Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Sobne biljke

> Keti1234: > Ja držim ljubičice na prozoru ispod kojeg je radijator. Povremeno otvaram prozor na kip. Imam ih već dugo, lepo cvetaju, a saksije su im male (jer samo takve mogu tu da mi stanu). Probala sam i druge biljke tu da držim, ali bez uspeha. Pa to. Ne sme biti velika saksija, a čim se listovi pružaju preko, ka radijatoru, tu krenu da propadaju. Šta Vam nije uspelo? Da znam da ne pokušavam? 😁 Neke sukulente bih smestila tu najrađe, ali eto sanseverija ode... 😕
2021 12 19
> Anja0404: > Dobro da je bar jedna pretekla… :) > > DoliBlack: > > > Anja0404: > > > Bas mi je zao… Ja koliko znam, sanseverija dobro podnosi toplotu od grejnih tela… Mozda je nesto drugo… Znam da ne vole puno vode…. > > > > DoliBlack: > > > > > Anja0404: > > > > > Sanseverija > > > > Tri su mi upravo propale na žalost. Ne znam da li je do grejanja ili nečeg drugog. Baš u isto vreme se desilo. Volim ih inače jer nisu zahtevne, ali eto odoše. Tu se i prozor otvara, možda im i to smeta. > > Da, znam za zalivanje. Godinama ih već imam, ali ne u prozoru zimi. Nameračila sam se baš tu da ih stavim i odoše. Imam još jednu na stolu i ona je ok. Ta se najbolje držala i inače. Bar nešto da ostane. 😁
2021 12 19
> DoliBlack: > > SanjaVintage: > > Singonijum. > > Odlična, malo zahtevna biljka koja voli toplotu i redovno zalivanje. Brzo raste, lako se razmnožava reznicama. > > Izgleda vrlo bujno kada se raširi. > > Zimi baš voli toplo, mislim da je poreklom afrička. > > Vrlo dekorativna jer su listovi prošarani. > > ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/e873b82f9efb06e674ec31ff31c19246.jpg) > Zaboravila sam da napišem da bih nešto manje, što ne buja previše, jer nemam kud sa podmladkom. 😁 Da, razumem, ali, ne raste singonijum brzo, treba mu par godina da stigne do ovih dimenzija.
2021 12 20
Jasno, ali tad ne bih imala kud sa njim.... Mami samo prosleđujem, ali nije mi to neko rešenje. 😁
2021 12 22
Ja sam pre dugo imala adama i evu, bas su prijatne i nekako uzivas dok ih posmatras <3
2022 01 08
> SonjaSara3452: > Ja sam pre dugo imala adama i evu, bas su prijatne i nekako uzivas dok ih posmatras <3 Znam za biljku adam ali nisam znala da ima i eva. Koja je to biljka? Adam je ogroman da bi bio u prozoru. 😁 Ako na isto mislimo. 😊
2022 01 08
![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/472a54ad24be2672bc46b0981f0d3741.jpg) Kupila sam ovo u međuvremenu. Za sad biljka iz sredine nije dobro podnela prozor, pa sam je premestila. Ostalo se drži. 😁
2022 01 08
Generalno svi sukulenti bi trebalo da izdrze, drzim krupne kaktuse na prozorskoj dasci i njima je fino. Od tropskih imam Yuccu bukvalno pored radijatora i prija joj, stavila sam joj red opranih i prokuvanih kamencica na sloj zemlje da drze vlagu i super je vec celu zimu, pre sam je drzala dalje od prozora.
2022 01 12
E, da, kada ih budes presadjivala iz ovih kupovnih saksija u vece ili vracala u iste, na prolece recimo, ne sada, izmesaj dve trecine humusa sa trecinom peska i u dno saksije stavi sitne kamencice radi bolje drenaze i bice im odlicno, oni vole suvlju zemlju a zalivanje kada se setis. Kaktuse ne zalivam cele zime uopste a leti kada su na suncanoj terasi bukvalno kada se setim ili primetim da su se jadnici usukali koliko su zedni x-)
2022 01 12
> srebrna: > Generalno svi sukulenti bi trebalo da izdrze, drzim krupne kaktuse na prozorskoj dasci i njima je fino. > Od tropskih imam Yuccu bukvalno pored radijatora i prija joj, stavila sam joj red opranih i prokuvanih kamencica na sloj zemlje da drze vlagu i super je vec celu zimu, pre sam je drzala dalje od prozora. Yucca je super! Verovatno ću kupiti u jednom momentu, kad mi se oslobodi prostor. A što se presađivanja tiče, da, sigurno ću tako izmešati. Tako obično i bude kad se kupi. Ja zalivam kad vidim da omlitavi malo, ali jako je suv vazduh u stanu, pa verovatno i bude ćešće od jednom mesečno. Zavisi kako koja biljčica. Imam i nešto što mora jednom nedeljno inače postane braon. 😁
2022 01 12
1 2