Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Preparati protiv buva i krpelja - PSI

Šta koristite za zastitu od buva i krpelja a da vam se dobro pokazalo? Razmisljam o ogrlici ali ne znam koliko je efikasna za taj novac. Do sad smo jednom stavljali ampulu ali ona traje samo mesec dana i to ne znam koliko je efikasna. Inače štene je u pitanju (5meseci)
2022 06 16
I mi koristimo ampulu i nismo imali problema, cesto setamo Loru u prirodi, sume, livade...uvek je pregledamo kad dodjemo kuci i mislim da je ampula sasvim ok, ako se pravilno utrlja jel i ispostuje dva dana bez kvasenja posle stavljanja.
2022 06 16
Ogrlica je odlicna, mi je svake godine kupimo, nikada nismo zakacili krpelja. Bauer koristimo Traje 8 meseci.
2022 06 16
Pardon Bayer(foresto)
2022 06 16
I mi imamo ogrlicu, stavljali smo i ampule. Nijedan krpelj se nije zakacio, ali smo ih par puta nasli na dlaci, bez da se zakace.
2022 06 16
Zavisi sta imate. Ako je štene sa dugackom dlakom zaboravite na orglicu. Posto je jos mali uzmite ampulu a cim malo poraste (ja sam mom davala sa 8 meseci vec) uzmite Next Gard Spectre, mirni ste za krpelje buve parazite/gliste i srcanog crva. Mirni vi srecan ljubimac :) a bas vole da jedu tu tableticu kao keksic je :)
2022 06 16
Ima u Pets Shopu oglica od 500din i traje mesec dana.Ima i ampula koja se rastvara u 1l vode i prska se i podle dva dana se stavi ampula,ali to vazi ako ima krpelje.
2022 06 16
Moj je kratkodlaki, šar pej 😁 Koristili smo pre mesec i po dana ampulu, ali je istekla a on je prilično poraso pa ne znam šta da uzmem. Krpelja mu nismo nalazili do sad, a što se buva tiče nismo ni to, ali se češka pa ne znam da li ima a ne vidimo ih 😂
2022 06 16
Nisam koristila ogrlicu ali kazu da je najefikasnija.Mislim na tu koja traje 8 meseci.Inace trenutno Adventix.
2022 06 16
Draga Ana, pitajte veterinara kada može da počne sa Nekst gard spektrom jer ova rasa je jako podložna i srčanom crvu ukoliko nema adekvatnu zaštitu. Imam mopsa s kojim je isti slučaj. Bitno je samo da pre uzimanja NGS uradite test krvi na eventualno prisustvo larvi i kad krenete ovo da mu dajete, mirni ste. Mi već 8 godina to koristimo i Bogu hvala, nikad ništa nismo zakacili.
2022 06 16
> MaglaSvuda: > Draga Ana, pitajte veterinara kada može da počne sa Nekst gard spektrom jer ova rasa je jako podložna i srčanom crvu ukoliko nema adekvatnu zaštitu. Imam mopsa s kojim je isti slučaj. Bitno je samo da pre uzimanja NGS uradite test krvi na eventualno prisustvo larvi i kad krenete ovo da mu dajete, mirni ste. Mi već 8 godina to koristimo i Bogu hvala, nikad ništa nismo zakacili. A zašto je podložna šar pej rasa srčanom crvu? Nisam upućena u to.
2022 06 17
> Ana2018: > > MaglaSvuda: > > Draga Ana, pitajte veterinara kada može da počne sa Nekst gard spektrom jer ova rasa je jako podložna i srčanom crvu ukoliko nema adekvatnu zaštitu. Imam mopsa s kojim je isti slučaj. Bitno je samo da pre uzimanja NGS uradite test krvi na eventualno prisustvo larvi i kad krenete ovo da mu dajete, mirni ste. Mi već 8 godina to koristimo i Bogu hvala, nikad ništa nismo zakacili. > A zašto je podložna šar pej rasa srčanom crvu? Nisam upućena u to. Sve rase su podlozne srcanom crvu. Popricajte sa veterinarom, nije uopste naivno i treba davati psu tabletu za to dok je sezona komaraca. Imate razne tabletice i sve imaju istu funkciju i posle u oktobru negde mozete stati, svakako zbog zastite i zdravlja psa treba uzimati zastitu za crva.
2022 06 17