Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

Kako uciniti ovaj sajt boljim i pomoci svima nama ?

>MissDiva > Ne govorim o profitu u tom kontekstu, već o profitabilnosti održavanja sajta. Sad da presaberete sve prihode moguće od sajta i ono u šta mora da se ulaže su daleko veći troškovi. Kažem, KP i ovaj sajt ne mogu da se porede jer oni zaista zarađuju od istog. Ovde se vidi da su morali natrpati mlijardu reklama, da bi opstali, a opet na štetu sajta... Meni se dopala ideja @DzoDzo da se naplaćuje odredjen broj predmeta, mislim da bi što se tiče profita, dobro došlo. S druge strane, mora se uložiti novac da bi se zaradilo. Besmisleno je napraviti sajt 2013 god ili kad je već napravljen i ostaviti ga takvog u 2023, nakon toliko informatičkog napretka. Verujem da bi i "njima" i "nama" bilo bolje kad bi se malo updateovale stvari. Bar neke osnovne funkcije, ako ništa drugo.
2023 10 18
Morate znati da stvarno pričamo o ogromnim troškovima a jako malim prihodima. Samo pogledajte medijske sajtove i kakve gadosti oni pišu da bi digli preglede. Od naslova, do samog sadržaja teksta. Poslednji put su sajtovi bili profitabilni 2009, 10, 11 ali nakon toga opadaju i cene reklama, a danas imate influensere preko čijih usluga direktno targetirate ciljnu grupu koja Vam je potrebna. Zašto bi neko trošio naovac na reklamu nekog sajta, ako ima direktno preciznu ciljnu grupu kod nekog influensera? Da ne ulazim previše u detalje sad… Ima tu mnogo problematičnih stvari i oko same registracije firme i sajta, do zakonskih procedura. I da ponovo napomenem, ne pričam o profitu u smislu zarade nego o pukom održavanju sajta, u smislu da možete pokriti troškove koje sajt ima.
2023 10 18
Jasno mi je sve to, ali pobogu, čak ni mobile optimizacija ne radi kako treba. 😭
2023 10 18
U pravu ste što se tiče troškova itd, ali mislim da bi neke osnovne funkcije trebalo da se podrazumevaju. Ima ovakvih sajtova milion (konceptualno), ne verujem da baš svi posluju u minusu. Mada meni se čini da ovde nema budućnosti, kao što ste rekli. Svaki dan očekujem da se sajt ugasi, svaki put kad mi izbaci server error pomislim, to je to, digli su ruke 🤣
2023 10 18
> MissDiva: > Morate znati da stvarno pričamo o ogromnim troškovima a jako malim prihodima. Samo pogledajte medijske sajtove i kakve gadosti oni pišu da bi digli preglede. Od naslova, do samog sadržaja teksta. > Poslednji put su sajtovi bili profitabilni 2009, 10, 11 ali nakon toga opadaju i cene reklama, a danas imate influensere preko čijih usluga direktno targetirate ciljnu grupu koja Vam je potrebna. Zašto bi neko trošio naovac na reklamu nekog sajta, ako ima direktno preciznu ciljnu grupu kod nekog influensera? > Da ne ulazim previše u detalje sad… Ima tu mnogo problematičnih stvari i oko same registracije firme i sajta, do zakonskih procedura. Postoji jos mnogo nacina da sajt bude profitabilan, ne mora da bude od reklama :') pogotovo ne mora u 2023. godini, medijski sajtovi i sajtovi za kupoprodaju nemaju veze jedni s drugim.. Mene iskreno zanima ta matematika veliki troskovi, mali prihodi? kp zaradi 5 miliona evra godisnje na primer, a programere placaju hiljadu evra mesecno sto je smesno.. Registracije firme, sajta itd sigurno imaju svoje zackoljice al nije nesto sto treba da obeshrabri ljude da prave nesto novo, mnogo ti je negativan stav, ne kapiram sto tako :D
2023 10 18
> Her_Fashion: > U pravu ste što se tiče troškova itd, ali mislim da bi neke osnovne funkcije trebalo da se podrazumevaju. Ima ovakvih sajtova milion (konceptualno), ne verujem da baš svi posluju u minusu. > Mada meni se čini da ovde nema budućnosti, kao što ste rekli. Svaki dan očekujem da se sajt ugasi, svaki put kad mi izbaci server error pomislim, to je to, digli su ruke 🤣 Ma oni jesu digli ruke, o tome i pričam sve vreme... Sajt se održava na staroj slavi, od pre 10+ godina. Na osnovu toga se prodaju i reklame. Čak me je iznenadilo kad su dodali kategorije dom i muškarci jer neke najjosnovnije stvari nisu rešili. To im je bilo najlakše.
2023 10 18
> absanja: > > MissDiva: > > Morate znati da stvarno pričamo o ogromnim troškovima a jako malim prihodima. Samo pogledajte medijske sajtove i kakve gadosti oni pišu da bi digli preglede. Od naslova, do samog sadržaja teksta. > > Poslednji put su sajtovi bili profitabilni 2009, 10, 11 ali nakon toga opadaju i cene reklama, a danas imate influensere preko čijih usluga direktno targetirate ciljnu grupu koja Vam je potrebna. Zašto bi neko trošio naovac na reklamu nekog sajta, ako ima direktno preciznu ciljnu grupu kod nekog influensera? > > Da ne ulazim previše u detalje sad… Ima tu mnogo problematičnih stvari i oko same registracije firme i sajta, do zakonskih procedura. > Postoji jos mnogo nacina da sajt bude profitabilan, ne mora da bude od reklama :') pogotovo ne mora u 2023. godini, medijski sajtovi i sajtovi za kupoprodaju nemaju veze jedni s drugim.. > Mene iskreno zanima ta matematika veliki troskovi, mali prihodi? kp zaradi 5 miliona evra godisnje na primer, a programere placaju hiljadu evra mesecno sto je smesno.. > Registracije firme, sajta itd sigurno imaju svoje zackoljice al nije nesto sto treba da obeshrabri ljude da prave nesto novo, mnogo ti je negativan stav, ne kapiram sto tako :D Na sajtu nemate od čega drugog zaraditi osim od reklama i klikova. Konkretno za članarine, morate biti vrlo specifično registrovani u APRu. Nisam negativna, koliko Vam samo navodim detalje u poslovanju iza sajta. Što se KP tiče, stvarno ljudi, taj sajt je jedna u milion priča koju je neki naš čovek uspeo da napravi. To teško da če neko uspeti, to je bio ogroman uspeh i taj sajt će biti broj 1 u Srbiji sigurno još dugi niz godina. Po mojoj proceni jedino Ananas, koji kod nas pokušava da postane Amazon je tu neka sledeća dobra priča.
2023 10 18
> MissDiva: > Na sajtu nemate od čega drugog zaraditi osim od reklama i klikova. Konkretno za članarine, morate biti vrlo specifično registrovani u APRu. Nisam negativna, koliko Vam samo navodim detalje u poslovanju iza sajta. zvucis kao da si admin ovog sajta x-)
2023 10 18
> absanja: > > MissDiva: > > Na sajtu nemate od čega drugog zaraditi osim od reklama i klikova. Konkretno za članarine, morate biti vrlo specifično registrovani u APRu. Nisam negativna, koliko Vam samo navodim detalje u poslovanju iza sajta. > zvucis kao da si admin ovog sajta x-) hahahahahhaaha ,:) ,:) ,:) ,:) Da, da bukvalno! Šta da Vam kažem, težak je život! Ko se bavio sajtovima u ovoj zemlji, ni pakao mu neće teško pasti. ,:)
2023 10 18
pre poslednjeg ažuriranja, admini su otvorili temu gde su članovi mogli da predlažu nove opcije na sajtu, kao i da daju ideje za poboljšanje postojećih. raspisale smo se, a koliko je naših ideja sprovedeno u delo? praktično nijedna. evo, jedini problem kojeg ja mogu da se setim da je rešen je to što nema više padanja sajta nedeljom. 😀 realno, čemu i pravila kada će vešte, da ne kažem, seljački mudre članice uvek naći način da ih zaobiđu? plivaš kroz ovo sam i, što bi nervozni poštar rekao, "pa kako ti bog i lijepa sreća da". na to se čitava priča svodi. nažalost.
2023 10 18
Trenutno jedina mogućnost da sajt malo profuncioniše, bi bila da članice na dobrovoljnoj bazi ulože u sajt, u smislu reklama, Vip-a i sl. Ali da oni zaista taj novac ulože u održavanje i poboljšanje sajta. Pitanje je da li oni to žele? Uvek sam gledala da putem kupovine reklamnog prostora, deo novca koji zaradim ovde vratim na taj način sajtu. Baš zato što znam kako to funkcioniše. Ali onda oni ubace milijardu reklama, pa na kraju reklamni prostor vaš koji ste zakupili, više ni ne vidi toliko članica jer se sve to preklapa nekim reklamama. Svima je nama iskreno stalo da sajt preživi jer ga koristimo i volimo. Ali morate razumeti da je njima to neki usputan sajt, da se zaradi malo od reklama i da ih očigledno sama funkcionalnost ne zanima. Ne znam, možda grešim, ali to je moj utisak, barem po ovome što mogu da primetim.
2023 10 18
> MissDiva: > Uvek sam gledala da putem kupovine reklamnog prostora, deo novca koji zaradim ovde vratim na taj način sajtu. Baš zato što znam kako to funkcioniše. Ali onda oni ubace milijardu reklama, pa na kraju reklamni prostor vaš koji ste zakupili, više ni ne vidi toliko članica jer se sve to preklapa nekim reklamama. ja sve vreme pokusavam da nadjem gde su te reklame o kojima svi pricaju i onda se setim da imam adblocker hahah tako da ja lepo i pregledno vidim najpopularnije predmete i sajt mi brze radi kad nema reklama - pro tip ,:)
2023 10 18
Kačile su članice screenshotove reklama. Ono je jezivo… Problem je što velika većina, ne zna kako da instalira i uključi adblocker. I onda samo napuste sajt nakon nekog vremena. Isto tako, tačno sam provalila da ove poruke gde neko klikne na “želim” pa se dalje ne javljaju, su od članica koje su verovatno pokušale da ugase reklamu pa su greškom kliknule na predmet. To mi se jako često dešavalo kada sam uplaćivala reklame.
2023 10 18
> MissDiva: > Kačile su članice screenshotove reklama. Ono je jezivo… Problem je što velika većina, ne zna kako da instalira i uključi adblocker. I onda samo napuste sajt nakon nekog vremena. ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/9df3b65f09fae38173f2df0792c17790.jpg) da li je ovo realno!!! ovo je sto puta gore nego sto sam zamisljala :,'( dajte da nadjemo neke tutorijale i ostavimo linkove ljudima, ovo je nehumano bukvalno..
2023 10 18
Da li neka od vas zna kako mogu da prijavim ili blokiram nalog koji mi salje neprimerene poruke? Otvorila sam nalog pre oko mesec dana, postavila par oglasa i za 10 min mi se javio profil sa bas ruznim porukama. Tada sam obrisala sve oglase i resila da ni ne pokusavam nista da prodam :) sad sam na nagovor jedne devojke opet postavila oglase, ali bih vam bila zahvalana da mi kazete kako mogu da blokiram odredjeni profil. Hvala!
2023 10 18
1 2 3 4 5 6 7