Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Saveti o upotrebi sajta /

Kupovina i slanje sa MK hr

Da li neko ima iskustva sa narucivanjem robe iz hrvatske i to sa sajta mk.hr? Pronasla sam tasnu,clanica je voljna da mi proda ali ni jedna ni druga ne znamo na koji nacin je najbolje poslati i kako ja njoj da uplatim novac. Mene takodje zanima i kolike su postarine i provizije? Ako neko ima iskustva,molim podelite!
2021 02 16
i mene zanima javite kako je proslo
2021 02 16
Najbolje ti je da joj uplatis na devizni racun ili da joj prosledi novac westernom, u startu si svesna da ce te kosta ti vise, nadam se. Mozete se iskombinovati busom po vozacu kao prtljag bez pratnje ili po nekome preko bla bla car sajta, ko vozi za BG iz njenog grada. Moze i postom ili dhlom, ali kosta e dosta postarina
2021 02 16
Evo za Western Unioin i preko banke https://www.kamatica.com/novcanik/evo-kako-uplatiti-novac-nekome-u-inostranstvu/11410 Mobi banka https://www.mobibanka.rs/sr/stanovnistvo/usluge/prenos-sredstava/posalji-novac-u-inostranstvo/ a moze i Paypal i Payoneer. Slanje paketa od nas do hr je (npr) za 1 kg 1,550 rsd. https://www.posta.rs/cir/alati/KalkulatorCena.aspx?vrPos=paketIno Moze ona da proveri koliko je kod njih ta usluga.
2021 02 16
Po svemu sudeci isplati se ako je neka skupocena stvar tu veoma povoljna, pa da i sa svim placanjima opet bude isplativo. Ako je nesto jeftino sa svime ukupno moze da ispadne skuplje nego novo. Moze i da posalje busom, ako se cini pouzdana. Mada sta se sve desava na Kricama :) ne posalju ni iz grada u grad. Sve je stvar procene, i cena i osobe.
2021 02 16
Samo da dodam, ja sam poslala pismo u Holandiju, bilo je jako jeftino i stiglo je za 7 dana. Ali to je mala gramaza.
2021 02 16
Ne bih da mračim, ali moram da dodam da i ako je u pitanju neka skupocena stvar povoljna na hrvatskim krpicama, ne mora na kraju da bude isplativo. Naši mogu da je ocarine po pravoj vrednosti, ili sopstvenoj proceni, a ne na osnovu povoljnije cene koju ste platili.
2021 02 16
Slanje iz Srbije i slanje iz HR nije isto... cena prosečnog slanja kao što je kod nas PostExpress bude oko 120-200kuna... Dakle i deset puta više. Međunarodne pošiljke su jako skupe i pitanje je i vrednosti paketa, gramaže. I kad se označi kao poklon, može se desiti da na carini otvore i ako vide da je vrednost veća od 50eur - da dodaju na to i carinjenje. Ni iz Srbije slanje nije naročito jeftino, za malu pošiljku (manjeg paketa, a to je sve što nije pismo)do 1kg je 1800din (do sada slala u tri zemlje u poslednjih mesec dana). Slanje busom, jedino ako devojka šalje iz ZG za BG i to ako su ponovo uspostavili liniju ka Srbiji, bila je ukinuta zbog korone mada sumnjam... Nemojte pisati dezinformacije ako stvarno nemate iskustva sa onim što se pita.
2021 02 16
Ne znam, prilično je ovo preskupo obzirom da smo susedne zemlje.. Meni sestra povremeno šalje pakete poštom iz Londona, i kod nas je za 5 dana, poštarina je izadje oko 10 funti, i nama se to isplati uvek tako.. Ali verujem tj sigurna sam da kad bi ja slala iz srbije da bi odrali.
2021 02 16
Paypal pod uslovom da obe imate Paypal. Sto se tice slanja, najpovoljnije bi bilo ako ima autobuskih linija pa da posaljes ili primis preko vozaca, taj ko prima casti ga i to je to. Jeftinije nego kad se salje zvanicno jer jbg deru bas.
2021 02 17
> MissDiva: > Slanje iz Srbije i slanje iz HR nije isto... cena prosečnog slanja kao što je kod nas PostExpress bude oko 120-200kuna... Dakle i deset puta više. Međunarodne pošiljke su jako skupe i pitanje je i vrednosti paketa, gramaže. I kad se označi kao poklon, može se desiti da na carini otvore i ako vide da je vrednost veća od 50eur - da dodaju na to i carinjenje. > Ni iz Srbije slanje nije naročito jeftino, za malu pošiljku (manjeg paketa, a to je sve što nije pismo)do 1kg je 1800din (do sada slala u tri zemlje u poslednjih mesec dana). > Slanje busom, jedino ako devojka šalje iz ZG za BG i to ako su ponovo uspostavili liniju ka Srbiji, bila je ukinuta zbog korone mada sumnjam... > Nemojte pisati dezinformacije ako stvarno nemate iskustva sa onim što se pita. Zivela u Hr, primala i slala pakete, Takodje tamo izmedju sebe najvise salju preko kioska Tisak i to je jeftnijia varijanta od poste. Ja sam praktikovala da se dogovorim sa nekim ko preko bla bla putuje, pa ga castim i ponese paket..
2021 02 17
> Debela_devojka: > > MissDiva: > > Slanje iz Srbije i slanje iz HR nije isto... cena prosečnog slanja kao što je kod nas PostExpress bude oko 120-200kuna... Dakle i deset puta više. Međunarodne pošiljke su jako skupe i pitanje je i vrednosti paketa, gramaže. I kad se označi kao poklon, može se desiti da na carini otvore i ako vide da je vrednost veća od 50eur - da dodaju na to i carinjenje. > > Ni iz Srbije slanje nije naročito jeftino, za malu pošiljku (manjeg paketa, a to je sve što nije pismo)do 1kg je 1800din (do sada slala u tri zemlje u poslednjih mesec dana). > > Slanje busom, jedino ako devojka šalje iz ZG za BG i to ako su ponovo uspostavili liniju ka Srbiji, bila je ukinuta zbog korone mada sumnjam... > > Nemojte pisati dezinformacije ako stvarno nemate iskustva sa onim što se pita. > Zivela u Hr, primala i slala pakete, Takodje tamo izmedju sebe najvise salju preko kioska Tisak i to je jeftnijia varijanta od poste. Ja sam praktikovala da se dogovorim sa nekim ko preko bla bla putuje, pa ga castim i ponese paket.. Izvinjavam se što ste se pronašli u poruci gde se uopšte ni ne pominjete... x-)
2021 02 17
Htela sam da kupim jaknu na MK hr,odustala sam..Mislim da je jedino resenje ako neko putuje u Hr pa da preuzme ili tako nesto...Ili ako iamte poverenja u clanicu da uplatite a ona ako hoce da posalje nekim busem preko vozaca,koji naravno takodje treba da se casti
2021 02 17
> Jasnaq: > Da li neko ima iskustva sa narucivanjem robe iz hrvatske i to sa sajta mk.hr? > Pronasla sam tasnu,clanica je voljna da mi proda ali ni jedna ni druga ne znamo na koji nacin je najbolje poslati i kako ja njoj da uplatim novac. Mene takodje zanima i kolike su postarine i provizije? Ako neko ima iskustva,molim podelite! Ja sam naprimer isla busom prosetala se i prodala bundu tamo. Put me kostalo 8000 din put povratna karta kosta. Ako te interesuju detalji pisi. Bila je super saradnja imam i broj vozaca koji bi za 10 e poslao paket.
2021 02 18