Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Sport i dijeta /

Žuljevi od cipela/baletanki

Ja se nadam da sam ubola kategoriju, ako nisam pisaću na drugom mestu. 😅 Imam pitanje za sve vas koje glavoboljite sa žuljevima i plikovima na petama od obuće. POSTOJI LI REŠENJE? Naime, kupila sam kožne baletanke i to sa razlogom kožne, kako bi se vremenom prilagodile obliku noge i kako bih potencijalno izbegla da nosim obuću koja žulja i koju je nemoguće razgaziti. Zatvorene baletanke su u pitanju. Probala sam flastere, specijalne čarape za baletanke, kožne umetke u baletankama i ništa. Svaki put flaster spadne, čarapa (iako ima onaj silikonski jastučić, da ne spada) pobegne pod nogu, a umetak ne radi posao… i tako ja nažuljam predeo tik iznad peta i to raskrvarim tako dobro da rani treba dve nedelje da zaraste 😓 Postoji li neko rešenje za to? U međuvremenu sam naručila sa Temua neke providne trake koje nalikuju onim medicinskim trnspore providnim flasterima, pa ću pokušati i to. A čitala sam da i ti medicinski flasteri rade posao, ali nisam probala još uvek. Pomagajte, molim vas. Žao mi je da ulažem u obuću koju ne mogu, a želim da nosim 😭 I unapred veliko hvala na svakom savetu 🩷
2026 06 05
Ja kad kupim nove sandale, dok se ne razgaze, namažem malo vazelina na sve tačke na nozi gde mogu da žuljaju pre nego što ih obujem. To sprečava trenje tokom hodanja pa su male šanse da se stvori žučj. Taj trik sam pročitala pre nekoliko godina negde na internetu i mogu reći da deluje i da mogu da nosim sandale bez problema i da dugo hodam u njima. Mislim da nije baš dobro ako su se žuljevi već stvorili, jer rana treba da ostane suva kako bi zarasla. I mana je što se prašina nešto više lepi za nogu. 🤦🏻‍♀️
2026 06 05
Ja bih promenila obuću. Baletanke nikada ne nosim, niti ću, što zbog ravnih tabana, što zbog toga što su ravne i samim tim nisu dobre za kičmu. Dugo mi je trebalo da shvatim koja obuća nije za mene, npr. plitka, ravna, uska, nikako, tako da verovatno i Vi treba da promenite vrstu obuće koju nosite. Zdravlje nema cenu. 😊
2026 06 05
> peschici: > Ja kad kupim nove sandale, dok se ne razgaze, namažem malo vazelina na sve tačke na nozi gde mogu da žuljaju pre nego što ih obujem. To sprečava trenje tokom hodanja pa su male šanse da se stvori žučj. Taj trik sam pročitala pre nekoliko godina negde na internetu i mogu reći da deluje i da mogu da nosim sandale bez problema i da dugo hodam u njima. Mislim da nije baš dobro ako su se žuljevi već stvorili, jer rana treba da ostane suva kako bi zarasla. I mana je što se prašina nešto više lepi za nogu. 🤦🏻‍♀️ To sam i ja pročitala negde, ali nisam bila sigurna da li bi uspelo. Hvala na savetu, probaću ❤️
2026 06 06
> NRadojevićNata: > Ja bih promenila obuću. Baletanke nikada ne nosim, niti ću, što zbog ravnih tabana, što zbog toga što su ravne i samim tim nisu dobre za kičmu. Dugo mi je trebalo da shvatim koja obuća nije za mene, npr. plitka, ravna, uska, nikako, tako da verovatno i Vi treba da promenite vrstu obuće koju nosite. Zdravlje nema cenu. 😊 Rado, ali zaista su one jedini izbor kada je u pitanju nešto elegantnija obuća. Štikle ili sandale na manju potpeticu ne nosim, a i ove baletanke ne bih nosila baš svaki dan, već onako kad želim da obučem neku suknju. 😊 Znam tačno o čemu govorite, gledam da patike ili obuća koju nosim baš svaki dan bude udobna, ali što se bilo kog drugog tipa obuće tiče, uvek se javljaju žuljevi, a ne mogu baš celi život da ih izbegavam 😓
2026 06 06
Setila sam se još nečeg što možda može da pomogne kad je u pitanju zatvorena obuća. Kad nosim mokasine, obuvam najlon čarapice koje su dužine malo iznad članaka, dokolenice ne volim, pa mi je ovo super rešenje, ali tad nosim letnje pantalone i važno je da ne budu mnogo kratke. Eto, možda ovo pomogne i kod baletanki dok se ne razgaze. 🙂
2026 06 06
Isti problem, sve znam, budu teške rane ako se nosi koža na cipelu, hronično je tako ali nikada nisam odustala od baletanki. Kada sada razmislim, samo Paar baletanke me nikada tu nisu nažuljale i njih sam mogla odmah da nosim bez ičega na nozi. Za druge proizvođače - umetak za petu, Deichmann, oko 500 din. za 2 para cipela. Kožni je i lepi se za unutrašnju stranu pete obuće. I neophodno je da koža malo očvrsne i zadeblja nakon zime, da se navikne. Nekada zalepim flaster direktno na taj deo iznad pete ali ume da se skine te na svim baletankama a imam ih mnogo imam zalepljene te umetke/uloške, probaj tako.
2026 06 06
Ja nemam rešenje, prošlog leta sam od papuča imala rane kao rupe od metka I evo sad godinu dana kasnije imam bukvalno ožiljke od toga. U pitanju su one papuče sa dva kaiša, na fazon birkenstock ili hermes modela. Isto sam otvarala temu ovako, saosećam. Što je najgore, svi ih nose, videla sam milion devojaka u oba modela, najlaganije šetaju I super im je, očigledno sam problem ja😅
2026 06 06
> peschici: > Setila sam se još nečeg što možda može da pomogne kad je u pitanju zatvorena obuća. Kad nosim mokasine, obuvam najlon čarapice koje su dužine malo iznad članaka, dokolenice ne volim, pa mi je ovo super rešenje, ali tad nosim letnje pantalone i važno je da ne budu mnogo kratke. Eto, možda ovo pomogne i kod baletanki dok se ne razgaze. 🙂 Hvala najlepše, verujem da će sigurno pomoći kada nosim pantalone ☺️ > srebrna: > Za druge proizvođače - umetak za petu, Deichmann, oko 500 din. za 2 para cipela. Kožni je i lepi se za unutrašnju stranu pete obuće. > I neophodno je da koža malo očvrsne i zadeblja nakon zime, da se navikne. > Nekada zalepim flaster direktno na taj deo iznad pete ali ume da se skine te na svim baletankama a imam ih mnogo imam zalepljene te umetke/uloške, probaj tako. Baš sam u dm-u kupila uložak od brušene kože koji se lepi na petu, pretpostavljam da je sličan proizvod u pitanju kao i taj iz Deichmann-a. Probaću sve, pa valjda nešto od toga pomogne 😅 Hvala na savetu! 🩷 > Her_Fashion: > Ja nemam rešenje, prošlog leta sam od papuča imala rane kao rupe od metka I evo sad godinu dana kasnije imam bukvalno ožiljke od toga. > U pitanju su one papuče sa dva kaiša, na fazon birkenstock ili hermes modela. > Isto sam otvarala temu ovako, saosećam. > Što je najgore, svi ih nose, videla sam milion devojaka u oba modela, najlaganije šetaju I super im je, očigledno sam problem ja😅 Što je najgore, imala sam isti slučaj. I ja sam tako prošla sa papučama, isti model. Počela sam i sama da verujem da imam problematična stopala jer sam uspela da nažuljam i mesta koja nisam verovala da je moguće, dok drugarica recimo poseduje nekoliko različitih baletanki - uglavnom ih kupuje u h&m-u, i kaže da nikada nije imala problem sa žuljevima, ni kod jednih. A kod nas, neko žensko prokletstvo, šta li je 😂😓
2026 06 06
Hvala žene, divne ste! 🩷 Da sumiram: vazelin, najlon čarape, umetak za petu. Probaću sve jer mi se ne odustaje od baletanki, a ako i nešto od toga pomogne ja javljam ovde, jer možda još nekome bude od pomoći. ☺️
2026 06 06
> dannkinja: > Što je najgore, imala sam isti slučaj. I ja sam tako prošla sa papučama, isti model. Počela sam i sama da verujem da imam problematična stopala jer sam uspela da nažuljam i mesta koja nisam verovala da je moguće, dok drugarica recimo poseduje nekoliko različitih baletanki - uglavnom ih kupuje u h&m-u, i kaže da nikada nije imala problem sa žuljevima, ni kod jednih. > A kod nas, neko žensko prokletstvo, šta li je 😂😓 Biće da je neko prokletstvo definitivno😅 I ja sam imala rane od baletanki, jednom sam takve rane I krvarenje imala da nisam mogla da se vratim kući, morala sam taksijem😅 Svakako, nek je sa srećom I nadam se da ćeš uspeti nekako da rešiš. Ja na letnje suknje I haljine nosim Sambe i stvarno za većinu outfita rade posao, mada to nisu baš elegantne kombinacije. Našla sam neke Inuikii papuče od baš mekane kože, nisam ih još uvek nosila, ali se nadam da će biti ok, da ne bude još jedno leto u patikama.
2026 06 06
I ja sam u klubu, ali ne odustajem od baletanki i papuca sa kaisevima. Sačekam da rana prodje i opet nanovo. Ono sto ne bi trebalo da zulja su mekane baletanke od prevrnute koze. Sto se tiče papuca, obavezno me zuljaju sa ukrstenim kaisevima, čak i ako je meksa koza. Ima jedna fora, ako otiču stopala hoce da nazulja obuca; meni neka obuca bude ok kad je hladnije, ali mi bude knap kad je toplije vreme, jer mi oteknu stopala i zato me nazulja.
2026 06 08
> Her_Fashion: > > dannkinja: > > Što je najgore, imala sam isti slučaj. I ja sam tako prošla sa papučama, isti model. Počela sam i sama da verujem da imam problematična stopala jer sam uspela da nažuljam i mesta koja nisam verovala da je moguće, dok drugarica recimo poseduje nekoliko različitih baletanki - uglavnom ih kupuje u h&m-u, i kaže da nikada nije imala problem sa žuljevima, ni kod jednih. > > A kod nas, neko žensko prokletstvo, šta li je 😂😓 > Biće da je neko prokletstvo definitivno😅 > I ja sam imala rane od baletanki, jednom sam takve rane I krvarenje imala da nisam mogla da se vratim kući, morala sam taksijem😅 > Svakako, nek je sa srećom I nadam se da ćeš uspeti nekako da rešiš. > Ja na letnje suknje I haljine nosim Sambe i stvarno za većinu outfita rade posao, mada to nisu baš elegantne kombinacije. > Našla sam neke Inuikii papuče od baš mekane kože, nisam ih još uvek nosila, ali se nadam da će biti ok, da ne bude još jedno leto u patikama. Hvala! Nadam se da će me sreća poslužiti 😄❤️ Adidaske su baš spas, što Sambe, što Spezial. Umeju nekako da izvuku tu eleganciju. Možda nije elegancija u pravom smislu te reći, ali su 😙👌
2026 06 08
> jacaikaja: > I ja sam u klubu, ali ne odustajem od baletanki i papuca sa kaisevima. Sačekam da rana prodje i opet nanovo. Ono sto ne bi trebalo da zulja su mekane baletanke od prevrnute koze. Sto se tiče papuca, obavezno me zuljaju sa ukrstenim kaisevima, čak i ako je meksa koza. Ima jedna fora, ako otiču stopala hoce da nazulja obuca; meni neka obuca bude ok kad je hladnije, ali mi bude knap kad je toplije vreme, jer mi oteknu stopala i zato me nazulja. Saosećam, isto i ja! Ja se nadam da će neki od gorenavedenih trikova pomoći 🤞 Moje su baš od prevrnute kože i džaba 😅
2026 06 08
Silikonski umetak za petu iz DM -a Ovi ostali hoće da spadnu,pomere se...ipak su ovi najbolji Možda bebi puder da nanesete pre nego što obidjete baletanke
pre 11 dana, 13:25
1 2