Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Osnovna kultura :)

Koliko mi je drago kad neko trazi mere i nakon prosledjenih istih koje mu ne odgovaraju zahvali se, odgovori da mu ne odgovara i jos stavi neki smajli ili srce. Pa toliko mi bude drago jer je osnovna kultura zahvaliti se, a ne samo ispariti a pre toga je postavljeno 101 pitanje i 10 slika poslato po zahtevu iz svih uglova. A u poslednje vreme mi se samo desava, da pitaju 10 pitanja i nestanu🤣🤣 pa mi je bas upadalo u oči 🤣🙈 Eto, samo da kazem da tu negde jos divnih zena/devojaka postoji 🌷 Verujem da cete svi znati na sta mislim i kako se osecam po tom pitanju ☺️☺️
2023 01 29
Naravno ali se dešava i u suprotnom smeru, kontaktiram prodavca oko mera, ne cimam za dodatne slike a kamoli snimke, zahvalim se i kažem da mi ne odgovara i ne dobijem makar neko "U redu", "OK", "Pozdrav"... a kamoli "Hvala na interesovanju" ili neki oblik prostoproširene rečenice. Tako da je osnovna kultura nepresušna tema na ovom sajtu i nešto što ne treba uopšte više da nas čudi, mnoge članice su prosto autistične.
2023 01 29
Svi znamo i osećamo isto. 😁 Ne znam zašto je pravilo, da ko god postavlja sto pod pitanja ili traži dodatne slike, nikad ne kupi. Treba poštovati tuđe vreme i izdvojen trud. Naravno i obrnuto, da kupac za svoje pare dobije šta je naručio. Oglasi sa lošim slikama ili bez mera su nepotpuni, mada svi drugačije mere, pa je uvek bolje pitati kako je mereno, i naravno ako ne odgovara, obavestiti prodavca, da zna na čemu je, jer se nekad više njih javi za istu stvar i držati prodavca u neizvesnosti je u neku ruku i bezobrazluk i ometanje dalje prodaje. Ne jave se nekoliko dana, predmet se proda i onda bude situacija: prva sam pitala. 🙄
2023 01 29
> srebrna: > Naravno ali se dešava i u suprotnom smeru, kontaktiram prodavca oko mera, ne cimam za dodatne slike a kamoli snimke, zahvalim se i kažem da mi ne odgovara i ne dobijem makar neko "U redu", "OK", "Pozdrav"... a kamoli "Hvala na interesovanju" ili neki oblik prostoproširene rečenice. > Tako da je osnovna kultura nepresušna tema na ovom sajtu i nešto što ne treba uopšte više da nas čudi, mnoge članice su prosto autistične. Ne znam kako te nije sramota da koristis rec AUTIZAM u ovom kontekstu, da li ti znas sta uopste predstavlja spektar autizma?
2023 01 29
@SilvanaMisovic E, tačno sam znala da će neko pogrešno da skapira. Nisam koristila reč autizam niti sam mislila na autističnu decu niti na ceo spektar koje takvo oboljenje predstavlja, mada od skorije se i ne smatra oboljenjem već stanjem. Mislila sam na nemogućnost članica da uspostave normalnu komunikaciju. Nadam se da je sada jasnije i ne nerviraj se a i da ne autujemo temu.
2023 01 29
Zgranuta sam zaista. Prvi put u svojoj karijeri dozivljavam da neko toliko olako daje epitete autizma.. Jako me je zabolelo ovo, u ime svih roditelja dece sa autizmom. Šokirana sam prosto da jedna odrasla, svesna osoba sebi da za pravo da koristi tako ozbiljnu dijagnozu za opis nečije nekulture.. Godinama radim sa decom iz spektra, sam Bog zna koja se tuga i borba krije u očima njihove porodice.
2023 01 29
Znam vrlo dobro da je velika muka, sestra mi je logoped. Reč sam iskoristila paušalno. Jasna mi je tvoja reakcija kao profesionalca i želim ti uspeh u radu, a epitet je dat upravo kao što sam i navela, nemogućnost uspostavljanja normalne komunikacije. Nisam razmišljala o takvoj deci i problemima njihovih porodica kada sam napisala komentar već sam upotrebila to kao opisni pridev situacije. Dalje se ne bih nastavljala niti objašnjavala sebe na forumu MK.
2023 01 29
U poslednjih mesec dana sam dobila najviše poruka od kada sam na sajtu. Svako ko je tražio dodatne mere je ispario bez hvala,svaka druga poruka je upit da li je dostupno,a i milion upita za razmenu iako piše da ne radim. Ne znam šta se dešava ali baš mi je neobično da mi stigne po 5,6 poruka dnevno. 😳🤔
2023 01 30
> srebrna: > Znam vrlo dobro da je velika muka, sestra mi je logoped. Reč sam iskoristila paušalno. Jasna mi je tvoja reakcija kao profesionalca i želim ti uspeh u radu, a epitet je dat upravo kao što sam i navela, nemogućnost uspostavljanja normalne komunikacije. > Nisam razmišljala o takvoj deci i problemima njihovih porodica kada sam napisala komentar već sam upotrebila to kao opisni pridev situacije. Dalje se ne bih nastavljala niti objašnjavala sebe na forumu MK. Jos nesto bih dodala. Autizam nije rec, to je neciji zivot. Svako ko vidi ovu recenicu, neka je dobro upamti!
2023 01 30
Osnovna kultura se gubi, a neki je nisu ni stekli. Slusam juce prodavacicu kako bezvoljno i sa nekim ostrim, napadackim tonom razgovara sa kupcem koji ne prica toliko dobro srpski. Ukapirah po nekim recima i umeksavanju nasih reci da je u pitanju zena iz Rusije. Ne znam, meni je neverovatno da se tako razgovara i ostavlja los utisak generalno, posebno kada radis u domenu pruzanja usluga i gde se ljubaznost mora podrazumevati. Ja bih je odmah otpustila da sam na mestu vlasnika.
2023 01 30
> Esprit21: > Osnovna kultura se gubi, a neki je nisu ni stekli. Slusam juce prodavacicu kako bezvoljno i sa nekim ostrim, napadackim tonom razgovara sa kupcem koji ne prica toliko dobro srpski. Ukapirah po nekim recima i umeksavanju nasih reci da je u pitanju zena iz Rusije. Ne znam, meni je neverovatno da se tako razgovara i ostavlja los utisak generalno, posebno kada radis u domenu pruzanja usluga i gde se ljubaznost mora podrazumevati. Ja bih je odmah otpustila da sam na mestu vlasnika. Bas tako. Lepo ste to rekli.
2023 01 30
> SilvanaMisovic: > > srebrna: > > Znam vrlo dobro da je velika muka, sestra mi je logoped. Reč sam iskoristila paušalno. Jasna mi je tvoja reakcija kao profesionalca i želim ti uspeh u radu, a epitet je dat upravo kao što sam i navela, nemogućnost uspostavljanja normalne komunikacije. > > Nisam razmišljala o takvoj deci i problemima njihovih porodica kada sam napisala komentar već sam upotrebila to kao opisni pridev situacije. Dalje se ne bih nastavljala niti objašnjavala sebe na forumu MK. > Jos nesto bih dodala. > Autizam nije rec, to je neciji zivot. > Svako ko vidi ovu recenicu, neka je dobro upamti! Sve što ste rekli na mestu je. Kritikujući nekulturu Srebrna je upala u još goru kategoriju nepoštovanja, ali ovog puta specifične grupe ljudi. @srebrna, nekada je stvarno ispravnije priznati grešku i izviniti se. Verujem da ovo nije bilo iz zle namere. Ipak...
2023 01 30
S obzirom na to koliko se u svakodnevnom zivotu svi frljaju sa recima lud, ludak, ima dijagnozu, zrela/zreo za Lazu, poremećen, retardiran, sizofrenicar, mislim da je preterano napadati Srebrnu sto se tako izrazila. I mi koji imamo u porodici ljude koji su bili i sad su u Lazi, znamo koliko je to strasna i teska bolest, pa nikoga ne ispravljamo kada nekome da ovakav epitet, iako nije u pitanju psihicki obolela osoba. Zena nije mislila nista lose, posebno nije mislila na neciju autisticnu decu.
2023 01 30
Ja se definitivno svakog dana sve vise i vise uveravam da rec "kultura" i pride vaspitanje uz nju u nasoj zemlji ne postoji na zalost. Ni vani ne cvetaju ruze, ali u marketu ko dobro jutro se cuje prijatan dan, lep vikend, itd...
2023 01 31
> Aaanaaaa: > Ja se definitivno svakog dana sve vise i vise uveravam da rec "kultura" i pride vaspitanje uz nju u nasoj zemlji ne postoji na zalost. > Ni vani ne cvetaju ruze, ali u marketu ko dobro jutro se cuje prijatan dan, lep vikend, itd... Za sve se slazem! Ali s obzirom gde zivimo dobro smo jos normalni🤣
2023 01 31
1 2