Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

Jeftinija poštarina

Pozdrav svima, svi smo svedoci koliko nas poštarina, konkretno Postexpress, nekada moze šokirati i biti neisplativ u odnosu na kupljenu stvar, pogotovo za novije članove. Naime, nemamo svi uvek želje, ni volje da se raspitujemo zasto smo postarinu nekih pantalonica od 0,4kg do 19h isporuke platili sumanutih 340 dinara. Zato evo saveta, kako da prodjete sto jeftinije uslugom Postexpressa, bez bespotrebnog placanja otkupnine, prenosa novca itditd Naime, kao sto znate, 50 dinara vam uvek dodje jeftinije ukoliko saljete tj primate paket do 19h. Ukoliko izaberete da placate POUZEĆEM paket, tada paket ima OTKUP sto je znatno skuplja varjanta! Tada placate postarinu paketa 50 dinara skuplje (jer ima otkup) i placate dodatnu postarinu tj prenos novca koji ste dali postaru, koja ne bude naznacena na paketu koji primite, i to je obicno 60-90 dinara. Ukoliko uplatite novac pošiljaocu UNAPRED na račun, tada on salje bez otkupa paket, i tada placate normalnu postarinu bez ovih dodataka za otkup. Naprimer, poručila sam pantalone, gramaže 0,4 kg da stignu do 12h : BEZ OTKUPA bih postarinu platila 250 dinara (200 ako je do 19h, jer je do 0,5kg paket, * cenovnik usluga BEZ otkupa, imate na internetu Postexpres sajta, ukoliko je SA otkupom taj cenovnik ne važi jer poskupljuju) SA OTKUPOM sam platila 383 dinara! ( 297 din za iznos paketa, umesto gore navedenih 250din, jer ima otkup, + 86 dinara prenos novca do pošiljaoca, jer jelte ima otkup) Tako da paket tj postarina u proseku ispadne skuplje oko 130 dinara, gore , dole ukoliko ne uplatite novac unapred posiljaocu i posalje vam sa otkupom Naravno uvek postoji bojazan od članova koji nemaju ocene ili su sumnjivi i zbog toga iskljucivo placate pouzecem...Tad svakako birajte do 19h, u svakom drugom slucaju, glupo je placati paket minimum 120 dinara skuplje zbog otkupa, pogotovo od kad su povećali cene usluga! Pozdrav! 🌞
2021 02 17
Otvorila sam temu zbog devojaka koje su me pitale i trazile savete, jer ne mogu da dodju do istih. Svakako nije za odmet da se za nove clanice uvek pokrene ova tema. Osnovna pravila, koja se podrazumevanu za one koji dugo obitavaju ovde... :) Ovo je onako kako su meni pojasnili u Posti i kako je meni stizalo da plaćam, generalno je tako.
2021 02 17
Ovo je sve moglo mnogo kraće :D Ako kupite paket od 0.4kg, sa naznakom do 12h i sa otkupom od 700 dinara, platićete poštarinu 383 dinara. Kad oboje imate račun u banci i aplikaciju banke, prebacite novac prodavcu bez provizije. Prodavac vam pošalje paket od 0.4kg, sa naznakom do 19h i bez otkupa, poštarina će biti 200. Dakle uplata unapred za isti paket smanjuje cenu usluge pošte za oko 200 dinara, zavisno od visine otkupa i gramaže paketa.
2021 02 17
Znaju klinac, traze pouzecem, onda ne podignu jer ih zabezekne postarina, prodavac ne zna mnogo vise ili ne ume da objasni ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/7e792536cdbdecec45d5557de0328f1f.jpg)
2021 02 17
> TatCat: > Znaju klinac, traze pouzecem, onda ne podignu jer ih zabezekne postarina, prodavac ne zna mnogo vise ili ne ume da objasni > ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/7e792536cdbdecec45d5557de0328f1f.jpg) Upravo tako, uvideh da mnogo članica ne zna, sto je sasvim opravdano jer ni nemamo sve tako transparentno napisano, nazalost, a nemaju ni svi vremema da izučavaju šta kako, zato se mnogi i zaprepaste iznosom koji pristigne. Nove članice treba da budu upućene, mada ima i starih, koliko ce sve platiti, da kasnije ne dodje do neprijatnih situacija. Na kraju krajeva nas novac je u pitanju i svako treba da bude upućen u sve varijante, kako bi imao izbor. Ja napisah podugačko i detaljnije, kome treba - poslužiće. Pozz 🌸
2021 02 18
Ja sam odlepila danas, za predmet od 450 dinara sa postarinom mi je 779 dinara, apsolutno se ne isplati porucivati bilo šta. Sa isporukom do 19h. Van svake pameti. Definitivno cu od sada kupovati samo od članica iz Beograda, koje mogu lično da mi uruce.
2021 02 18
Zdravo devojke, ja sam nova ovde i polako ucim kako sta fukcionise. Da li neko zna ako je u pitanju poklon, koliko se onda placa pouzecem? :)
2021 05 24