre plaćanja.
2020 11 17
> Da, to je sigurno tačno. Broj telefona, ime i prezime su sigurno tačni ali ne znam da li to važi i za adresu. Mora biti.Jel posiljac daje licnu kartu zbog otkupa.Svi podaci morajju odgovarati licnoj karti. Javite sta ste uradili.
2020 11 17
> Nensina: > > Da, to je sigurno tačno. Broj telefona, ime i prezime su sigurno tačni ali ne znam da li to važi i za adresu. > Mora biti.Jel posiljac daje licnu kartu zbog otkupa.Svi podaci morajju odgovarati licnoj karti. > Javite sta ste uradili. Nisam baš sigurna da li moraju podaci za slanje da odgovaraju onim u ličnoj karti. Jer lično ja kad šaljem meni se adrese razlikuju. A možda čak može i u tuđe ime da se pošalje, ali svakako bar ime prezime i broj bi trebali da budu tačni, pogotovo ako je odabrana opcija da se novac vrati post netom.
2020 11 17
Ovde na primer ja sad saljem paket I zovem postu da mi posalju kurira Oni me preko tel pitaju ime,presume,adresu,broj tel kurir dodje da preuzme paket za slanje I nikada nisu trazili lk.evo koliko puta Sam slala juce Sam poslala paket nisu mi trazili licnu kartu sto u prevodu znaci da podatke mozes da kazes koje hoces.a sto se tice novca nzm kako bi to islo
2020 11 17
Ako ti se vraca novac post net uputnicom moras dati L.K.I onda ona unosi ime prezime,adrsu u sistem.I broj telefona koji joj kazes. Ako novac vraca postar to jest donosi ti na vrata,donosi ga na adresu koja je navedena na paketu kao tvoja,sto ne znaci da mora biti ista kao na licnoj karti.
2020 11 17
> MissDiva: > Pa nije problem kupovina preko interneta koliko to što ne proveravate od koga i šta kupujete... ,:( I sami ste videli da je lažni profil, sve što je nerealno nemojte kupovati ni od poznatih brendova i prodajnih mesta jer uvek ima neka caka. Upravo to. Savet za članice: Ne mora se izbegavati lalafo. Ja kad listam taj sajt i nadjem nešto što mi se dopada prvo pogledam kada je korisnik registrovan, što bi trebalo svima da piše ispod imena. Ako je stariji korisnik šaljem poruku jer prevaranti često menjaju/otvaraju nove profile.. Ako se javim članici odmah pokušam da prebacim saradnju na kp, limundo/kupindo.. čak i kad nemaju te profile, neke članice se registruju na kupujem prodajem gde se traži unos lične karte, i onda im tu mogu ostaviti ocenu, a i sajt me štiti na neki način. Ko hoće da proda predmet i da uzme novac to mu neće biti problem, a prevarant će da vas napada da smarate, menjaće imena kad pošalje paket i kulirati vas. Internet kupovina je uvek odredjen rizik, ali itekako možemo da se zaštitimo pre naručivanja. Bilo je i ovde članica koje su imale po 300 utisaka pa odjednom krenule da varaju, al to je rizik na koji ne možemo uticati jer je to neki problem u njihovoj glavi. Žao mi je svakoga ko je prevaren. Ne morate posle izbegavati kupovine preko neta, samo budite opreznije. To je kao kad bi prevaren čovek u vezi odustao od svake sledeće.
2020 11 17
Jedino što sam na Lalafo odustala od prodaje jer je sajt prepun manijaka.
2020 11 17