Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Prenatalni test

Da li je neko radio Nifty PRO test? Ako ne, predlozite zadovoljavajuci, bilo iz sopstvenog, bilo iz iskustva bliznjih. Pisala sam u podforumu "za buduce mame", ali to izgleda niko ne cita. 😁 Hvala.
2022 11 11
Ja nisam radila taj već po preporuci mog ginekologa Qualified 90 u Bio Save. Po njegovom mišljenju taj test je sasvim dovoljan jer testira ono što najčešće može da krene po zlu, dok skuplji testovi nisu isplativi (tipa 180 ili 360) jer tu zapravo nema limita šta sve još može da se testira pri čemu su šanse za takve stvari baš male. Ne znam koja je razlika u odnosu na nifty. Mislim da je to sve slično i smatram da je jako bitno da se uradi bilo kakav test u trudnoći. Koji god da izaberete verujem da nećete pogrešiti.
2022 11 11
Dobar dan, ja sam pre par meseci radila Verified prenatalni test. On je po preporuci mog i svih vecih imena u ginekologiji. Ljudi su vrlo prijatni, sve je bilo reseno u najkracem mogucem roku. Imala sam los double test, posle uradjenog prenatalnog, pa sam se uzrujala i pozvala ih. Oni su me lepo saslusali, posavetovali, umirili i hvala Bogu, pre nekoliko dana sam rodila zdravu i lepu devojcicu, kao sto je test i pokazao. Tako da, od mene i mnogih drugih zena, velika preporuka. Mi smo uzeli srednji paket koji je izasao 72.000. Skupo je, daleko od toga da nije, ali nam je doneo mir. Te se pare potrose na mnoge druge nebitne stvari, a mi smo smatrali da je to pametno ulozen novac. I jeste bio.
2022 11 11
Cestitam!!! Divno 🥰 Meni su predlozili Nifty Pro ili Verified. Dali su mi odmah broj posrednika, pa me je zanimalo da li ih preporucuju jer su stvarno najbolji i pouzdani; ili jer doktori imaju neki procenat. Nifty Pro je sada 800€.
2022 11 11
Svi lekari koji preporucuju imaju tal sa tim kucama, pa salju zene i kad treba i kad ne treba.. Ja nisam radila ni dabl, ni tripl, ni amnio nista, a imamo dva Dauna najbliži moguci rod, prosto sam znala da ne bih isla na prinudan porodjaj, pa sve i da mi dete ima neki poremećaj. Srecom, kao i vecina rodila sam zdravu decu. Nisam o takvim stvarima ni razmisljala. Mislim da malo preteruju. Moju sestru su slali kao los dabl ovo ono, naravno glupsoti, nije to ni radila, dete je u redu, iako se ona samo uzrujala bezveze
2022 11 11
Razumem u potpunosti, ali se pribojavam i promene raspolozenja doktorke kad bih je odbila... 🤔 Hvala svima!
2022 11 11
Ja sam 5ti mesec i konstantno sam odlagala i sada me je iskreno strah da i radim i ne daj Boze nesto pokaze. Prvo sto je rizik mnogo veci da abortiram,a drugo ja sam se toliko vezala za bebu da ne bih sebi oprostila da abortiram,ne znam kako bih podnela..Lakse mi je da ne znam. Moj je savet samo ako planiras test,uradi sto pre jer kasnije je sve teze..
2022 11 11
Eh da..dosta sam se raspitivala i najviše preporuka je bilo za Verified
2022 11 11
> Ejndzi: > Ja sam 5ti mesec i konstantno sam odlagala i sada me je iskreno strah da i radim i ne daj Boze nesto pokaze. Prvo sto je rizik mnogo veci da abortiram,a drugo ja sam se toliko vezala za bebu da ne bih sebi oprostila da abortiram,ne znam kako bih podnela..Lakse mi je da ne znam. Moj je savet samo ako planiras test,uradi sto pre jer kasnije je sve teze.. Ma, sta vam je devojke, zene opustite se malo. Moja sestra je stalno u nekoj frci, ima jos malo da porodjaja, a stalno je nesto zabrinuta. Vise se brinite sta vas sve ceka narednih godina 😂 druga stvar, to nije ni abortus, nego prinudni porodjaj i ne znam zasto bi to iko radio, pa sve i da postoji pormecaj, tvoje dete, tvoji geni, ne bi ga bacila sigurno, makar ja ne bih. Ni tudje, a kamoli svoje, pa sve i da budem osudjena do smrti da se staram o njemu.. Samo se opustite, sve ce biti u redu
2022 11 11
> Majda87: > Cestitam!!! Divno 🥰 > Meni su predlozili Nifty Pro ili Verified. Dali su mi odmah broj posrednika, pa me je zanimalo da li ih preporucuju jer su stvarno najbolji i pouzdani; ili jer doktori imaju neki procenat. Nifty Pro je sada 800€. Hvala najlepse! 😊 Isto i Vama zelim! 🥰 Svako ima prava na svoje misljenje i sve je to za postovati. Ja sam licno samo zelela mir i celu trudnocu sam upravo mirna i bila.. Veliki sam pozitivista, ali mi je ipak ovaj test znacio. Slazem se da svi ti ginekolozi imaju "dogovor" sa pojedinim kucama, ali verujem da neka velika imena ne bi dovela svoju reputaciju pod znak pitanja zbog takvih stvari.
2022 11 11
> Majda87: > Razumem u potpunosti, ali se pribojavam i promene raspolozenja doktorke kad bih je odbila... 🤔 > Hvala svima! I da, promena raspolozenja Vase doktorke ne treba da bude Vasa briga. Vi odlucujete sta i kako zelite. Ne moze i ne treba neko tamo da Vas "natera" na nesto sto Vi potencijalno mozda i ne zelite.
2022 11 11
Pa, dobro, mir po pitanju genetskih poremećaja, ali ima toliko stvari koje mogu da se iskomplikuju, evo i moje dete ima srcanu manu, ceka nas operacija, to se ne vidi ni na kakvom testu, razni moguci i nemoguci poremećaji, sta sve ne, ako neko o svemu tome razmislja generalno nece imati mira nikad. Moja drugarica je dala 80 000 za taj test, a rodila autisticno dete, jer ne postoji test ni za to. Hocu reci, ne moze bas sve da se predvidi. Svakako mira vise nema kad dobijes dete, zabrinut lezes i zabrinut se budis, ja i dan danas proveravam nocu da li disu :D
2022 11 11
Može da se iskomplikuje,slažem se. Ne treba previše brinuti,i to se slažem.. Ali nije pitanje da li želi da uradi prenatalni,a nije ni naše da govorimo šta će i da li će nešto preduzeti... Nisi ništa manji čovek ako doneseš drugačiju odluku jer nemaju svi ista finansijska sredstva,jaku psihu i sl,da bismo se isto nosile sa tim u budućnosti.❤️
2022 11 11
Pa, naravno, nismo svi isti, ja samo kazem iz najsvetije primera moje sestre koja je zbog genetskog savetovalista i tih njihovih prepada plakala danima i bila pod nepotrebnim stresom, a sve je apsolutno u redu, naravno
2022 11 11
U drugoj trudnoći me je ginekolog poslao na hitan dabl test posle ekspertnog u dvanaestoj nedelji, po njemu položaj glave fetusa i mozak nisu bili u redu. Kako dabl test nije bio dobar poslali su me na amniocentezu koju sam dosta dugo čekala, kada sam otišla po rezultate pisalo je zdrav ženski kariotip(radila sam privatno, jer ne bih dočekala nikako da stignem na red u dečijoj bolnici na genetici) Sva srećna sam doktoru odnela rezultat, kada je video ponovo mi je uradio ekspertni, tada sam već bila dvadeset druga nedelja trudnoće. Izričito je tvrdio da bebica nije zdrava i da ima neki sindrom na koji kod nas ne rade proveru... Objasnio mi je da bebica možda umre u stomaku, a iako preživi biće biljka i pitanje je koliko će živeti. Mnogo sam se dvoumila, ali sam na kraju odlučila da poslušam doktora i odem na prekid. Do prekida trudnoće sam čekala još par nedelja, morala sam da idem na razne komisije i preglede. Kada sam primljena na Betaniju bebica je još bila živa, na dan kada će da počnu sa injekcijama bebica više nije bila živa... Smatram da treba raditi test što pre, daće Bog i bebica će biti zdrava❤️Nadam se da će moje iskustvo pomoći.
2022 11 12
1 2