Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Rekreativne nastave skupe kao da se ide na Azurnu obalu!!!!

Mi nismo imali ekskurzije ali je nastavnica vodila decu na onaj Super kamp na Tari,ko se prijavi..Mislim da je 200 ili 300e bilo,zaboravih vec..Generalno imali su program od jutra do mraka.Stvarno je super za klince.I turniri i setanje po prirodi,razni sportovi,voznja jezerom itd.Trece godine vec nije hteo da ide,dosadilo mu je...
2022 04 08
Uhhh...stanje svesti prosecnog Srbijanca je da moze sve. Na kredit. Kredit za more, kredit za telefon, potrosacki...onaj za stan apsolutno razumem, ali za sve drugo - tugo. Pa i taj kredit kosta. Ne znam kolike su kamate, ne treba mi kredit, al verujem da nisu male. No, bitno nije. Bitno da se zivi na nivou. Tugo. A to sam vec rekla.
2022 04 08
> lokibg: > Nensina, sta reci.... > Ne kapiram, barem u Srbiji ima milion prelepih destinacija. Cemu to beskrupulozno ugradjivanje Ni ja ne kontam.Pri tome tada joj je muz ostao bez posla,ona samo radila.Celu platu za to dala,plus daj dzeparac,kupi patike,pizamu,neke sitnice.I da jos nosi da jedu.A realno 200 evra za 7 dana u takvom smestaju je preterano.Realno nije ni 7 nego 6 nocenja prvi dan stigli na veceru,sedmi krenuli posle dorucka. Meni su te cifre sumanute. Za te pare moze mnogo bolje. Kod kume u razredu su se te godine organizovali roditelji,neki normalni ljudi odbili sve te naduvane cifre. Na kraju nasli neku varijantu za Uvac,3 dana sve ukupno 70 e.Smestaj bio vrh,isli na krstarenje Uvcem,u pecinu,posmatrali beloglavog supa,vodili ih u neko domacinstvo seosko tamo imali jedan rucak,pomagali u pravljenju sira decaci,devojcice u pravljenju slatka od dunja,brali voce.Dosli svi sa teglama,vocem i sirom odusevljeni.I to mi je neka ok cifra a pri tome su se deca druzila i videla nesto drugacije.
2022 04 08
Ja sam '99. Godište, nisam nešto posebno stara, ali se sećam da su naše rekreativne nastave od 1. Do 4. Razreda za 7 dana negde u Srbiji koštale 7000-9000. Onda, kad smo prešli od 5. Do 8. Počele su da rastu cene i ekskurzije od 2 dana su koštale toliko i ja nisam htela da idem. Roditelji su me terali, celo odeljenje išlo, ja nisam htela jer sam još kao dete smatrala da nije realno da 2 dana koštaju koliko i 7. Onda je došla i srednja škola gde su, u četvrtoj godini za matursku ekskurziju našli da idemo 4 dana u Prag za nekih 300€. Naravno da nisam otišla. Godinu dana kasnije sam sa 17.000 otišla na more 5 dana, sama, sa tim novcem platila i prevoz i smeštaj i hranu... Trenutne cene su nerealne. Udžbenici su koštali po 5000-6000, ali sam redovno kupovala polovne ili uzimala od starijeg brata gde sam mogla iste knjige. Na svu sreću, za moje roditelje, sam bila dete koje se razume u novac i koje nije samo tražilo
2022 04 08
Obzirom da sam jedno vreme radila upravo organizaciju ekskurzija,moram da kazem nesto i iz svog ugla gledanja. Ok, iz ugla roditelja ekskurzije jesu skupe,uvek bilo. Zasto su skupe...zato sto cena nije samo smestaj, vec u tu cenu ulazi i prevoz, agencijska zarada, vodic, lekar... Agencije u tenderu stavljaju minimalne cene kako bi dobile, jer je vecinom na tenderima kriterijum najniza cena ponudjaca. Namestanja naravno ima, ali ona nisu izmedju agencija, vec vlasnika smestaja i direktora skola (ko koga favorizuje) ,pa se tako u tenderima javljaju ponekad sumanuti zahtevi (uvek mozete procitati tender na sajtu) za koje nama ostalima treba carobni stapic da bi ih ispunili, logicno.
2022 04 09
S druge strane, cesto bude problem jer imate roditelje koji postavljaju preterane uslove skolama, tipa preciscavanje vazduha u sobama na Zlatiboru (?!), pa onda imate vegansku ishranu,pa prilagodjenu alergicarima, pa milion drugih zahteva koji jesu i realni i nerealni pa se onda postavlja pitanje koji smestaj moze da obezbedi date uslove. Tako da nije sve stvar nekog lopovluka i ne znam cega, kada pogledate cenu iz ugla organizatora to je minimalno (naspram velike muke organizovati sve, trpeti pritisak skola/roditelja,pronaci najpovoljnije opcije da bi svi bili zadovoljni). Nazalost uvek je bilo i bice porodica kojima je ekskurzija ogroman teret, nekome nije nista platiti i za desetoro dece, sve je do mogucnosti, ali nikad se nije moglo udovoljiti svima da budu zadovoljni
2022 04 09
Pošto je spomenut i savet roditelja, moram da dodam da se na njemu nista ne rešava i da sam odustala posle 2 godine u osnovnoj i 2 godine u srednjoj. Jednom prilikom sam 5 puta postavljala pitanje direktorki, da bi progutala knedlu i jedva odgovorila neodređeno, a imali smo ozbiljan problem u odeljenju, koji je otišao na visi nivo nedolaskom učiteljice i raznim zamenama od 1.do 3.razreda osnovne škole. Starija ćerka nije imala u srednjoj školi ni jedno putovanje, jer je politika škole bila takva da izbegavaju vođenje tinejdžera, a uvek navodjen razlog da nije prijavljen dovoljan broj dece. Ne znam zašto smo sedeli po 2 sata i izglasavali šarenu lažu na savetima roditelja.
2022 04 09
Nemam jos tu muku, ali i vrticu nista bolje. Stalno neka slikanja, par slika 1000 din, a dvoje dece, jednodnevni izlet je kostao 2800 din sto je meni previse, jer nisu isli kao mi negde citav dan da obilaze, vec od tacke A do tacke B, u Dino park i tamo su proveli dan. Neke mape radova, kao cuvanje crteza to smo isto platili 2000, pa neki silni brisevi privatno kao obaveznu, dodju u vrtic laborant, pa uzimaju deci briseve, plus sa placanjem redovnim i placanjem kad su bolesni (a to je precesto) , juce sam racunala: od decembra do danas me je vrtic kostao 94000
2022 06 30
P. s. I duzna sam jos 112000 da bih dobila te refundacije. Ovih 90 000 to je iz mog dzepa, ne racunam ono sto mi je drzava vratila, jer zbog boginja nisu isli, pa imunitet los, virusi, jedva smo po 15 000 dobijali od drzave, a cena vrtica 28 000. Pakao.
2022 06 30
I na svu tu muku, da vam se pozalim, ostala sam bez posla i ukine mi banka dozvoljeni minus i danas mi legnu dve poslednje refundacije na taj racun, iako sam pre mesec dana vrticu dostavila drugi broj racuna, dok to ne platim i banka mi proguta sve. 44 009, prve pune refundacije posle 5 meseci. Stajala sam na ulici i plakala od muke, dok nisam sama sebi rekla, ebes pare, bice ih, sta sad.. Ukanalise nas skole i vrtici..
2022 06 30
1 2 3