Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Upis u vrtic

45 beba?! Koliki broj zena treba da cuva 45 beba ?! 😁 Ja i jurim privatni vrtic jer su manje grupe (nadam se), da ne bih razmisljala da li mi je iko pogledao dete bar jednom u toku dana, ne zato sto je on moj pa je specijalan, nego zato sto mi je taj pristup gde 30oro dece naguraju u sobu na jednu vaspitacicu ravan horor filmu!
2021 04 15
Izvinjavam se što još "upadam" na temu, vezano je za kriterijume i prijavu... Elem, svake godine je zvanični upis dece za vrtiće u maju, sva sreća, od pre nekih četiri-pet godina je moguće dete prijaviti preko e-uprave. Kada se konkurs završi, istaknute su liste na vratima vrtića, a onda sledi žalbeni rok, do otprlike, juna. E sad, pojedini vrtići imaju i vanredne konkurse, tipa, primaju 20 dece, prijavi se 30, ne upiše se taj broj već, lupam, 18. Znači, ima 2 mesta slobodno....retko, ali se dešava. Prioriteti su....deca sa posebnim potrebama, pa deca udomitelja, pa ne znam sad ne mogu da se setim, pa tek onda deca čija su oba roditelja zaposlena, pa gde je jedan, pa tek na dnu su deca čija su oba roditelja nezaposlena, pri tom, gde je neko od roditelja student, taj roditelj se "računa" kao da je zaposlen. Ma koliko su ovi kriterijumi grozni, jbga, tako je. Malo je vrtića, malo vaspitača... ne želim da komentarišem privatne vrtiće.
2021 04 15
> TinaKris: > 45 beba?! > Koliki broj zena treba da cuva 45 beba ?! 😁 > Ja i jurim privatni vrtic jer su manje grupe (nadam se), da ne bih razmisljala da li mi je iko pogledao dete bar jednom u toku dana, ne zato sto je on moj pa je specijalan, nego zato sto mi je taj pristup gde 30oro dece naguraju u sobu na jednu vaspitacicu ravan horor filmu! Da. Da. Oooo da Kod nas je tako. I to već par godina. Moje srednje dete kada je krenulo u jasle (14 meseci) ih je bilo oko 40 stalno dolazećih. A ćera (treća) , gotovo 3 godine nakon, ista priča, pa i malo gora. Pogotovo što je sad, jelte epidemija, pa malo malo idu na bolovanja...no to je gruga tema. Ali, znam da sam dosadna kao papagaj, ja moju decu ne bih upisivala u privatne vrtiće....
2021 04 15
Da, btw, na 12 dece bi tebala ići jedna vaspitačica...ima tu i toga da ako u grupi ima deteta sa posebnim potrebama, onda i na manje dece, tipa 8 ili 10, ne drži me za reč....ali to je samo zakon, na tamo nekom papiru...a znamo da papir svašta trpi
2021 04 15
Taman posla Saro, svaka informacija mi je mnogo vazna, hvala ti puno sto imas dobru volju da podelis sa nama sve!❤ Ja bih jos volela da znam sta je vazno da gledam, sto kaze DD mudro biraj, osim toga da mi je relativno blizu, da ima dvoriste, da je hrana normalna, ne znam na sta bih jos trebalo da obratim paznju 😶
2021 04 16
Svejezauzeto, koliko sam shvatila ranije nije bilo problema za dobijanje odbijenica, medjutim drzavi je pocelo da ponestaje love za subvencije, jer su neki vrtici muljali sa tim plusevima i minusima i time "ostecivali budzet" .😉 Inace htedoh da ti napisem juce pa sam zaboravila, samohrani si roditelj samo ako je supruznik preminuo, samostalno vrsenje roditeljskog prava nema taj status kao samohrani.
2021 04 16
> Sara20: > > svejezauzeto3: > > Hej a sta je odbijenica? Za sta to sluzi? > > Ja sam sad prvi put podnela prijavu kao nezaposleni samohrani roditelj, cekam jos uvek da vidim sta ce biti.. Inace sam iz Panceva > Papir koji ti omogućaca da prijaviš dete u privatni vrtić po ceni državnog vrtića (grad vraća razliku). Samo što moraš da prijaviš dete po redovnom majskom konkursu po kome vrv neće biti primljeno, pa tek po završetku istog, uzmeš odbijenicu. > A adaptacije dece (a i roditelja) su, uglavnom, od septembra tekuće godine. Ja nisam konkusrisala, Saro. Otisla sam u oktobru u upravu, posvadjala se sa 12 ljudi i uzela odbijenicu
2021 04 16
> TinaKris: > Taman posla Saro, svaka informacija mi je mnogo vazna, hvala ti puno sto imas dobru volju da podelis sa nama sve!❤ > Ja bih jos volela da znam sta je vazno da gledam, sto kaze DD mudro biraj, osim toga da mi je relativno blizu, da ima dvoriste, da je hrana normalna, ne znam na sta bih jos trebalo da obratim paznju 😶 Kod nas je top. Grupe su po 8oro, 9oro dece, ukupno 3 grupe. Deca imaju uracunato u cenu engleski, muzicko, likovno i skolicu sporta. Deca mi nikad nisu bolesna i slinava, od oktobra su mozda jednom odsustvovali. Mnogoooo su naucili, ali mnogo. Bjanka prica engleski sa 4 godine kao zmaj. Ja sam zadovoljna. Vaspitacice su mlade, vitalne, meni je super. Ja decu ne bih u drzavni posle iskustva iz privatnog, iskreno.
2021 04 16
DD ona mala preslatkost je vec napunila 4 godine???😍 Auuu ala vreme leti... Verujem, to je jedan od razloga sto hocu vec jednom da ga ubacim u vrtic, nije socijalizovan, fali mu drustvo jako, a nemamo nikoga od drustva sa decom, pritom bih ga ubacila sto pre da prodje adaptaciju jer imam dobru varijantu za posao. Htela sam jos prosle godine, ali nisam htela da ugrozavam babe i dede zbog korone, sad je vec sa 4 i po godine kasnimo jako. Znaci savet zlata vredan, idi svadjaj se sa argumentima da pocinjes odmah da radis, i hocu odbijenicu odmah i zvacu Vucica 😁
2021 04 16
Ako mozes posalji mi u inbox ime vrtica, zvuci super, ako mi nije daleko da pogledam.
2021 04 16
Drzim ti fige, javi sta si uradila, ja tek treba da podnesem zahtev 😊
2021 04 17
1 2