Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Upis u vrtic

Da li neka mama koja je sveza u ovome moze da mi objasni kako sada funkcionisu odbijenice za drzavni vrtic za Beograd? Citala sam sve i svasta, ali nigde nisam nasla nista konkretno, i skroz sam pogubljena s' obzirom da mi je prvo dete i prvi upis pa ne znam odakle da pocnem 😁 Hvala unapred za svaku informaciju ❤
2021 04 15
Ja sam otisla u sediste, u mom slučaju to je na Zvezdari neki vrtic, ne secam se kako se zove i rekla da mi treba odbijenica i da necu izaci dok je ne dobijem😂 i dali su mi odmah delovodni broj i poslali me u neki vrtic po odbijenicu, otisla tamo i to je to. U principu mozes onlime da konkurises preko euprave i cekas. Moras da budes bezobrazna, inace ce pokusao da te eskiviraju i da te teraju da cekas negde mesto. Ja sam napravila skandal da radim, da nemam gde sa decom, da cu da se obratim centru za zastitu i obrazovanje ( sto sam svakako uradila, jos sam pisala i u kabinet Ane Brnabic i zvali me posle par dana) i dobila sam odbijeni ce posle 15 min
2021 04 15
Debela ti si kraljica ! 😁 Hvala ti puno, samo mi molim te kazi da li moras da budes prijavljena (ti i muz), jer sam nesto citala da mora da bude manja popunjenost vrtica i da primaju samo zaposlene roditelje, zbog korone? 😕 Mislim ne znam kako da vodim dete na razgovore za posao, ako je to tacno.🙄
2021 04 15
Posto sam i ja na Zvezdari ne znam da li moze dva puta da se preti Chaletom 😎😂
2021 04 15
Uvek mozes dete da upises po punoj ceni. To sam ja uradila. A posle mesec dva odnela potvrdu o plati i ondq su obracunavali po tome. Puna cena je bila negde oko 100e mesecno. Takodje ako ne nadjes posao odnrses papir da si nezaposlena. I ondq naplacuju po tome.
2021 04 15
Jelka po 30 000 din su privatni vrtici, kakvu punu cenu, otkud mi 😁 Grad daje subvencije oko 22000din, ti dodajes ostatak do cene vrtica, u drzavni ne mozemo da upadnemo nikako jer smo zvanicno nezaposleni oboje- a i da mozemo nijedan nam nije uopste blizu. Zivela Srbija 🙄
2021 04 15
Pa i mi smo bili zvanicno nezaposleni i platili 100 e i upsali.Placali dva meseca 100e i posle minimalac jbg.To je bila cena da upisemo dete u obdaniste...A sa vezom mozes gde hoces i kako hoces
2021 04 15
Pricam o drzavnom pbdanistu
2021 04 15
Drzavni je sad 22000, ali je na Zvezdari muka ziva, meni su nudili u blizini za Luku, a za Bjanku kao nema mesta. Nezaposlenost nema veze sa odbijenicom, cak je i prednost. Konkurises online sad u maju, preko eUprave je bas lako i konkurisi u 5 vrtica, odbice te sigurno svi, Jer niste u radnom odnosu, dobijena delovodni broj i onda posaljes zahtev za odbijenicu, odes u privatnu ustanovu koju zelis i kazes da upises dete, oni sredjuju apsolutno kompletnu dokumentaciju za refundaciju, ti nemas nikakvu obavezu, placas redovnu cenu, ostatak novca dobijas na racun i to je to. Mudro biraj ustanovu. Kod mene je pozitivno sto placamo kada prodje ref, znaci ne moram uvek da imam na racunu novca da platim, vec kad uplati ministarstvo, samo prosledim i ne placamo dodatno dane kad deca ne idu, interni dogovor sa direktorom., to ona regulise. U principu je sve vrlo lako i zavrsi se brzo, ako ne odustanes kad krenu da seru preko tel : joj, znate korona, javite se za 10 dana, sada ne dajemo odbijenice bla bla. Samo im zaprrti da ces zvati centar za zastitu dece, da znas da mnogi nezaposleni roditelji vode decu u Drzavni bla bla samo kenjaj
2021 04 15
Ekonomska cena u Bg-u je nešto malo manja od 28000. Ako dete ide u državni vrtić, grad automatski "refundira" oko 22000, tako da rodirelji dobijaju uplatnice za decu oko 5700 rsd u sličaju da deca idu sve radne dane u vrtić (ako ne idu, cena je nešto manja). Za privatne.... roditelj deteta koje nije "upalo" po konkursu u grupu, ima pravo da traži odbijenicu i to odmah. Onda konkuriše za privatni vrtić. Po zakonu, roditelj odmah plaća ekonomsku cenu vrtića u iznosu od oko 28000 (Važi za Bg), a grad refundira iznos od oko 22000, a roditelj dodaje onih 5700 (zavisi od vrtića). Za Bg dobiti odbijenicu, u suštini, nije problem, ne znam za druge gradove, ali znam da su po Bgu još i "srećni" kada im neko traži odbijenicu jer to automatski znači dete manje u grupi. Jbga, činjenično stanje za koje pišem sa opštine koja ima najviše rođene dece posle, čini mi se, Nbgd.
2021 04 15
> svejezauzeto3: > Hej a sta je odbijenica? Za sta to sluzi? > Ja sam sad prvi put podnela prijavu kao nezaposleni samohrani roditelj, cekam jos uvek da vidim sta ce biti.. Inace sam iz Panceva Papir koji ti omogućaca da prijaviš dete u privatni vrtić po ceni državnog vrtića (grad vraća razliku). Samo što moraš da prijaviš dete po redovnom majskom konkursu po kome vrv neće biti primljeno, pa tek po završetku istog, uzmeš odbijenicu. A adaptacije dece (a i roditelja) su, uglavnom, od septembra tekuće godine.
2021 04 15
Hvala beskrajno zene na vremenu i strpljenju! ❤❤❤ Znaci neophodno je konkurusati regularno u maju, to me i dalje zbunjuje? Ne mogu da konkurisem, lupam, sutra? Svejezauzeto, odbijenica ti treba kada hoces/moras da upises dete u privatni vrtic uz subvencije drzave, kada ne upadnes u drzavni, verovatno je isto i u Pancevu.
2021 04 15
Saro hvala puno, odgovorila si mi unapred 😊
2021 04 15
Tehnički, svi mi možemo da dobijemo odbijenicu uvek. Samo, uprava državnog vrtića to na neki način mora da pravda time što je za dete ikada, iko, igde, konkurisao, te na osnovu toga će dati istu. Kod nas je haos, u bebećoj grupi ih ima 45 stalno dolazećih, a na papiru ih ima 52. Papir sve trpi.
2021 04 15
> TinaKris: > Saro hvala puno, odgovorila si mi unapred 😊 Nema na čemu 😁
2021 04 15
1 2