Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

Slike sa neta totalno zabranjene???

Hvala svima na odgovoru, imam kolaze pa moram popraviti sada😊
2021 06 05
Nisam stavljala slike sa neta sem u par slucajeva,posto nisam uspela da nadjem identican model.Medjutim znaci mi dosta kada postoji fotografija identicnog modela,ne pribliznog,nego identicnog sa neta.Posto dosta puta, kao i ja, clanice nisu profi fotografi i tesko je lepo uslikati stvar.Ovako se bar tacno zna koji je model u pitanju.
2021 06 05
> jelena2606: > Nisam stavljala slike sa neta sem u par slucajeva,posto nisam uspela da nadjem identican model.Medjutim znaci mi dosta kada postoji fotografija identicnog modela,ne pribliznog,nego identicnog sa neta.Posto dosta puta, kao i ja, clanice nisu profi fotografi i tesko je lepo uslikati stvar.Ovako se bar tacno zna koji je model u pitanju. Da ne govorimo o crnoj garderobi, koja u većini slučajeva ispadne očajno.
2021 06 05
18. Slike sa interneta i slike ukradene sa drugih sajtova ili od drugih članova. 25. Kolažne slike (dozvoljeni su kolaži od DVE slike!) Ali ja se i dalje nadam da u kolazne slike spada jedna sa interneta 😂😂
2021 06 05
> LUCIFERCE: > > jelena2606: > > Nisam stavljala slike sa neta sem u par slucajeva,posto nisam uspela da nadjem identican model.Medjutim znaci mi dosta kada postoji fotografija identicnog modela,ne pribliznog,nego identicnog sa neta.Posto dosta puta, kao i ja, clanice nisu profi fotografi i tesko je lepo uslikati stvar.Ovako se bar tacno zna koji je model u pitanju. > Da ne govorimo o crnoj garderobi, koja u većini slučajeva ispadne očajno. Ijaoo da.Znaci nova crna stvar mi izgleda kao isprana krpetina.A kada je normalno crna ne vidi se model.Katastrofa.To jedino na poverenje moze da se proda.
2021 06 05
Ma uzas. Polazim od sebe kad kazem da nikada nisam umela da uslikam predmet reprezentativno, a tako je i sa vecinom clanica. Nadam se da se niko nece uvrediti, ali realno osim par clanica koje zaista.fotkaju profesionalno kod ostalih predmet prodaje slika sa neta. Super, znaci na sajtu ce opstati samo provereni komercijalni preprodavci i od njih cemo svi kupovati. I to ne samo zbog slika, vec vecina pravila ne ide u prilog obicnim smrtnicama....
2021 06 05
> TaniaMani: > 18. Slike sa interneta i slike ukradene sa drugih sajtova ili od drugih članova. > 25. Kolažne slike (dozvoljeni su kolaži od DVE slike!) > Ali ja se i dalje nadam da u kolazne slike spada jedna sa interneta 😂😂 Ne! Moze kolaz ali od licnih fotografija. Adminla je tako objasnila clanici @Loolaa koja ju je to vec pitala
2021 06 06
Hvala.. Onda da krenem polako da brisem pre nego sto me preduhitre i dobijem negativnu.. 😣> lokibg: > > TaniaMani: > > 18. Slike sa interneta i slike ukradene sa drugih sajtova ili od drugih članova. > > 25. Kolažne slike (dozvoljeni su kolaži od DVE slike!) > > Ali ja se i dalje nadam da u kolazne slike spada jedna sa interneta 😂😂 > Ne! Moze kolaz ali od licnih fotografija. Adminla je tako objasnila clanici @Loolaa koja ju je to vec pitala
2021 06 06
Ja vam devojke predlazem da jednostavno u opisu predmeta stavite link ka slikama sa sajta, tako sam ja uradila 🤷 Ne smeju da se kace slike sa neta jer se krsi zakon intelektualne svojine, ali mislim da nije nikakav problem da okacite link ka artiklu koji stoji na zvanicnom sajtu
2021 06 06
Svetlana,mislim da je i to zabranjeno.Znam da na Limundu moze da se postavi link za KP,ali cini mi se da je naglaseno da ne sme sa nekih drugih sajtova..Cini mi se da sam tako nesto procitala.Verujem da ce to vaziti i ovde
2021 06 06
Onda možemo staviti ispod oglasa da šaljemo fotke kako stoji modelima u poruci😭 ja sam razmisljala da slikam nešto na sebi, mada iskreno sve što prodajem mi je malo, tako da nema ništa od toga, a i to bi mi oduzelo dosta vremena svakako
2021 06 06
> LUCIFERCE: > > jelena2606: > > Nisam stavljala slike sa neta sem u par slucajeva,posto nisam uspela da nadjem identican model.Medjutim znaci mi dosta kada postoji fotografija identicnog modela,ne pribliznog,nego identicnog sa neta.Posto dosta puta, kao i ja, clanice nisu profi fotografi i tesko je lepo uslikati stvar.Ovako se bar tacno zna koji je model u pitanju. > Da ne govorimo o crnoj garderobi, koja u većini slučajeva ispadne očajno. Da, ja imam taj problem. Ne mogu da uslikam tamne stvari telefonom a da lice na bilo sta osim izbledele krpe. Nebo i zemlja ono sa slika i uzivo ili na slici sa neta.
2021 06 06
> jelena2606: > Svetlana,mislim da je i to zabranjeno.Znam da na Limundu moze da se postavi link za KP,ali cini mi se da je naglaseno da ne sme sa nekih drugih sajtova..Cini mi se da sam tako nesto procitala.Verujem da ce to vaziti i ovde Pa to vec nema apsolutno nikakvog smisla. Mislim, ako je to taj artikl ne znam u cemu je problem... ali dobro. Ionako me ne pogadja nesto preterano, jer uglavnom i ne koristim slike sa interneta Ali ako hoce da budu kao KP/LM, onda nek' uvedu i automatsko obnavljanje oglasa posle mesec dana i nek' se automatski brisu oglasi koji nisu po pravilima :P al' jes' zabole ih :')
2021 06 06
Mada, ako nisu naglasili za link onda....Mislim ono sto nije zabranjrno,znaci da je dozvokjeno ;)
2021 06 06
> jelena2606: > Mada, ako nisu naglasili za link onda....Mislim ono sto nije zabranjrno,znaci da je dozvokjeno ;) Postavljanje linka ima logike: - eventualni kupac moze da vidi odevni predmet na modelu - link direktno vodi na sajt koji polaze pravo na konkretnu fotografiju, pa se autorska prava ne narusavaju - zbog zabrane postavljanja fotografija sa interneta vrv ce opasti prodaja, a time i zainteresovanost ljudi da kupuju na ovom sajtu; a linkovi bi ipak umanjili naglo opadanje ionako smanjene prodaje na MK. Normalno, najbolje bi bilo da administracija prekine svoj zavet cutanja i da se oglasi makar po ovom pitanju, da ne bi bilo posle ovakve situacije: clanica postavi svoju foto predmeta i link da se vidi kako taj predmet stoji na modelu, a onda bez opomene dobije negativnu od admina uz trljanje na nos tackom 26. iz spiska Nedozvoljenih predmeta, koja glasi: "26. Sve što nema veze sa sajtom i za šta ne postoji kategorija".
2021 06 06