Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Đačke ekskurzije

Mame,da li su i kod vaših malaca počele ponude za ekskurzije?Mi smo danas dobili ponudu.Niš i Leskovac.17 000 din.Dva noćenja.
2022 09 27
Osnovna škola.Realizacija sredinom oktobra.Ne znam,da li je to realna cena za ovu destinaciju.Udaljenost 193 km.od našeg grada.Oko 2 i po sata vožnje.
2022 09 27
Naravno da nije realna cena, to je opšte poznata stvar da su ekskurzije preplaćivane jer kako detetu reći ne?..Pogotovo kad njegovi vršnjaci idu 😒 Prevoz autobusom povratna karta, Bog zna kakva hrana i kolektivni smešaj (2 noćenja) ne koštaju zbirno 17000
2022 09 28
Za jedno nocenje 12000,bilo prosle godine.Ove godine se ocekuje 15000,jedno nocenje,obilaze manastire..Ok mi je obilazak manastira ali mi nije ok 15000 din.Ako se neko pobuni kazu ne mora da ide,to je ponuda i to je to. :s Mislim da cu pitti njega da li hoce na ekskurziju ili da mu dam tu lovu da sebi nesto kupi ili sta god...Preko dece nas stavljaju u pat poziciju,niti da kazes da ne moze a niti je normalno dati toliki novac za jednodnevnu ekskurziju.Bezobrazluk i to ozbiljan sto se mene tice.
2022 09 28
Ja imam petaka i prvaka.Starije dete sad u subotu ide na neki mini izlet,doduše ovde blizu i to vozom.Karata,ulaznica,voda,sendvič i nešto slatko.Sve ukupno 1000din.Mladje dete još uvek nema ponuda i mislim da neće ni biti jer je tek 1.razred
2022 09 28
> KristinaCa12: > Ja imam petaka i prvaka.Starije dete sad u subotu ide na neki mini izlet,doduše ovde blizu i to vozom.Karata,ulaznica,voda,sendvič i nešto slatko.Sve ukupno 1000din.Mladje dete još uvek nema ponuda i mislim da neće ni biti jer je tek 1.razred E to je ekskurzija da se deca voze vozom, bas lepo.❤️🍀🍀🍀
2022 09 28
> Aaanaaaa: > > KristinaCa12: > > Ja imam petaka i prvaka.Starije dete sad u subotu ide na neki mini izlet,doduše ovde blizu i to vozom.Karata,ulaznica,voda,sendvič i nešto slatko.Sve ukupno 1000din.Mladje dete još uvek nema ponuda i mislim da neće ni biti jer je tek 1.razred > E to je ekskurzija da se deca voze vozom, bas lepo.❤️🍀🍀🍀 Idu da obilaze prirodu,našu klisuru i setnja( pešačenje).Jeste im zanimljivo.Kad su bili na kraju 4.razreda su isto išli jer nisu ima poslednju zvanicu eskurziju sa uciteljicom.
2022 09 28
Ekskurzija Zapadna Srbija, 2 noćenja 21000. Još toliko i cela porodica bi išla negde na 7 dana...
2022 09 29
Iz Beograda na Palić 17.000 din, 2 noćenja, sve da se plati do 2.11.
2022 09 29
Katastrofalne cene. Ja razumem da moraju tu nesto i ucitelji da zarade jer brinu o deci, al brate mili...
2022 09 30
Mi smo placali Super kamp 300e,7 dana.Isao je ko je hteo na letnjem raspustu.Po ceo dan su imali aktivnosti,od setnje,do kartinga,voznje brodica..uvece zurkiceIaplatilo se svaku paru.Ali jednodnevna ekskurzija gde u i busu provedu dobar deo vremena mi je van svake pameti.Ne postoji opravdanje za ove cifre.. Gledala sam neku emisiju na televiziji gde navodno objasnjavali kao razloge.Ali ove cifre u Srbiji za ekskurzije ne mogu da se opravdaju nikako,posebno ove na jedan dan...A tek ova od 2 dana za 21000 din,ne znam kako ih nije sramota.
2022 09 30
Ekskurzije su preskupe i ove godine još poskupele. Pošto radim u školi tačno znam proceduru. Izabere se destinacija i broj noćenja, u kratkim crtama se navede šta treba da sadrži program putovanja. Nakon toga se raspiše tender i agencije daju ponudu. Članovi saveta roditelja biraju koja ponuda se prihvata kao što i savet roditelja je telo koje određuje visinu dnevnica a ne škole, učitelji i nastavnici. Noćne vožnje su pre mnogo godina zabranjene, to dodatno otežava i produžuje svaku ekskurziju. Zakon određuje koliko vozači mogu da voze i koliko treba da pauziraju. Lekar obavezno mora da ide sa svakom grupom a tu je i vodič. Na to ide smeštaj, hrana i ulaznice i osiguranje. Sve to kad se sabere izađe jakoooo puno. Meni su sulude maturske ekskurzije od 6-8 dana i to čak Francuska i Španija, hiljade kilometara provedene u autobusu. Srećom kod nas se ide na kraće ekskurzije i bliže destinacije. Srbija nije ništa jeftinija od inostranstva. Uglavnom iste destinacije i isti hoteli u ponudi. Isto tako vidim roditelje koji guraju da svoja deca idu na ekskluzivne destinacije, da bude hotel sa 4 zvezdice i naravno švedski sto. Nama smrtnicima preostaje da izaberemo da platimo jer pobogu, pa skoro svi idu i ne mogu da gledam tužno lice svog deteta. Roditelji jesu ucenjeni u neku ruku, glasni dobiju šta su hteli a ostali trpe i krpe rupe u kućnom budžetu. Ja već jedno vreme ne vodim decu, prepuštam drugim kolegama iz zdravstvenih razloga. Verujte mi da ni to nije lak posao kad se savesno radi. 24 sata danima sa 200%koncentracije i onda zna da se desi nezgoda, hitna pomoć, izgubljeno dete i policija, na žalost i krađe. Jednom prilikom ukradeni pasoši a drugom pokraden autobus. Sve u svemu, mnogo toga ne valja u sistemu a sistem čine ljudi.
2022 10 01
@Apple slazem se za odgovornost.Ja licno nikada ne bih smela da vodim toliko dece.Ne bih pristala na takvu odgovornost.Medjutim dva razreda jednodnevna ekskurzija u Srbiji,znaci 40 ucenika iz dva razreda po 15000 din je 600000 din...Jedno nocenje,Uu visekrevetnim sobama,ne moze nikako da opravda tu cifru sa sve lekarima vodicina itd...Mogla bi da opravda kada je vise dana u pitanju ali jedno nocenje nikako...U jedoj emisiji koju sam gledala na tu temu gde su kao opravdavali te cifre,jedan od gostiju je cak i kazao"Pa svi idu,niko se ne buni,znaci da je ipak ok cifra".. :s Mi smo kao klinci isli po dve nedelje na rekreativne nastave,mozda tek po neko nije to mogao da plati..i nikada se nisu dovodile cifre u pitanje,znaci da su bile ocigledno prihvatljive.
2022 10 01
..I mimo soba itd sta to kosta u Srbiji toliko,sto mogu da vide.Za malo vise novca porodicno mozemo da odemo u Nis na vise dana i da posetimo tvdjavu,Cele kulu i da jedemo po fenomenalnim kafanama odlicnu klopu tri puta na dan.
2022 10 01
Slažem se Jelena, cene su neopravdano visoke. Neminovno je da budu veće od troškova izleta u sopstvenoj organizaciji ali i agencije i hoteli kod nas deru na tim ekskurzijama. Meni nije jasno ni zašto odrađujemo te dane ako su radnim danima. Te ekskurzije treba da budu zabava a ne razbacivanje novca, poenta je po meni da svako može da učestvuje. Ovako nema smisla.
2022 10 01
1 2