Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Sobne biljke

Da li neko ima preporuku za sobnu biljku koja opstaje na prozoru ispod kojeg je radijator? 😁
2021 12 18
Orhideja 😊
2021 12 18
Isto sam to trazila i za sada mi sa alojom ide super.
2021 12 18
Sanseverija
2021 12 19
> Anja0404: > Sanseverija Tri su mi upravo propale na žalost. Ne znam da li je do grejanja ili nečeg drugog. Baš u isto vreme se desilo. Volim ih inače jer nisu zahtevne, ali eto odoše. Tu se i prozor otvara, možda im i to smeta.
2021 12 19
> Mimomila: > Isto sam to trazila i za sada mi sa alojom ide super. Da li ima neka podvrsta što uvek ostane manja? Imala i nju, ali dala mami jer je postala ogromna, pa nisam imala kud sa njom. 😁
2021 12 19
> Julija: > Orhideja 😊 Hvala! Imam u vidu. 😊👍
2021 12 19
Cannabis
2021 12 19
> Ralekrusevac: > Cannabis 😂😂😂👍
2021 12 19
Bas mi je zao… Ja koliko znam, sanseverija dobro podnosi toplotu od grejnih tela… Mozda je nesto drugo… Znam da ne vole puno vode…. > DoliBlack: > > Anja0404: > > Sanseverija > Tri su mi upravo propale na žalost. Ne znam da li je do grejanja ili nečeg drugog. Baš u isto vreme se desilo. Volim ih inače jer nisu zahtevne, ali eto odoše. Tu se i prozor otvara, možda im i to smeta.
2021 12 19
Singonijum. Odlična, malo zahtevna biljka koja voli toplotu i redovno zalivanje. Brzo raste, lako se razmnožava reznicama. Izgleda vrlo bujno kada se raširi. Zimi baš voli toplo, mislim da je poreklom afrička. Vrlo dekorativna jer su listovi prošarani. ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/e873b82f9efb06e674ec31ff31c19246.jpg)
2021 12 19
> Anja0404: > Bas mi je zao… Ja koliko znam, sanseverija dobro podnosi toplotu od grejnih tela… Mozda je nesto drugo… Znam da ne vole puno vode…. > > DoliBlack: > > > Anja0404: > > > Sanseverija > > Tri su mi upravo propale na žalost. Ne znam da li je do grejanja ili nečeg drugog. Baš u isto vreme se desilo. Volim ih inače jer nisu zahtevne, ali eto odoše. Tu se i prozor otvara, možda im i to smeta. Da, znam za zalivanje. Godinama ih već imam, ali ne u prozoru zimi. Nameračila sam se baš tu da ih stavim i odoše. Imam još jednu na stolu i ona je ok.
2021 12 19
> SanjaVintage: > Singonijum. > Odlična, malo zahtevna biljka koja voli toplotu i redovno zalivanje. Brzo raste, lako se razmnožava reznicama. > Izgleda vrlo bujno kada se raširi. > Zimi baš voli toplo, mislim da je poreklom afrička. > Vrlo dekorativna jer su listovi prošarani. > ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/e873b82f9efb06e674ec31ff31c19246.jpg) Zaboravila sam da napišem da bih nešto manje, što ne buja previše, jer nemam kud sa podmladkom. 😁
2021 12 19
Dobro da je bar jedna pretekla… :) > DoliBlack: > > Anja0404: > > Bas mi je zao… Ja koliko znam, sanseverija dobro podnosi toplotu od grejnih tela… Mozda je nesto drugo… Znam da ne vole puno vode…. > > > DoliBlack: > > > > Anja0404: > > > > Sanseverija > > > Tri su mi upravo propale na žalost. Ne znam da li je do grejanja ili nečeg drugog. Baš u isto vreme se desilo. Volim ih inače jer nisu zahtevne, ali eto odoše. Tu se i prozor otvara, možda im i to smeta. > Da, znam za zalivanje. Godinama ih već imam, ali ne u prozoru zimi. Nameračila sam se baš tu da ih stavim i odoše. Imam još jednu na stolu i ona je ok.
2021 12 19
Ja držim ljubičice na prozoru ispod kojeg je radijator. Povremeno otvaram prozor na kip. Imam ih već dugo, lepo cvetaju, a saksije su im male (jer samo takve mogu tu da mi stanu). Probala sam i druge biljke tu da držim, ali bez uspeha.
2021 12 19
1 2