Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Ja evo stvarno ne znam

Da li je to nevaspitanje, sta je, kako to nazvati - clanice pitaju za mere, dodatne fotke, sta sve ne - i onda - nestanu! Ni pisma ni razglednice, ali najbitnije - bez odgovora! Pa zar je stvarno toliko tesko napisati: "Hvala, ne odgovara", "Hvala, razmislicu", "Hvala - necu"? Ja ne znam, da li te osobe tako udju u prodavnicu, probaju, pitaju sta ih interesuje i izadju bez reci?? Ovde im je, sta, lakse da budu nekulturne jer postoji distanca i anonimnost jer je preko sajta i zbog toga sto se ne vidimo? Dok im informacije trebaju, ne libe se da odgovaraju i salju poruke u sekundici - ali kad treba jos jedna dodatna, zavrsna poruka - to je odjednom veliki napor ili toliki bol uva i ostalih delova tela... Izvinjavam se ali moram frust da ovde podelim jer predpostavljam da ima mnogo slicnih iskustava i da cu naici na razumevanje.
2021 02 06
Mislim da svi imamo slična iskustva.
2021 02 06
> Mil011: > Ja ne znam, da li te osobe tako udju u prodavnicu, probaju, pitaju sta ih interesuje i izadju bez reci?? Što je najgore - da! Uđu bez "dobar dan", izađu bez "doviđenja", iako ja svakome naravno kažem "Dobar dan, izvolite, mogu li da Vam nekako pomognem? :)" Kao mutave - uđu, iskuliraju te, izađu... Mene sramota njihove sramote... I nikada se na to neću navići iako vidim da ljudima to ne smeta toliko, meni je direktno odvratno... :')
2021 02 06
Mislim da je ovakva ili slicna tema obavezna na forumu barem 10 puta godisnje :')
2021 02 06
Iskreno, meni se ovo ne dešava. U opisu skoro svakog predmeta imam detaljno napisane mere; lakše i za kupca i za prodavca!
2021 02 06
Hahaha, verujem! > Mislim da je ovakva ili slicna tema obavezna na forumu barem 10 puta godisnje :')
2021 02 06
Ah, da, naravno: "moze... (pa nesto)" - sto kazete - ni dobar dan, ni zdravo - nista! I bukvalno ovo sto kazete, ne mogu da se naviknem - ja nisam na ovom sajtu nesto dugo, mozda godinu i po dana, i to se oduvek desavalo, ali me sve vise i vise nervira, a ne obrnuto! > Što je najgore - da! Uđu bez "dobar dan", izađu bez "doviđenja", iako ja svakome naravno kažem "Dobar dan, izvolite, mogu li da Vam nekako pomognem? :)" Kao mutave - uđu, iskuliraju te, izađu... Mene sramota njihove sramote... I nikada se na to neću navići iako vidim da ljudima to ne smeta toliko, meni je direktno odvratno... > :')
2021 02 06
Nazalost! > AppleRed: > Mislim da svi imamo slična iskustva.
2021 02 06
A zapravo, nije smesno, nego tuzno - znaci nema promene ni pomaka u nasem drustvu i svesti o osnovnoj kulturi, vaspitanju i obracanju! > Mil011: > Hahaha, verujem! > > Mislim da je ovakva ili slicna tema obavezna na forumu barem 10 puta godisnje :')
2021 02 06
Meni se često dešava da udjem u prodavnicu i ne kažem ništa. Zašto? Zato što ne mogu podneti prodavacicu koja krene da mi govori šta bih ja trebala da kupim. Volim da razgledam bez da me iko ometa, jednostavno sam takva. Uvek odlazim sama u šoping, kako bih mogla na miru razgledati i pronaći ono što zaista tražim. Možda to neko smatra nekulturom, ali ne i ja. Ja razumem da je to njihov posao, čak sam i ja taj isti radila davnih dana, ali nikada nisam smarala ljude i išla za njima.
2021 02 06
U pravu ste - ja nemam mere, sem ako nesto nije siveno po meri - ovako za stvari iz Zare, H&M, velicine su dosta dobra smernica. Ali s druge strane, apsolutno mi nije problem da na zahtev posaljem stagod treba od dodatnih informacija, slicica, mera... i ne radi se o tome, vec samo o daljem postupanju clanica koje ne umeju da se makar samo zahvale i produze dalje. Eto toliko. > REASHOP: > Iskreno, meni se ovo ne dešava. > U opisu skoro svakog predmeta imam detaljno napisane mere; lakše i za kupca i za prodavca!
2021 02 06
Ali ja sigurno ne vucem clanice za rukav da im saljem mere i informacije o mojim predmetima. Ja sam temu pokrenula na konto toga da svako pitanje na koje se dobije odgovor takodje zavredjuje odgovor nazad. Ok je sto vi ne zelite ne znam kakvu komunikaciju sa prodavacicama i prodavcima, ali je svakako pitanje kucnog vaspitanja da kada u radnju udjete kazete "Dobar dan" i pri izlasku "Hvala, dovidjenja". Nije tesko biti fin. > LUCIFERCE: > Meni se često dešava da udjem u prodavnicu i ne kažem ništa. Zašto? Zato što ne mogu podneti prodavacicu koja krene da mi govori šta bih ja trebala da kupim. Volim da razgledam bez da me iko ometa, jednostavno sam takva. Uvek odlazim sama u šoping, kako bih mogla na miru razgledati i pronaći ono što zaista tražim. Možda to neko smatra nekulturom, ali ne i ja. Ja razumem da je to njihov posao, čak sam i ja taj isti radila davnih dana, ali nikada nisam smarala ljude i išla za njima.
2021 02 06
Pristupam prodaji drugačije. U početku nisam pisala mere i posle par upita, mislim da samo dva i dobijena odgovora da nažalost ne odgovara (javljaju mi se kulturne članice 🍀), to nepisanje mera sam smatrala mojim poslovnim propustom (i nisam očekivala zahvalnicu), pa sam ubrzo napravila izmene na svojim oglasima.
2021 02 06
Apsolutno se slažem sa vama, medjutim sa "Dobar dan" vi njima dajete pravo da nastave sa obraćanjem koje zna da ne prestane sve dok ne izdajem iz radnje. Što verujte, ume da bude jako naporno. A sto se tice sajta, slažem se da ako ste već pitali i dobili odgovor, bilo bi lepo zahvaliti se na istom. Mislim da se to većini događaja, medjutim mene lično ne opterećuju te stvari, svi smo različiti. Nešto što je meni normalno, ne mora biti nekome drugome i obratno. Nije mi teško da pošaljem mere, dodatno uslikam, kada imam vremena, kada nemam, jednostavno nemam i to je to. Ako će se neko urediti zbog toga, zao mi je ali nisam u mogućnosti to da sprečim. Isto tako ako neko ne odgovori, pa dobro, njegova volja, ja sam svoj deo posla ispostovala.
2021 02 06
> LUCIFERCE: > Meni se često dešava da udjem u prodavnicu i ne kažem ništa. Zašto? Zato što ne mogu podneti prodavacicu koja krene da mi govori šta bih ja trebala da kupim. To verujem da niko ne podnosi, u Lili sam prestala da idem upravo zbog tog disanja za vratom, razumem da im je posao i da moraju ali odbija jednostavno, u pravu ste. No to i dalje nije razlog da kad uđete u prodavnicu bilo koju ne kažete makar dobar dan, po meni je to neka najosnovnija kultura... Pa i pas da uđe u radnju prišao bi da se "pozdravi" :') a ljudima teško da prevale 2 reči preko usta...
2021 02 06
1 2 3