Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

Pomoć! Pranje jakne sa prirodnim krznom

> Ana2018: > Ja sam prala u mašini sve živo, u fazonu šta bude bude. Evo konkretno ova parka sa krznom je oprana u mašini i ovako izgleda posle “feniranja” 😅 > Ali, moram da priznam da krzno posle pranja, dok je mokro izgleda uznemirujuće koliko se slepi i izgleda da mu nema pomoći. Tako da obavezno “isfeniram” i bude okej, ali ne preporučujem da se to stalno radi, ja ga verovatno više neću prati. 😁 > ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/4553d350f7d4b650e4647b09df1ea262.jpg) 😆😆😆😆 pa izgleda extra, pufnasto. Probacu sa "feniranjem" 🐩 , pa sta bude 😆
2020 11 29
Imam slicno pitanje da li crni kaput smem da operem na 30 stepeni u masini? Do sada sam nosila na hemijsko
2020 11 29
> AnaA2911: > Imam slicno pitanje da li crni kaput smem da operem na 30 stepeni u masini? Do sada sam nosila na hemijsko Ako nema prirodno krzno okolo. slobodno...ja sam prala vise puta,samo okrenem na "ruznu"stranu , i na 30C
2020 11 29
> fresh.fresh: > Ti si inspektor kriminalisticke policije :') :') :') pa saznaj, sta je to za tebe "stjuardeso" u pokusaju. 😂😂😂
2020 11 29
Ja sam i kapute sa većim postotkom vune prala na brzinskom programu od 30 minuta na 30 stepeni tečnim deterdzentom za vunu, ali sa minimalnom centrufugom od 400 obrtaja i možda se neki skupio maksimalno 1-2 cm u obimu, s tim da su uglavnom oversized, pa i da se skupe, bilo mi je svejedno. Perjanim jaknama pogoduje veća centrifuga i vetar pri susenju, možete ih dosušiti fenom, a pri pranju ubaciti teniske loptice zbog grudvica. Slične se i pakuju sa perjanim jaknama. Krzno nisam prala, uglavnom imam jakne gde se krzno skida, ali ako moze perje, može i krzno.
2020 11 29
Aj i ja da pitam.. Imam dva sirogojno džempera, plaćena boga oca, rekoše mi žene da nikako ih ne smem prati u mašini već hladnom vodom na ruke (zajebi). Normalno, oprala sam ih u mašini, pervolom na 30° bez centrifuge pa su se cedili... elem, rubovi su se nekako "uvili" .. Da li i kako ih perete? Ja pitala na hemijskom i rekli su mi da će da ih operu/očiste, ali da potpišem saglasnost da ako im se nešto desi, oni se peru od odgovornosti. Btw, za potpisivanje takvih sagl. nisam samo ja čula, drugarica je nosila neki fensi šmensi monton i to je potpisala.
2020 11 29
Sara, u jedva mlakoj vodi i Nili, ako je mozes naci, ovaj pervol vec nekoliko godina nema veze sa originalnim pervolom. Ako ne nadjes Nilu (to je neki starinski praskasti deterdzent u kutiji, tesko se nalazi), peri deterdzentom za sudove, obicni deterdzenti sabijaju vunu i u hladnoj vodi. Smes ubaciti na centrifugu da ga iscedi, ali susenje u masini ne. Ako si vec napravila stetu (rubovi se uvili), ne mozes popraviti koliko znam :-( Tako nesto nikad ne bih potpisala, valjda i nosim na hemijsko da bih bila sigurna da nece biti upropasteno, iskreno, prvi put cujem za tako nesto.
2020 11 30
Nikako centrifuga za džempere od čiste vune! Kaputi već imaju sabijena vlakna, a džemperi ne. Skoro sam oprala džemper od čiste vune sa minimalnom centrifugom i vidim da se skupio za broj. Na ruke u mlakoj vodi može. Tu ranflu možeš probati da istegnes nekako, samo to mi pada na pamet
2020 11 30
'ebi ga.. Vise nije ni stjuardesa. Obrisa zanimanje sa profila. 😂😂😂 > Shyshymiga: > > fresh.fresh: > > Ti si inspektor kriminalisticke policije :') :') :') pa saznaj, sta je to za tebe "stjuardeso" u pokusaju. > 😂😂😂
2020 11 30
Zene, hvala na info 😁
2020 11 30
> fresh.fresh: > 'ebi ga.. Vise nije ni stjuardesa. Obrisa zanimanje sa profila. 😂😂😂 > > Shyshymiga: > > > fresh.fresh: > > > Ti si inspektor kriminalisticke policije :') :') :') pa saznaj, sta je to za tebe "stjuardeso" u pokusaju. > > 😂😂😂 Da ne bih takvoj kao ti bola oci slucajno. Postavi sliku svoju pa onda mozemo da razgovaramo! Prelepa Marija 🤣🤣😭😭😭
2020 11 30
> MarkiranoNS: > > fresh.fresh: > > 'ebi ga.. Vise nije ni stjuardesa. Obrisa zanimanje sa profila. 😂😂😂 > > > Shyshymiga: > > > > fresh.fresh: > > > > Ti si inspektor kriminalisticke policije :') :') :') pa saznaj, sta je to za tebe "stjuardeso" u pokusaju. > > > 😂😂😂 > Da ne bih takvoj kao ti bola oci slucajno. Postavi sliku svoju pa onda mozemo da razgovaramo! Prelepa Marija 🤣🤣😭😭😭 Marina,oprosti ni ime ti ne mogu zapamtiti koliko si mi bitna 🤣🤣🤣
2020 11 30
Prevarant uvek bode oči, naročito kad umislja da je stjuardesa ili inspektor. > > Da ne bih takvoj kao ti bola oci slucajno. Postavi sliku svoju pa onda mozemo da razgovaramo! Prelepa Marija
2020 11 30
Stavi sliku pa cemo razgovarati 😉
2020 11 30
> fresh.fresh: > Prevarant uvek bode oči, naročito kad umislja da je stjuardesa ili inspektor. > > > Da ne bih takvoj kao ti bola oci slucajno. Postavi sliku svoju pa onda mozemo da razgovaramo! Prelepa Marija Stavi sliku pa cemo razgovarati 😉
2020 11 30