Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

POMOĆ!!! - A1 roming prevara

Mozda sam omasila mesto za ovu temu, izvinjavam se Treba mi savet, iskustvo ili neka devojka koja radi u A1 Naime, naplaćen mi je prenos podataka u romingu pred samu granicu, nisam jos napustila zemlju. Da li se još nekome to dogodili i kako su rešili spor? Ja imam dokaz vreme prenosa sa listinga i vreme kad sam ušla u roming piše na poruci SMS koju sam dobila. Da zlo bude veće i suprugu i meni je skinut sličan br MB na istom mestu pred granicu. Nije zakonito da mi to naplate jer sam fizički u Srbiji bila, a i tuzicemo se ako treba. Sva iskustva i saveti su dobrodošli.
2022 03 28
Ooh pa to je stara njihova fora. :D Dešavalo se da ljudi odu na planinarenja, blizu granice pa im naplate debele račune a oni još koristili GPS gde se jasno vidi kojom rutom su se kretali. Čula sam razne priče. Lično sam doživela da mi naplate babe i žabe tokom jednog putovanja, tužila sam ih Ratelu pa je taj račun eliminisan. Iskreno, nemojte koristiti internet, telefonirati i sl. blizu granica osim ako ne planinarite pa Vam je nephodno potreban za neke aplikacije. Signali se preklapaju i to nije baš definisano državnom granicom… S tim da bi oni morali razlikovati da li je neko bio u zemlji ili ne, samim tim što ima mnogo sela i manjih mesta duž granice i ti ljudi koriste internet i telefone.
2022 03 28
> MissDiva: > Ooh pa to je stara njihova fora. :D Dešavalo se da ljudi odu na planinarenja, blizu granice pa im naplate debele račune a oni još koristili GPS gde se jasno vidi kojom rutom su se kretali. > Čula sam razne priče. Lično sam doživela da mi naplate babe i žabe tokom jednog putovanja, tužila sam ih Ratelu pa je taj račun eliminisan. > Iskreno, nemojte koristiti internet, telefonirati i sl. blizu granica osim ako ne planinarite pa Vam je nephodno potreban za neke aplikacije. Signali se preklapaju i to nije baš definisano državnom granicom… > S tim da bi oni morali razlikovati da li je neko bio u zemlji ili ne, samim tim što ima mnogo sela i manjih mesta duž granice i ti ljudi koriste internet i telefone. Hvala za informaciju, nisam znala da Ratel postoji! Cekam njihov odgovor na mejl pa ćemo se ganjati.
2022 03 28
Prenos podataka obavezno isključiti u blizini granice. Moji žive na nekoliko stotina metara od granice i ako ostavite automatsko podešavanje često se kači na signal drugog provajdera bez obzira da li ste prešli granicu ili ne. Isključivo ručno podešavanje.
2022 03 28
Meni je MTS nakarikao racun, i zalila sam se u MTSu, odbili su zalbu (naravno!) i "izasli mi u susret" da taj racun platim na rate. Lopovi protiv kojih se bas tesko moze 🙅🏼‍♀️
2022 03 28
> Nina136: > Meni je MTS nakarikao racun, i zalila sam se u MTSu, odbili su zalbu (naravno!) i "izasli mi u susret" da taj racun platim na rate. Lopovi protiv kojih se bas tesko moze 🙅🏼‍♀️ Toga se i plašim, al pazi isto 2 min pre napuštanja granice i meni i mužu su skinuli MB, kao da neko čuči ispred granice, kad nisi ni tamo ni ovamo. Neću da im platim. Preći cu u drugu mrežu, a prijaviti ih Ratelu. Ako se odbije i tu tuzicemo se. Lopuze samo čekaju kako da ti otmu pare.
2022 03 28
Svi provajderi su isti po tom pitanju. Bili ste u romingu (automatsko biranje mreže) i nažalost su argumenti na njihovoj strani. To koliko besramno mnogo naplate za par megabajta je no comment, ali može im se. Ubuduće, isključite mobilne podatke 5 km pre granice.
2022 03 28
> *STARS*: > > MissDiva: > > Ooh pa to je stara njihova fora. :D Dešavalo se da ljudi odu na planinarenja, blizu granice pa im naplate debele račune a oni još koristili GPS gde se jasno vidi kojom rutom su se kretali. > > Čula sam razne priče. Lično sam doživela da mi naplate babe i žabe tokom jednog putovanja, tužila sam ih Ratelu pa je taj račun eliminisan. > > Iskreno, nemojte koristiti internet, telefonirati i sl. blizu granica osim ako ne planinarite pa Vam je nephodno potreban za neke aplikacije. Signali se preklapaju i to nije baš definisano državnom granicom… > > S tim da bi oni morali razlikovati da li je neko bio u zemlji ili ne, samim tim što ima mnogo sela i manjih mesta duž granice i ti ljudi koriste internet i telefone. > Hvala za informaciju, nisam znala da Ratel postoji! Cekam njihov odgovor na mejl pa ćemo se ganjati. Koliko sam upućena, Ratel ima elektronski obrazac koji popunjavate na njihovom sajtu. Na to ćete sigurno dobiti odgovor.
2022 03 28
> MissDiva: > > *STARS*: > > > MissDiva: > > > Ooh pa to je stara njihova fora. :D Dešavalo se da ljudi odu na planinarenja, blizu granice pa im naplate debele račune a oni još koristili GPS gde se jasno vidi kojom rutom su se kretali. > > > Čula sam razne priče. Lično sam doživela da mi naplate babe i žabe tokom jednog putovanja, tužila sam ih Ratelu pa je taj račun eliminisan. > > > Iskreno, nemojte koristiti internet, telefonirati i sl. blizu granica osim ako ne planinarite pa Vam je nephodno potreban za neke aplikacije. Signali se preklapaju i to nije baš definisano državnom granicom… > > > S tim da bi oni morali razlikovati da li je neko bio u zemlji ili ne, samim tim što ima mnogo sela i manjih mesta duž granice i ti ljudi koriste internet i telefone. > > Hvala za informaciju, nisam znala da Ratel postoji! Cekam njihov odgovor na mejl pa ćemo se ganjati. > Koliko sam upućena, Ratel ima elektronski obrazac koji popunjavate na njihovom sajtu. Na to ćete sigurno dobiti odgovor. Traže da se prvo proba rešiti problem sa mrežnim operaterom, a ovi mi još nisu odgovorili na mail, doduše nocas u 1 sam ga poslala🤭
2022 03 28
Koristim prepaid iskljucivo, i kad sam blizu granice automatski se nakaci na nekog operatera i posalje mi poruku da sam u romingu, cak i dok sam u Srbiji. Onda ja rucno moram da biram operatera i vratim na mog, pa prebacim na drugog kad granicu predjem. To je moj slucaj.
2022 03 28
> Esprit21: > Koristim prepaid iskljucivo, i kad sam blizu granice automatski se nakaci na nekog operatera i posalje mi poruku da sam u romingu, cak i dok sam u Srbiji. Onda ja rucno moram da biram operatera i vratim na mog, pa prebacim na drugog kad granicu predjem. To je moj slucaj. Isto.
2022 03 28
Samo da izvestim, odobrili su mi 90%popust na cenu Romiga. Makar to sam uspela..
2022 03 29
👍 Nemojte da menjate provajdera! (Naplatiće verovatno realnu cenu iz drugog pokušaja.) Kod mts-a to ne bi mogli postići.
2022 03 29
Potpuno isti problem sa romingom, tacnije pljackom . Najgori moguci customer service. Sistemski se ne obradjuju reklamacije, neka nemusta osoba isred korisnickog servisa pise mejlove, u kojima apsolutno ignorise cinjenicu da u ugovou stoji da se internet ukida cim se izadje iz tarifnog paketa, sto nije tacno, jer su mi naplatili 200 eura i tek onda kad su oni to proceneli zabranili pozive. Ako moze neko da mi da me uputi na koji nacin moze RATELu da se uputi prigovor? Veoma korsitan forum !
2022 12 15