Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Pitanje vazno!

Ne znam u koji podforum da svrstam ovo sto me interesuje, pa sam odlucila ovde da pisem. Nazovite me neupucenom, ali zato i postavljam pitanje da bih znala. Naime, kada vam dolaze gosti : 1. Da li cistite stan/kucu pre no sto dodju, 2. Da li ih pustate da vrsljaju po stanu gde hoce. Ja sam npr. Protiv toga da ulaze u deo koji nije lepo sredjen. Ja smatram da ne treba da gledaju nesto sto nije sredjeno i da ne treba da vrsljaju. 3. Da li vi kada idete u goste, cesto idete u neuredan prostor. Meni je ova tema veoma vazna iako bi se nekom cinila smesna, stoga vas molim da me razumete i odgovorite mi. Hvala od srca.
2022 01 09
Nije smesna, a da li toliko vazna, zavisi koga docekujete. Ako je to familija, ne bi trebalo toliko da se opterecujete time da li ste prebrisali prasinu ili usisali, a prijatelji? Kako oni Vas, takk i Vi njih. Mada je meni to vise stvar licnih preferencija, da uvek bude sredjeno, prebrisano, itd. Nismo svi toliko pedantni i predani tome. Ja cesto dobijem "komentar" da sam bolesna kada je u pitanju moja soba, moja odeca i sve moje, jer mnogo, ali bas, bas mnogo vodim racuna o tome da je sve uredno, itd. Goste primam u dnevnoj sobi i/ili trpezariji. Setaju do kupatila samo, ali za bilo kakvu dalju setnju? Tome sluze neke pesacke ili trim staze, itd.
2022 01 09
1. Uvek a nenajavljene nepustam osim najbolju drugaricu 2. Ja uvek sve sredim pa cak i spavacu sobu u koju sigurno nece ici ali nevolim kada mi idu svuda po kuci 3.Samo kod porodice i najbolje drugarice inace se nesetam po tudjoj kuci
2022 01 09
Ne vidim razlog da bilo ko vršlja po Vašem stanu osim ako ga/je/ih niste Vi pozvali da u tu sobu uđu. Ne mogu ni da zamislim zašto bi neko s kim sedite u dnevnoj sobi (na primer) ustao i rekao: e ček da vidim šta ima u spavaćoj 🤣 Kada idem u goste ne vršljam po sobama a koliko je i da li nečiji stan uredan, verujte ni ne obraćam pažnju (nikada se nije desilo da bude baš ekstremno štrokavo kod nekoga, to bih verujem primetila). S druge strane, kada je moj stan u pitanju malo sam 'bolesna', što napisa članica iznad, 99% vremena mi je sređeno sve bez obzira očekujem li goste ili ne (to je usisavanje po 2x dnevno, brisanje prašine svaki dan, ma svaka do poslednje stvari na svom mestu u svakom trenutku) ali onaj 1% kad mi se baš desi da su sudovi neoprani u sudoperi ili sam u garderober u koji kačim jakne nagurala sve i svašta "dok prođu gosti", iznerviram se kad krenem da skuvam kafu a osoba krene za mnom u kuhinju ili uzme da sama otvori taj orman da stavi svoju jaknu umesto meni da da, ne zato što će videti "haos", boli me uvo, nego mi je nevaspitano prosto da otvaraš tuđe ormane, makar bili samo za jakne i neobjašnjivo zašto moraš da mi držiš sveću u kuhinji umesto da sačekaš ko čovek u dnevnoj sobi 😂
2022 01 09
1. Da, raspremim pre nego što dođu, sklonim stvari koje nisu na mestu, prebrišem, zategnem dnevnu sobu u kojoj očekujem i da ostanu 2. Sa takvim osobama uopšte nemam kontakt niti ih pozivam, smatram nekulturnim da se slobodno šetkaju gde im padne na pamet ako ih ja nisam pozvala sa mnom 3. Na to ne obraćam pažnju, ne idem u inspekciju nego da vidim toga kod koga sam došla
2022 01 09
> Chillnakit: > 1. Da, raspremim pre nego što dođu, sklonim stvari koje nisu na mestu, prebrišem, zategnem dnevnu sobu u kojoj očekujem i da ostanu > 2. Sa takvim osobama uopšte nemam kontakt niti ih pozivam, smatram nekulturnim da se slobodno šetkaju gde im padne na pamet ako ih ja nisam pozvala sa mnom > 3. Na to ne obraćam pažnju, ne idem u inspekciju nego da vidim toga kod koga sam došla Isto.
2022 01 09
Spremam svaki dan a naravno da dodatno sredjujem kada ocekujem goste. Smatram izrazito nekulturnim setkanje po svim sobama jer ne vidim ni logiku ni lepo ponasanje u tome, kapiram da to rade izrazito radoznale osobe koje bi, verovatno, posle malo da razglabaju o vama, vasoj kuci, stvarima... Vasar ne zameram niti primecujem, svima nama se to desava ali neurednost u smislu prljavstine, ustajalog vazduha...e to me uzasava i da se, igrom nekog slucaja, nadjem kod nekog to bi sigurno primetila u negativnom smislu, ovako, ljudi kod kojih odlazim imaju manje vise, nijanse su u pitanju, iste sisteme vrednovanja kao i spremanja kuce.
2022 01 09
Dnevna rutina ciscenja, kod nas, obuhvata usisavanje celog stana, ribanje podova i brisanje prasine. Medjutim, imamo jednogodisnjaka, sto znaci da koliko god cistila, dnevna soba je uvek puna rasutih igracaka. Ali, ajde po stavkama :) : 1. Cistim pre dolaska gostiju i to detaljno. Tu ne ubrajam najbolje prijatelje, vise se to odnosi na rodbinu koja dolazi na par dana. 2. Ne volim vrsljanje po stanu, pogotovu jer imamo sobu koju ne koristimo i ona mi sluzi kao veseraj i magacin za sve i svasta. Mrzim kad suprug odvede nekog tamo kako bi pokazao neku glupost koje se setio u trenutku. :@ 3. Ne zagledam koliko i da li je nekom sredjen stan. Medjutim, sto rece jedna clanica, nije se desilo da odem kod nekog gde je bas haos.
2022 01 10
1. Spremim stan čim ustanem, tako da je uvek uredno, ali volim još jednom preći sve ako očekujem goste. 2. Nisam imala takva iskustva do sad, ali ne bi mi bilo prijatno da neko uđe u prostoriju koja je u haosu. 3. Ne obraćam pažnju na to da li je uredno ili ne. Pogotovo kod prijatelja koji imaju malu decu. Došla sam da vidim njih, a ne da tražim paučinu po ćoškovima...
2022 01 10
Ne dolaze mi neprijatelji, niti idem kod istih, tako da kod mene vlada poprilična sloboda, s tim da mi niko ne vrslja po stanu, sem deca kad je dečiji rodjendan, a ni ja ne zalazim kod drugih u prostorije, mimo te u kojoj sedim. Čistim normalno, zategnem i sklonim igračke da se gosti ne osećaju neugodno, stan mi je mali, a imam viška svega, tako da prostor nije idealno doteran za one koji očekuju dizajnersko uredjenje. Svi koje poznajem imaju prostorije u koje ne zalazim i koje su neka vrsta magacina. Kad je stan mali, teško je uklopiti idealno rešenje za primanje gostiju, odlaganje viška, a da sve bude top, pogotovo sa manjom decom. Ne opterećujem se i neprijatno mi je ako se neko drugi opterećuje kad ja idem kod njega
2022 01 10
1.uvek čistim pre nego što neko dođe osim možda roditelji. 2.to obično pokušavaju deca, da smeta mi izuzetno, trudim se da ne puštam. 3.idem samo gde me stave da sedim i u toalet ali ne volim ako nije sređeno i provetreno. > Jaspis: > Ne znam u koji podforum da svrstam ovo sto me interesuje, pa sam odlucila ovde da pisem. Nazovite me neupucenom, ali zato i postavljam pitanje da bih znala. Naime, kada vam dolaze gosti : > 1. Da li cistite stan/kucu pre no sto dodju, > 2. Da li ih pustate da vrsljaju po stanu gde hoce. Ja sam npr. Protiv toga da ulaze u deo koji nije lepo sredjen. Ja smatram da ne treba da gledaju nesto sto nije sredjeno i da ne treba da vrsljaju. > 3. Da li vi kada idete u goste, cesto idete u neuredan prostor. > Meni je ova tema veoma vazna iako bi se nekom cinila smesna, stoga vas molim da me razumete i odgovorite mi. > Hvala od srca.
2022 01 11