Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Vuna ili poliester

Da li obraćate pažnju na sastav konkretno džempera i kaputa i da li vam je to bitno? 🌸 Da li pre kupite poliester jer se pere na 40 ili vam je bitniji kvalitet, pa makar malo više truda uložili oko održavanja vune i kašmira? 😊
2022 10 08
Ja obracam paznju na sastav svega, to mi je veoma bitno, a poliester generalno izbegavam, bez obzira sto ima neke prednosti… Uvek bih pre kupila kaput od vune, kasmira…
2022 10 08
Uvek.Samo prirodni ili mesavine materijala.Npr vuna/akril,pamuk /lan,Mesavine se bolje i lakse odrzavaju.Dzemperi ili vuna ili da bude bar 50 posto vune u sastavu.Jedino mi u vunenim dzemperima zimi nije hladno..Poliester nikako,posebno ne leti.
2022 10 08
Inace Doli,mislim da sam sa tobom pricala i da si rekla da peres u masini vunene kapute,na sta sam se zgranula.Probala sam sa nekim starim,na programu za vunu i centrifugom na 400 i uspelo :) ,kaput se oprao,nista mu nije falilo.
2022 10 08
Meni na primer vuna nikako ne odgovara kada su džemperi u pitanju,čak i ako je mešavina i mali posto vune smeta mi.🤷🏻‍♀️ Dok su mi kaputi mešavina vune i to mi je ok jer ne ide direktno na kozu,i ne deformišu se brzo kao poliester. Kvalitet garderobe je poslednjih godina toliko opao ,da se sve pravi da se raspadne do sledece sezone da bi se kupilo novo. Farmerice kada pipnem kao karton su,sve je reciklirani poliester,ružno na dodir..
2022 10 08
Ako je džemper od poliestera, mora na oko i pod rukom da izgleda kao pamuk, da bude kvalitetno tkanje, da se ne prave čupke, to kupim kad je cena niska u sh uglavnom i model bas dobar, ali greje me zimi samo vuna, sto napisa Jelena. Ima tako dobro preradjene vune, da uopšte ne bocka, ranije sam imala trip da mi svaka vuna direktno na koži smeta
2022 10 08
> jacaikaja: > Ako je džemper od poliestera, mora na oko i pod rukom da izgleda kao pamuk, da bude kvalitetno tkanje, da se ne prave čupke, to kupim kad je cena niska u sh uglavnom i model bas dobar, ali greje me zimi samo vuna, sto napisa Jelena. Ima tako dobro preradjene vune, da uopšte ne bocka, ranije sam imala trip da mi svaka vuna direktno na koži smeta Moj sin uopste nece da nosi vunene dzempere,kaze da ga bode,pa cak i na majicu sa dugim rukavima.Mislila sam da me folira,medjutim nijeNosi pamucne, koncane ali vunene,ne
2022 10 08
> jelena2606: > Inace Doli,mislim da sam sa tobom pricala i da si rekla da peres u masini vunene kapute,na sta sam se zgranula.Probala sam sa nekim starim,na programu za vunu i centrifugom na 400 i uspelo :) ,kaput se oprao,nista mu nije falilo. Da, da. Tanji kaputi mogu opušteno na program za vunu. Oni baš veliki i teški mislim da ne. Prepegla se preko krpe, peglom sa dosta pare i odlično bude. Pokrenula sam temu jer mi se čini da se slabije prodaju džemperi generalno, a i kad kupe, neki uopšte ne obrate pažnju na sastav i da im ne kažem da operu ručno ili na programu za vunu, bio bi za barbike. 😁 Pa me zanima opšte mišljenje. Mene takođe zimi ne zagreje ništa osim vune. Neka bocka, neka ne, ali se obuče košulja ili rolka ispod, pa nije problem. Kašmir je rešenje ako nekog vuna iritira. Jedino ako postoji alergija na vunu, to je već problem, ali mislim da je to ređe.
2022 10 08
Ovaj kaput je deblji srednje duzine.Jedino sto sam curka stavila obican prasak, pa je ostalo belo,pa sam morala da ga provucem jos jedan krug, da se skine zaostali prasak sa njega ,:( Ja sam prosle godine pobacala sve dzempere,koji nisu vuna,ostavila sam samo dva koji lepo ozgledaju,a drze toplotu kao da si u letnjoj majici ,:) Ovde i na drugim sajtovima sam nakupovala bas dobre dzempere po odlicnim cenama.Super sam prosla :) Slabo idu dzemperi, bar kod mene.Prosle godine sam okacila dva ili tri,posle par meseci obrisla oglase i ipak ih zadrzala.Izmedju ostalog sam prodavala Marina Jahting dzemper,za 800 kinti kao nov...niko ga nije stavio ni u omiljene.I to je okacen bas u sezoni,kada bi trebalo da idu dzemperi.
2022 10 08
Ja volim vunu , kasmir obozavam ! Perem sve na ruke , sa doooosta omeksivaca ili sampona , procedim malo, stavim na ofinger pa na strik , tako susim , da nema tragova od stipaljki i da se ne razvlaci . Nije mi tesko , jer bas pazim na kvalitetne stvari . Nemam nista protiv poliestera , ima takodje dosta dobrih osobina kao materijal , lako se odrzava i pogotovo pegla .
2022 10 09
Kasmir je naravno najbolji jer je mekan i nezan prema koži. Vuna zavisi kako je preradjena, neka bas grebe i ne moze direktno na kožu. Sto se poli materijala tice, ne kupujem ih kod stvari koje idu direktno na kožu, eventualno se moze istolerisati neki mini procenat, ako ne ide na kožu direktno onda moze da ima vise % Vecina stvari koje imam su od prirodnih mateirjala
2022 10 09
Ja sam kao Suncokret, bas pazim i volim svoje krpice i ne mrzi me da perem rucno. Kasmir mrzim da perem jer ima onaj karakteristicni miris kad je mokar, bas mi smeta, ali perem i trpim o:)
2022 10 10
i, da, bas mi je bitan sastav. Poliester ne, ali vuna trazi nesto poliakrila da bi ostao lep oblik.
2022 10 10