Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Pušenje da ili ne

Meni ne prija više od toga, nikada ni nisam pusila više od toga. Elektronsku nikada ne bih probala, jer jednu lošu i nezdravu naviku, ne bih da menjam za drugu. Poslednja stvar je sto bih uzela je elektronska, koja je prepuna toksina. Izdržavam bez, najviše je do karaktera. Drzacu se te odluke , već nakon par dana se osećam super 😊> srebrna: > To bi bilo prelepo kada 3 cigarete vremenom ne bi došle do 33. > TinaKris zna iz neke druge teme, ja sam na elektronskoj već toliko dugo da sam i zaboravila a valjalo bi i to ostaviti.
2020 12 20
:)) ja sam prestala da pusim pre sedam godina, ali i dalje volim miris cigareta (ne zadimljene sobe, piksle...) i privlace me... posto nisam nesto cvrst karakter, rekla sam sebi da cu ponovo poceti kada najmladji sin napuni dvadeset...posle im vise i ne trebam tako mnogo :)) dakle, za petnaest godina pocinjemm... ;)
2020 12 20
> TinaKris: > Ja sam prvi put prestala sa elektronskom samo zato sto mi se pokvarila u sred ruralnog dela Spanije 😁 > Bukvalno je ne bih menjala sad ni za sta, mada to jeste zamena jedne zavisnosti drugom. > Sta znam, ubedjena sam da je ovo manje zlo- iako i dalje jesam malo skepticna prema tome sta li ta para moze da radi u plucima. Mozda je bolje i ne znati 😁 Kakav Maler!!! Nikada je više ne bih zamenila cigaretom, ali ja sam bila tip 33 a ne 3. Jeste, čista zamena, nikotin za nikotin jer to i jeste suština ove naše zavisnosti. Postavljačica greši kada kaže da je prepuna toksina, nije, možda tako žele da misliš oni koji proizvode cigarete ali u tečnosti elektronske cigarete se nalaze ukupno slovima i brojkama, četiri i 4 supstance. U cigareti ih ima blizu 2.000. A ako nikada nisi bila više od 3, ostani na 3 ili još bolje, budi i bez te 3. Vazduh je za pluća, ništa drugo.
2020 12 20
> sandokanka: > :)) ja sam prestala da pusim pre sedam godina, ali i dalje volim miris cigareta (ne zadimljene sobe, piksle...) i privlace me... > posto nisam nesto cvrst karakter, rekla sam sebi da cu ponovo poceti kada najmladji sin napuni dvadeset...posle im vise i ne trebam tako mnogo :)) dakle, za petnaest godina pocinjemm... > ;) Jednom narkoman, uvek narkoman :) Moj ćale nije pušio 13 godina pa opet bio propušio, a super si karakter ako nisi zapalila 7 god. Nikada nisam izdržala 7 dana a kamoli 7 godina. Ovo mi je manje zlo ali je i dalje zlo, ali sam bila pasionirani pušač, ne sportski onaj iglica cigareta Kopaonik, pre Kolubara :) :) :)
2020 12 20
Ma, i ja sam prešla na elektronsku, mislim da je već skoro 2 godine koristim i prezadovoljna sam, sad bih crkla od smrada obične cigarete, ali sam ja prokomentarisala tu 'zabrinutost' zbog štete koju nanose 3 cigarete...pa, veću štetu plućima nanosi šetnja ulicom za vreme saobraćajnog špica ...sad,tačno je da postoji taj rizik 'od 3 do 33' ,ali to je drugo pitanje... moja mama npr.stvarno godinama puši baš tako - par cigareta uz kafu i to je to, dok ja nisam taj tip...zato sad duvam u ovu moju frulu po ceo dan...
2020 12 21
Hahahahaha, ništa, da otvorimo temu "Frulašice". Neko u frulu, neko u surlu ahahahaha ja počela sa frulom, pa na mikrofon a sada imam hladno oružje :) :) :)
2020 12 21
Slažem se sa Vama. Sigurno ima mnogo vecih zagađivača od moje 3 cigarete dnevno. Videću koliko ću izdržati bez , iako posustanem trudiću se da se taj broj ne povećava kao i do sada. Svakako u svemu treba imati meru > supergaga: > Ma, i ja sam prešla na elektronsku, mislim da je već skoro 2 godine koristim i prezadovoljna sam, sad bih crkla od smrada obične cigarete, ali sam ja prokomentarisala tu 'zabrinutost' zbog štete koju nanose 3 cigarete...pa, veću štetu plućima nanosi šetnja ulicom za vreme saobraćajnog špica ...sad,tačno je da postoji taj rizik 'od 3 do 33' ,ali to je drugo pitanje... moja mama npr.stvarno godinama puši baš tako - par cigareta uz kafu i to je to, dok ja nisam taj tip...zato sad duvam u ovu moju frulu po ceo dan...
2020 12 21
😂😂😂> srebrna: > Hahahahaha, ništa, da otvorimo temu "Frulašice". > Neko u frulu, neko u surlu ahahahaha ja počela sa frulom, pa na mikrofon a sada imam hladno oružje :) :) :)
2020 12 21
:*
2020 12 21
> bloodytears: > ja sam bila pusac 20+ godina i evo ne pusim vec godinu i mesec dana, jednostavno prestala sam preko noci inace sam pusila svaki dan po paklu nekad vise, zamenila sam cigare i kafu cajevima i to mi je dosta pomoglo kako ne bih zamenila cigare sa hranom tako da kad god mi se pusilo ili jelo popijem zeleni caj, inace bas retko pomislim na cigare kafu pijem jednom mesecno ako bas ne mogu da se razbudim a dan mi sad zapocinje sa vrucom vodom sa limunom I ja sam bukvalno samo ostavila i to je to. 😅
2020 12 21
Mm i ja se istalimo sa njegovom drugom za parice za ulje za el. cigaru, on nam pravi u vecim kolicinama i znam tacno sta stavlja, plus nam je finansijski super opcija otkad smo prestali da pusimo imamo +200e u kucnom budzetu, stvarno smo pusili mnogo oboje. O zdravstvenom stanju da ne pricam, iako imamo po 30 godina od cigara smo kasljali kao tuberkulozni penzioneri, konacno osecam MIRISE, vise nisam ukocena od tolikog nedostatka cirkulacije iako imam malo dete i aktivna sam po ceo dan, bez ikakve autosugestije se osecam mnogo bolje i imam vise energije. Ko sme neka kuca na google-u sta sve ide u obicne cigare, kad smo kod toga😁 Mene doduse ni to nije sprecilo da pusim tada 😁 Ne zelim nikoga da ubedjujem da predje na elektronsku, samo iznosim svoj licni dozivljaj svega sto se meni desava, mozda nekome pomogne.
2020 12 21
Kao bivsi profesionalni sportista mogu vam samo reci da su sportisti najveci konzumenti cigareta i alkohola! Ali zaista. Dok sam trenirala, pusila sam sigurno paklu ipo dnevno, a poseban gust je bio kad zavrsimo sa treningom, samo uletimo u svlacionicu, sknemo stitnike za kolena i na onako otvorena pluca kolektivno zapurnjamo celu svlacionicu. UZAS jedan, ali to to je bila standardna pojava! Nisam pusila 10 godina i sad kad je pocelo ovo zatvaranje zbog korone, vratim se toj odvratnoj navici. Ali ovog puta sam mnogo umerenija jer pusim 3-4 cigarete dnevno, bude dana i kada ne zapalim uopste. Iskrena da budem, cekam da se stvari unormale jer mi je manja steta da pripalim par cigareta nego da istresam nervozu na ukucane. :)
2020 12 22
Citanje, piasanje, crtanje... najbolji spas od cigareta. Sad sta kome prija. Nekad i ples i slusanje muzike. Ja sam samo prosto pocela kafu da pijem samu, bez cigare. Tako najlakse bude. Zubi postepeno zute, ne vidite sami razliku. Slikajte sad, pa za godinu dana opet da vidite koliko su tamniji. Ako volite biti sa zutim zubima, onda pusite i dalje. Super je bez cigareta i kad se prehladis, ne izbacujes puno slajma.
2020 12 22
Samo jak karakter. Vidim da je tema starija, ali mozda nekom pomogne. Znam zenu koja vise od 30 godina popije ujutru kafu i popusi dve cigarete, i to je za taj dan. Nikada vise od toga. Kafu i ako pije u toku dana, pije bez cigareta. Po meni je pravi karakter, nije se odrekla lose navike, ali je svela na minimum, uziva ali ima granicu. A ja godinama pokusavala i vratim se poroku.
2021 04 14
Da se nadovezem na temu ja pokusavam ostaviti cigarete i jako sam nervozna,znam da nisu zdrave plus ode puno para na njih.Jednom sam pre par god samo presekla,al mesec dana isla kod lekara zbog povisenog pritska.Zatim nastavila.Sada ponovo al postepeno nadam se da cu uspeti,zasad smanjila na pola kutije,lekari savetuju da je postepeno najzdravije odreci se ove navike.
2021 05 13
1 2