Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Da li vam nekad dodje da sve pobacate?

> AnaDjxx: > Gomile i gomile stvari od kojih ja vrtim doslovno tri kombinacije. Strasno bih volela da mogu da pocnem sve ispocetka da sve pobacam i onda kupujem ispocetka pazljivo a ne da bacam pare bezveze. > Da ne pominjem koliko stvari imam sa etiketom plus stvari koje su kao nove koje su mi velike jer sam smrsala i koje odbijam da izbacim jer se bojim da cu se ugojiti ponovo pa da ne bacam pare na odecu ponovo. Plus nemam neki izgradjeni stil, volim malo i girly, volim skandi, edgy, mix svega i onda je tu totalna ludnica Mogu da se poistovetim u potpunosti. Ja sam počela pažljivo da kupujem, ali se nisam otarasila viška stvari, tako da su I ovi namenski izabrani komadi problem jer mesta nemam. Što se kilaže tiče, isti problem, s tim što sam ja iz XS, prešla u M, sad sam neki S. Imam problem sa štitnom, treba da krenem sa lekovima pa ću verovatno još smršati u međuvremenu (imam dosta stvari koje su S, koje bih volela da nosim ali su tesne ili ne izgledaju lepo, pa ih čuvam za "kad smršam") Za 3 kombinacije, ista priča, pošto ne mogu ništa da nadjem, stalno nosim isto, jer dok pronađem kombinaciju treba mi 2 sata sa izadjem iz kuće. Stil, kao da imam split personality disorder, minimum 4😅
2023 10 06
> Oleloleeee: > Ja sam prestala opsesivno da kupujem i ogranicila sam se na to da kupim samo ono sto mi se bas bas svidja ili mi bas treba, nevezano za cenu. Nekad ovde nadjem super povoljne komade, a nekad kupim torbu u Manualu, kao pre neki dan.. Nema pravila, ali sam se dovela, koliko toliko, u red sa prostorom i stvarima. > Takodje poklanjam i drugaricama, i ovde, i recikliram. > Mislim da smo postali previse zavisni od nepotrebnih stvari i da nas to negde gusi u zivotu. > Ne mozemo sve cuvati, nema potrebe, a ne mozemo sve sto zelimo ni prodati, prosto ne ide.. Ja sam uvek za opciju poklanjanja, jer ljude zaista moze da usreci kada dobiju nesto sto im se svidja. > Ja sam ove godine bas dosta stvari poklonila i drago mi je sto sam uspela, pre svega Sebe da oslobodim, a onda sve ostalo... Kod mene je problem što mi se dosta toga "Baš sviđa". Imala sam pravilo da mi kupovina i prodaja ovde budu na 0, da kupujem u iznosu koji prodam i da ne trošim drugi novac na garderobu. Imam evidenciju i ne smem ni da kažem koliko sam u minusu. Donirala sam i poklanjala dosta, pre par meseci sam poklonila 2 puna džaka odeće, obuće i torbi. Trenutno bih volela da prodam, da pokrijem taj minus koji sam napravila.
2023 10 06
Svojih stvari već dugo nemam za prodaju, ako mi je nešto višak obično poklonim jer nemam živaca da čekam da se proda. Na profilu su uglavnom sestrine stvari, skuplja za džeparac i potrepštine. Njoj i mami su prepuni ormari viška stvari što dobiju iz inostranstva, i tako... stoje dok se ne proda 😂 baš je očajna prodaja u zadnje vreme ovde, zadnji put sam letos u tipa julu prodala nešto obuće i poneku krpicu
2023 10 06
Pre par dana sam poslala dva paketa jednoj ženi, kojoj inače šaljem već par godina i knap sam merila da pošaljem paket, jer do 31,5 primaju cc, drugi je bio skoro 19 kg. Znaci 50 kg svega, garderoba, obuća, čak i trotinet, rolere, nov ogroman komplet Deborah šminke... Mi većinski zenskaci, kod nje svi. Opet sam zatrpana. Raduje me jedino kad se obraduju oni koji sebi sve to ne mogu da priušte, pa me manje grize savest kad kupujem. Dosta toga sto je u trendu ne postavljam ako imam kome da prosledim, da bi rado koristio i da mu je potrebno. Mrzi me da kačim, treba dobro uslikati i opisati, često iznova, jer neće da se učita oglas i popizdim, ostavim sve. Familiji i prijateljima poklanjam često. S druge strane, poklanjaju i meni neke osobe, da razdelim šta mi ne odgovara. Razdelim skoro sve i opet sam zatrpana. Obradujem se kad nemam gde da nadjem nešto jeftino i dobro, onda preskocim i ne zatrpavam se. Treba mi veliki stan sa ormanima od zida do zida, inače u Lazu pod hitno. Na svim ormanima su mi ukrasne velike natrpane kutije, imam dosta svilenih stvari i unikatnih, nadju nekad priliku, stikle takoreci ne nosim, ali zatrebaće nekad za neku priliku i neke će se već iskombinovati, prosto moram imati izbor. Bolest najteža, ne treba niko da mi kaže, sama znam 🥳
2023 10 06
E ja sam baš sad došla u tu fazu da mi dođe sve da pobacam 🫥 Toliko sam zatrpana stvarima. Nemam mesta da čuvam ni ovo što sam slikala za prodaju, ni ovo što "nosim,", plus se ništa ni ne prodaje pa nemam volje da slikam ostalo, tako da bih sve najradije samo bacila 😂
2023 10 06
Podvojena licnost u meni prvo kaze nikad necu prestati da kupujem, hvala Bogu pa ima mesta gde moze da se drzi sve za sada, ako ponestane prostora, uvek se moze kupiti novih ormara jos ili renoviranjem postici novo pregradjivanje prostora, u krajnjem uzeti jos vecu kucu 😂😂 a onda dozivim da ja vicem neeeeecu, dok muz trpa tri para istih cizama u razlicitim bojama za mene, pa jedne na kasi signaliziram prodavacici da ne kuca uopste 😂😂 Pusto zensko, nikad udovoljiti 😂😂
2023 10 06
E mene je ta faza prošla,u zadnjih nekoliko meseci,nešto poklonila,većinu iznela komunalcima..desetine džakova sa garderobom i šminkom i sad mi je ok
2023 10 06
Bas lepa zenska tema. Meni prvo treba doci inspiracija da sredim ormare sto se desi maksimalno 2x godisnje i to mi je najgori zenski posao na svetu - ceo dan se zafrkavas a onda sve zatvoris i kao da se nista nije desilo... plakyyy :D Decu moram redovno da odrzavam, njihove stvari poklanjam dalje. Sta se mene tice, kada se desi to svecano stanje tela i uma i energije 😆 da sredim moje ormarE onda obavezno pomahnitam i bacam i sta treba i sta ne treba, vise puta mi je kasnije bilo krivo sto sam nesto bacila a isto tako se odusevim kada pronadjem nesto sto sam zaboravila da imam - sto bi rekla zena sta mi cuva decu - dodje nekako kao da sama imam svoj second hand 😂 Takva sam i za cipele sto su mi fetis, ma uzas od zene. Ormari su mi prepuniiiii, prestrasnoooo, kupujem previse ali, previse svega, trenutno imam sigurno 3 strane garderobe i bar 2 strane cipela i tasni, ali me mrziiiii, jako me mrzi da sve slikam, opisujem i trcim u postu pa se samo druzim sa vama na krpicama. Obozavam kada mi dodju drugarice sa cerkama koje "stasavaju", klinke mlade tinejdzerke, otvorim, vadim, poklanjam od srca prema ukusu... Skoro sam jednoj maloj od 13 god dala original Levis jaknu, pantalone karirane dva komada i grunge haljinicu, njenoj mami mantil za jesen, kosulje, pantalone, suknje a dobila od njih paletu sminke sto me podsetilo da okacim to sada jer mi ne leze tonovi.... ,:)
2023 10 07
@srebrna I ja se uvek obradujem kad otvorim neku zaboravljenu vakum kesu pa nadjem nešto što nisam ni znala da imam 😂 Iskreno da imam više mesta, verovatno bih bila na krpicama samo kao kupac. Inače da dodam ovoj temi, nakon što sam imala mini nervni slom i otvorila temu, kupila sam još jakni. Za jednu sam se zaletela misleći da neću naći bolju (recimo da je 8/10 na listi toga što sam tražila) da bih 2 dana kasnije našla savršenu jaknu po svim kriterijumima. Naravno kupila sam I nju. Odmah sam zvala prvu radnju da vidim da jaknu vratim, ali pošto je kupljena u radnji a ne online, ne rade povrat novca. Sad imam 2 jako slične jakne (crna dugačka sa krznom na kapuljači), obe preskupe I ne znam šta da radim. 😭 Da napomenem, mogla bih da je zamenim za drugi model, ali su sve druge bile kič i užasne.
2023 10 07
Mozda da pitas radnju da vratis i da ti daju kredit na kartici koji mozes da potrosis na nesto drugo? Tako u Modiani rade
2023 10 07
"Jao, ovo mi se baš sviđa. Imate li u još kojoj boji?" Rezultat: bež i crvene sandale, roze i zeleni džemperak, sivi i crni i ljubičasti džemper, crni i zeleni i plavi kardigan, crna i žuta majica itd. Da ne nabrajam dalje... Ima li vas još sa istim "problemom" kad je kupovina u pitanju? 😊
2023 10 07
> Esprit21: > Mozda da pitas radnju da vratis i da ti daju kredit na kartici koji mozes da potrosis na nesto drugo? Tako u Modiani rade Rekli su mi da sledeće nedelje stiže nova roba, pa da sačekam (navela sam kao problem veličinu, da mi je tesna u ramenima i rukama kad obučem normalan džemper, jer sam je probala u majci na kratke rukave- što je i istina), pa su bili u fazonu da će stizati još modela itd., tako da možda nadjem neku drugu boju. Iskreno, radije bih novac nazad, ali šta je tu je. Postoji opcija da popunim reklamacioni list, ali reklamaciju mogu da odbiju jer nema osnova.
2023 10 07
> DankaDa: > "Jao, ovo mi se baš sviđa. Imate li u još kojoj boji?" > Rezultat: bež i crvene sandale, roze i zeleni džemperak, sivi i crni i ljubičasti džemper, crni i zeleni i plavi kardigan, crna i žuta majica itd. Da ne nabrajam dalje... Ima li vas još sa istim "problemom" kad je kupovina u pitanju? 😊 Skoro sam kupila dva ista ranca, u crnoj i kamel boji. Ali redovno radim to za neke stvari tipa bluze, džemper itd. 😅 U nekim slučajevima to i nije tako loše, ako nadjem nešto što mi odgovara u svakom pogledu, što da ne. Naravno kad bi žene imale neku meru kad je reč o kupovini, sve bi to imalo više smisla 🙄
2023 10 07
Ja sam one UGG patike narucila u 2 boje. Pre toga pantalone isti model u 3 boje pa trenerku u 2 boje. Nisam planirala, jer sam u oba slucaja uzela samo jednu boju, konstatovala kako je udobno i onda uzela i druge nijanse posto cu nositi. Nemam inace obicaj da uzimam u vise boja istu stvar osim ako su majice u pitanju. Najgore mi je kad kupim nesto i ne nosim, a takvih stvari sam imala gomilu pre, nekad samo probam i predomislim se, nekad nosim jednom i uvek se vratim stvarima koje najvise nosim. Nista gore od bacanja para na takve stvari. Kupovala sam i ovog leta neke stvari koje nisam nosila, a realno su bas lepe, ne znam zasto ih nisam nosila.
2023 10 07
nisi jedina,ja isto...
2023 10 08