Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Sanseverija

Da li neko zna kako se gaji sanseverija da bi napredovala? Imam ovu već neko vreme, rasadila sam je od jedne druge i mislim da je za godinu, dve, došla dovde, a suviše mi je nepravilna i tanka nekako. Stoji na metar od prozora, zalivam je jednom nedeljno, presadila sam je jednom i od te nove zemlje je pocrnela pri korenu i dobila neke bele tačke, pa se sad plašim da je opet presadim. Svaki savet dobrodošao, ako joj ima pomoći. 😊 ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/047e98225673abce322d24b6036f0173.jpg) U onoj najmanjoj braon saksiji je, samo se ne vidi sa slike.
2021 03 21
Ne smes da je polivas,zimi samo jednom mesecno.leti na 10,15 dana.leti moze napolje u hladovinu.promeni saksiju.obicnu plasticnu.prvo stavis malo sljunka zbog drenaze pa zemlju.nikako mnogo voda
2021 03 21
Ja imam veliku samo druga vrsta
2021 03 21
Ja sam imala ovakvu ogromnu, ali mnogo deblji su bili listovi. Jako malo zalivam, tek tek na tanjirić ispod saksije, ali možda je prečesto, nemam pojma... Suva je zemlja skroz odozgo. I stoji u običnoj plastičnoj saksiji, ovo je samo ukrasna. Čitala sam i na netu ranije o nezi te biljke, sa većom mi je uspevalo, ali sad ovaj podmladak, kao da negde grešim. Videću taj šljunak da ubacim, ako nađem negde.
2021 03 21
Nikako voda ni u tanjiric.ona ti je kao kaktus.mozda je i do zemlje ova kupovna i nije za nista,ja uzimam sumsku.sad neznam.
2021 03 22
Da, zemlja je katastrofa. Ne znam gde da nađem normalnu da ne zarazim biljku ko prošli put.
2021 03 22
Vidi na pijac,potrazi mozda neko prodaje.dobru sumsku zemlju.kod nas ima u kesama da se kupi.vecinom gde prodaju cvece
2021 03 23
Čisto sumnjam. Nisam viđala, ali obratiću više pažnje.
2021 03 23